Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anek33 Junior

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 3:42 pm Temat postu: witam i pytam |
|
|
teraz jestem już na rencie to mam czas napisać
jestem pełna podziwu dla Was!
u mnie rozpoznano to coś w 2000 roku, tylko nie nazwano
wyciągnęłam sama od lekarza że to może jest toczeń
mam ANA 1/320 i bolą mnie ostatnio wszystkie kosteczki i mięśnie
jak brałam leki hormonalne było lepiej. bóle stawów wracają
nie mogę brać niesterydowych leków przeciwzapalnych, żołądek nie wytrzymuje. przez pół roku brałam metypred i coś mi się wydaje że będę musiała do niego wrócić
cieszę się że wreszcie mogę pogadać o tym co mnie boli i niepokoi z kimś co to też przeżywa
Ostatnio zmieniony przez anek33 dnia Wto Sty 29, 2008 3:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj anek33 daj się lepiej poznać...napisz coś o sobie...pozdrawiam  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Anek 33 Mam nadzieje ze uzyskasz tu odpowiedzi na wszystkie pytania. Ma tylko wątpliwość: czemu przez 7 lat żaden lekarz nie powiedział na co chorujesz  _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 5:36 pm Temat postu: |
|
|
witaj:)
zaglądaj do nas na forum często , od dziś jesteś z nami. będziesz z nami chorować ale będziesz też zdrowieć _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Anek!!!
Mam nadzieję,że masz diagnozę? A nie zwodzą Cię tym "może"...
rozgość się i dziel sie z nami wszystkim- jeśli masz ochotę  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Anek!Pytaj,czytaj i daj nam siebie poznać.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
anek33 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:04 am Temat postu: o sobie |
|
|
w tym roku kończę /już czy dopiero?/ 50 lat i jestem dwumiesięczną rencistko-emerytką. Strasznie się cieszę że nie muszę już pracować bo niedawałam rady ze względu na zdrowie.
jak zachorowałam to dr powiedziała mi żebym tylko się nie denerwowała bo to choroba nieuleczalna. I nie denerwuj sie!
Jak pracowałam to jakoś leciało, nie było czasu na chorobę. Fakt że działał arechin i te leki hormonalne nieźle na mnie działały. Odkąd odstawiłam leki hormonalne ze stawami gorzej. Ten metypred rzeczywiście działał, po 6 m-cach odstawiłam, za sugestią lekarza, wyniki były dobre, ale teraz jest coraz gorzej.
Wyczytałam właśnie że NSLP nie leczą choroby tylko objawy. Ale ta moja dr przepisała mi tylko NSLP - na co oczywiście mój żołądek protestuje!
czy może znacie jakiegoś dobrego lekarz, koniecznie z Łodzi - bo stąd jestem.
Pozdrawiam gorąco! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:10 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum, Anek33
Owocnego nawiązywania kontaktów i znajomości, oraz rozgryzania arkanów swojej choroby.
Jeśli chcesz kogoś najbardziej podziwiać, to tą osobą jesteś... Ty, walcząc codziennie ze swoimi problemami
A co do lekarzy polecam wątek Lekarze specjaliści - w środku jest również odnośnik do listy polecanych przez nas specjalistów, warto przejrzeć ze względu na nieformalne opinie o części z nich _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz F. dnia Sro Sty 30, 2008 12:13 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:18 am Temat postu: |
|
|
Jak widzisz, nasze "siły szybkiego reagowania" są zawsze (no, może prawie zawsze) gotowe służyć potrzebną wskazówką, czy informacją
Ale najbardziej niezrównana, nieomylna i zawsze (bez wyjątku, 24 godziny/dobę, 7 dni w tygodniu) gotowa pomóc jest... nasza Wyszukiwarka - korzystaj do bólu  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:27 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie i pozdrawiam gorąco!  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam i życzę zdrówka.Wpadnij do kawiarenki .Tam sporo się dzieje i czasem ruch bywa niesamowity można powiedzieć wręcz tłok ale każdy mile widziany.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 8:33 am Temat postu: |
|
|
witaj anek33 miło ze zawitaLaś na nasze forum zagladaj i pisz..pozdrawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Aniu. Witamy na forum  |
|
Powrót do góry |