Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pipi Junior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:19 pm Temat postu: Witam wszystkich.Jestem po raz pierwszy na forum. |
|
|
Od okolo pol roku zagladalam na Wasze str.Pomogliscie mi wiele razy-dziekuje.Mam prosbe od 11 miesiecy jestem na azatchoprinie i chcialabym porozmawiac z kims kto tez ma zastosowane tym lekiem leczenie.Bylo bardzo dobrze a teraz? nie chce zawracac glowy ale jest mi ciezko.pozdrawiam
Pozdrowienia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na Forum!
Skoro zaglądasz tutaj od pół roku, to zapewne lektury wątków obowiązkowych polecać nie trzeba (co innego stosować się do nich).
Nie krępuj się aktywnie uczestniczyć w życiu naszej społeczności. Każdy udział mile widziany.
Co do pytania - zapewne ktoś się odezwie. Pewnie Kinga będzie jedną z pierwszych (o ile wciąż na tym samym "jedzie", ale dośw. chyba ma - coś kiedyś wspominała, a wyszukiwarka nie kłamie).
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=856
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1045
Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Sro Sty 30, 2008 8:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno nie jest to zawracanie głowy- niestety, na mnie Imuran póki co dobrze działa, więc nie jestem w stanie odpowiedzieć. Mogę tylko zasugerować abys zamieściła ciut więcej szczegółów co jest nie tak- przy okazji z chęcią się "podszkolę"
Edit:
o właśnie, może w wątku pod tytułem Imuran znajdziesz informacje na ten temat... spróbuj, w końcu niczym nie ryzykujesz... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz F. dnia Sro Sty 30, 2008 8:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ASIA30 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj. Ja jakiś czas temu też miałam włączoną do leczenia azatchioprynę (jako dodatek do metypredu). Niestety dosyć szybko liczba białych krwinek spadła mi niebezpiecznie nisko i musiałam ten lek odstawić. Zamieniono go na arechinę i na razie jest OK. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:49 pm Temat postu: |
|
|
Witaj pipi...
Ja co prawda w tej sprawie nie pomogę, ale ciesze się, że do nas dołączyłaś...otrzymasz więcej informacji od bardziej doswiadczonych w tym temacie...pozdrawiam... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
pipi Junior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje Wam wszystkim.Jestem bardzo slaba i znowu przestaje sobie radzic [ od trzech dni] a myslalam ze mam to juz za soba skoro bylo duzo lepiej przez ponad pol roku Asiu ja najpierw mialam sama azatchoprine i spadly mi leukocyty a pozniej dolozono mo metypred i sie poprawily a nawet po metypredzie przestalam lapac infekcje a tera nie wiem co ? Troche sobie nieradze z tym pisaniem ale sie poprawie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 9:47 pm Temat postu: |
|
|
witaj Pipi
żeby było dobrze , najpierw jest źle
na pewno to już sprawdziłaś
o pisanie się nie martw
na pewno dotrze do ciebie jakaś dobra informacja
tu jest wiele życzliwych osób , to tez juz zauważyłaś , jak zaglądasz pół roku
odzywaj się , bo teraz już jesteś z nami
 _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:31 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie
ja biorę od kilku miesięcy azatioprynę w dawce 50mg /24 h
i szczerze powiedziawszy wyniki nie są aż takie złe, morfologia poleciała ale czuję nawet ok, tylko czasem słabo
oprócz tego mam encorton i cyklosporynę
a czy rozmawiałaś z lekarzem?
pytaj o co chcesz, postaramy się pomóc w miarę możliwości
pozdrawiam cieplutko
trzymaj się  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 7:29 am Temat postu: |
|
|
witaj pipi wiele osób z forum było lub jest na azatchoprinie z roznymi skutkami u mnie badanie takie złe nie były ale raczej mi to lekarstwo nie pomogło wszak dzialanie tego leku jest bardzo subiektywne..trzymaj sie i postaraj wyjść z doła i wszystko bedzie dobrze nie jestes sama zawsze na forum mozesz liczyc na pomoc...pozdrawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:58 am Temat postu: |
|
|
Miło Cię powitac wśród nas  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 11:27 am Temat postu: |
|
|
cześć pipi!
Głowa do góry- raz jest lepiej a raz gorzej. Teraz będzie lepiej!!! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Pipi Czuj sie tutaj dobrze _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
mloda Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  _________________ Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni...
Zycie to długa podróż, która kiedyś się zaczyna i kiedyś kończy.. więc... Róbmy zdjęcia ;P
Żyjemy aby cierpieć, cierpimy aby żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joaśka Junior

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Witamy! Witamy! I na Forum zapraszamy.
Gwarantujemy rozmowę ,
uśmiech ,wsparcie gdy trzeba, jeśli konieczne będą --- również porady fachowe. Ale przede wszystkim ja gwarantuję Ci siebie--- jako Człowieka, który przed tym co niesie życie nie zamierza uciekać.Ani gdzieś daleko przed ludzmi się chować.Choć czasem jest trudno z motylem współpracować.
Pozdrawiam ---- Joaśka
 _________________ Ciągle jeszcze istnieją wśród nas anioły.
Nie mają wprawdzie żadnych skrzydeł,
lecz ich serce jest bezpiecznym portem dla wszystkich,
którzy są w potrzebie.
Wyciągają ręce i proponują swoją przyjaźń. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 9:47 pm Temat postu: Witam |
|