Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rosa agrestis Junior

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:27 pm Temat postu: Witam wszystkich serdecznie:) |
|
|
Witam was gorąco!!! Chciałabym zacząć od tego, że bardzo się cieszę, że istnieje takie forum jak to. Wszyscy tutaj mamy bardzo podobne problemy i czasem dobrze jest się zwierzyć, poradzić kogoś lub po prostu najzwyczajniej w świecie porozmawiać. Mam na imię Magda i mam 23 lata. Pierwsze podejrzenie o tym, że mogę mieć toczeń usłyszałam rok temu (2007) w maju, gdy doktor rodzinna zobaczyła moją twarz(motyl) po praktykach terenowych prowadzonych na silnym słońcu. Dziś jestem zdiagnozowana i wiem, że choruję już 7 lat. Na tę diagnozę nikt wcześniej nie wpadł bo objawy zbiegły się z zapaleniem jelit, które w 2000 roku było bardzo uporczywe i nie zwracano wtedy uwagi na twarz na której pierwszy raz pojawił się motylek bo chorowałam także na silną alergię pokarmową i jakoś tak to sobie skojarzyli. Jelita podleczyłam a stany podgorączkowe i koszmarne osłabienie zostało. W zeszłym roku miałam kolonoskopię i okazało się że lekkie zapalenie jelit nadal jest, ale nie powinno wpływać aż tak znacząco na temperaturę i samopoczucie, przyczyna leży w czymś innym. Pewnie gdyby nie moja lekarz ogólna do dziś męczyłabym się z tym wszystkim w poczuciu, że to nerwica. Ale dziś jestem dobrej myśli i to już tyle o chorobach:)... w między czasie skończyłam roczne studium- architektura wnętrz i dostałam się na ekologię w Sosnowcu i wiem że przedmioty przyrodnicze to ta dziedzina, którą sobie wymarzyłam. Zimą bronie inżyniera. Mam wiele zainteresowań i staram się nie poddawać a leczenie sterydowe rozpoczęłam 3 tygodnie temu i na razie jest nieco lepiej, czekam na rezultaty i jestem dobrej myśli. Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:36 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
jesli mozna wiedziec to u kogo sie leczysz?
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:41 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie wieje od Ciebie optymizmem - tak trzymać!!!
Życzę zdrówka i przyjemnego forowania z nami (na plotki i luźne pogaduchy zapraszamy do kawiarenki) _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:41 pm Temat postu: |
|
|
ja też ciebie witam bardzo serdecznie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Jak już się pewnie domyśliłaś, choroby tkanki łącznej przy odpowiednim leczeniu mogą w ogóle nie przeszkadzać. Trzymam kciuki za pomyślny wynik obrony oraz szybkie efekty leczenia  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 9:55 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Magdo, witam serdecznie  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam Madzia. Najważniejsze masz diagnozę i rozpoczęłaś leczenie. Tak to jest z tymi chorobami immunologicznymi że trudno je się diagnozuje. Ale Ty trafiłaś na dobrych lekarzy i to się liczy, że jesteś pod dobrą opieką. Co do architektury wnętrz to kiedyś było moim marzeniem kształcić się w tym kierunku. Mam nadzieję, że na forum znajdziesz mnóstwo informacji i oczywiście przyjaciół, którzy będą Ci służyć pomocą. Tak jak napisali moi przedmówcy, zapraszamy do kawiarenki na pogaduchy http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2811&start=165. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kropelka Kadet

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 9:57 am Temat postu: |
|
|
Witaj Madziu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Magda! Grunt to dobre nastawienie, nie trać go  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rosa agrestis Junior

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 4:46 pm Temat postu: |
|
|
do Didulka
Lekarz rodzinny od raz mnie skierował do poradni reumatologii w Katowicach-Ligocie. Tam prowadził mnie Dr Bogusław Konieczny,który skierował mnie na oddział. Za drugim razem prowadzącym lekarzem Była lek.med Ewa Maśluch, która mi wszystko dokładnie wytłumaczyła. Przy okazji wyszedł zespół Rainauda. Szczerze mówiąc nie wiem czy będę nadal w poradni u pana doktora, trochę jestem tym skołowana bo na oddziale ktoś inny mnie prowadził( pani doktor), pewnie mi powiedzą czy Dr Konieczny będzie dalej mnie prowadził czy ktoś inny. wyjdzie w praniu. Swoją drogą pan doktor jest bardzo skrupulatny i stara się niczego nie przeoczyć, do tego jest miły i nie lekceważy pacjentów. W zasadzie to każdy lekarz na tym oddziale(wewnętrzny) jest na prawdę w porządku,czego nie mogę powiedzieć o pewnym oddziale ale wolę nie komentować tego. U gastrologa( Jarosław Straszak) leczę się w Katowicach- Bogucicach mimo że mój lekarz prowadzący zarzekał się, że mi nie jest w stanie pomóc bo niema takiego zaplecza laboratoryjnego. Okazało się zupełnie odwrotnie i leczę się już u niego 4lata z powodzeniem. Czasem wystarczy tylko trochę dobrej woli
Pozdrawiam
A tak w ogóle to dziękuję wszystkim za dobre słowa. Z tym optymizmem różnie bywa jest jak chorągiewka na wietrze, ale najważniejsze, że znam diagnozę i wiem jak z tym walczyć. Jeśli chodzi o pracę dyplomową to już była dawno gotowa le postanowiłam ją poprawić i siedzę nad tym( no dobra mała, wakacyjna przerwa )
Ostatnio zmieniony przez rosa agrestis dnia Nie Sie 17, 2008 5:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 5:10 pm Temat postu: |
|
|
gdzie na ligocie jest poradnia reumatologiczna?
ja chodze na dr Szarzynskiej, ktora przyjmuje w przychodni na ligocie na ul. piotrowickiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam Madziu serdecznie.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:23 am Temat postu: |
|
|
witaj Magdziu najważniejsze że choroba została własciwie ozpoznana i wdrożono odpowiednie leczenie powinno byc coraz lepiej a potem remisja i lepsze dni cieszy to że choroba nie pzeszkodziła Ci w nauce i teraz powinna pozwolić obronic pracę na inżyniera powodzenia i wszytkiego dobrego .  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|