Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jolkag Senior

|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 4:58 pm Temat postu: WITAM. |
|
|
Witam Wszystkich.
Jestem Jola i mam 32 lata. Jestem oszołomiona Waszą wiedzą i serdecznością. Lekarz oczywiście niezwykle ważny, ale nic nie zastąpi kontaktu z osobami które maja ogromną wiedzę i doświadczenie. Jestem na etapie diagnostyki z rozpoznaniem Toczeń trzewny. Obecnie zapoznaję się z forum od paru dni bo wróciłam ze szpitala z takim rozpoznaniem. To na razie tyle i jeszcze raz Dzień Dobry.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Jolu!
Ja też jestem na etapie diagnostyki w kierunku tocznia układowego. Masz rację, razem z innymi toczniowcami lepiej sie to przechodzi i mozna korzystać z doświadczenia innych.
Życzę Ci dużo zdrówka i optymizmu.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 9:06 pm Temat postu: |
|
|
witaj kochana
ja też na razie w trakcie diagnostyki
pozdrawiam cieplutko
buziaki  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Jolu w naszej forumowej rodzince...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Jolu   _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 7:37 am Temat postu: |
|
|
Witaj wśród nas i korzystaj z zasobów wiedzy i doświadczeń forumowego klanu.Tu możesz spokojnie ponarzekać ale też i się pośmiać.Zapraszamy do działów rozrywkowych. Zajrzyj do naszego wątku specjalnego bo netykieta i wskazówki dotyczące obsługi to ważna i pożyteczna rzecz.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 8:54 am Temat postu: |
|
|
witam Ciebie, Jolu bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 9:47 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie!
Ja również jestem obecnie na etapie diagnostyki. Więc jest nas więcej Masz rację że z innymi lepiej się przechodzi chorobę.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka oraz dużo sił w pokonywaniu przeciwności.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 1:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Jolu  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kropelka Kadet

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Jolu.
Czytałam o wynikach Twoich badań. Moje ANA były podobne 1/640, tylko typ świecenia był plamisto ziarnisty. Mój lekarz stwierdził, że wyniki nie sa jeszcze takie złe. Mam nadzieję, że troszkę Cie pocieszyłam i choroba nie będzie Ci się tak dawac we znaki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Jola, serdecznie witam ! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jolkag Senior

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za ciepłe przyjęcie do Waszego grona. I choć nie chciałam w nim być to jednak rzeczywistość jest inna. Czasami sobie myślę że może to dobrze że w końcu mam diagnozę bo jak na razie to latałam od lekarza do lekarza i każdy z nich patrzył na mnie jak na idiotkę która wymyśla nie wiadomo co. Nie spodziewałam się takiej diagnozy ale trudno trzeba żyć dalej.
Tak czy inaczej jestem tu i zaczynam oswajać się z pojęciem TOCZEŃ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Jak już zauważyłaś opieka lekarza jest w naszych przypadkach najważniejsza, jednak świadomość, że wiele osób ma podobne problemy- tego nie da się przecenić...
Ważne jest również odpowiednie nastawienie i oswojenie się z chorobą i ograniczeniami, które z sobą może nieść- oby toczeń jak najmniej Ci dokuczał, a ograniczeń było jak najmniej  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 11:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Jolu.
jolkag napisał: |
Czasami sobie myślę że może to dobrze że w końcu mam diagnozę bo jak na razie to latałam od lekarza do lekarza i każdy z nich patrzył na mnie jak na idiotkę która wymyśla nie wiadomo co. |
z kąd my to znamy...pewnie, że dobrze że masz diagnozę - sama wiesz, że to nie takie proste. Dobrze, że odnalazłaś to forum, bo sama zobaczysz że to kopalnia wiedzy i na początku pochłaniaj ją stopniowo. Ale co najważniejsze znajdziesz tutaj cudownych ludzi i będzie Ci łatwiej przez to wszystko przejść. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
|