|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
terecha Junior

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 9:53 pm Temat postu: Uzdrawianie chorych |
|
|
cześć
Choć nie mam tocznia, bardzo mi Was wszystkich żal, wiem jaki ciężar nosicie. Dane mi było kiedyś być na Mszy św. prowadzonej przez ojca, który uzdrawia i dane mi było widzieć NA WŁASNE OCZY 3 uzdrowienia. Teraz do Warszawy przyjeżdża jeden z największych uzdrowicieli - o ile tak można o nim powiedzieć. Bardziej trafne jest stwierdzenie, że ma największą łaskę od Boga, bo to Stwórca uzdrawia, a kapłan prosi w modlitwie. Dla Niego nie ma rzeczy niemożliwych!
Życzę Wam z całego serca, żebyście dostąpili tego daru. Podaję link do spotkania z o. Johnem.
http://www.jezusnastadionie.pl/
Zapisało się już 55 000 osób! Jutro jest chyba ostatni dzień zapisów
pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 10:08 pm Temat postu: |
|
|
dziękujemy
widziałeś dokumentację medyczną tych chorych ktorzy zostali uzdrowieni ?
przed chorobą i po chorobie ?
bo chyba tylko tak można stwierdzic że to cud
Jezus uzdrawiał za darmo, 40zł wejściówka , razy 55 000 to niezła suma , kto zarabia na uzdrowieniach ?? bo chyba nie Jezus ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Sro Cze 26, 2013 11:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
terecha Junior

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 10:27 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
widziałaś dokumentację medyczną tych chorych ktorzy zostali uzdrowieni ?
przed chorobą i po chorobie ?
bo chyba tylko tak można stwierdzic że to cud
|
Nie. Nie jest mi to potrzebne wystarczy pójść na taką Mszę i zobaczyć co się dzieje. Ludzie mdleją, prąd przenika ciało. Nie potrzebuję lepszych dowodów.
Btw w mojej gminie mieszka żywy dowód z pełną dokumentacją medyczną. Kobieta, której ksiądz zdjął nieuleczalny nowotwór. |
|
Powrót do góry |
|
 |
terecha Junior

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Jezus uzdrawiał za darmo, 40zł wejściówka , razy 55 000 to niezła suma , kto zarabia na uzdrowieniach ?? bo chyba nie Jezus ? |
Niestety wynajęcie stadionu kosztuje. Nie ma za bardzo innego miejsca gdzie możnaby było zrobić taką uroczystość.
Niestety - Jezus to nie piosenkarka Madonna i minister Mucha nie dopłaci do tego 7 milionów zł jak było w przypadku koncertu :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 10:34 pm Temat postu: |
|
|
tak , tak ,cud
nowotwór sam zniknął
a może go nie było ?
o zbiorowej histerii słyszałeś ?
tez się mdleje , zawodzi, krzyczy,
a do kosztów się nie odniesiesz? od kiedy Jezus żąda pieniędzy ?
kiedyś był taki słynny uzdrowiciel z Filipin
on przynajmniej nie brał kasy, robił to za darmo, i wszędzie gdzie był, były tłumy, przyjeżdzał za własną kasę i niczego nie ządał, te spotkania także były na stadionach, w dużych salachkinowych lub teatralnych
nie mozna tego zrobić w Czestochowie ? na Jasnej Gorze? czy innym miejscu kultu religijnego , ?
oczywiscie kto chce niech idzie, to nikomu nie zaszkodzi, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
terecha Junior

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 10:55 pm Temat postu: |
|
|
tak , tak ,cud
a do kosztów się nie odniesiesz? od kiedy Jezus żąda pieniędzy ?
kiedyś był taki słynny uzdrowiciel z Filipin
on przynajmniej nie brał kasy, robił to za darmo, i wszędzie gdzie był, były tłumy, przyjeżdzał za własną kasę i niczego nie ządał, te spotkania także były na stadionach, w dużych salachkinowych lub teatralnych
nie mozna tego zrobić w Czestochowie ? na Jasnej Gorze? czy innym miejscu kultu religijnego , ?
oczywiscie kto chce niech idzie, to nikomu nie zaszkodzi, |
Nie mnie to oceniać, co z tymi pieniędzmi. Myślę, że część kosztów pójdzie na działalność ojca w Ugandzie
http://www.ojciecjohnbashobora.pl/?w-ugandzie,21
Robi tam naprawdę wiele dobrego. Prawda jest taka, że ludzie w PL często więcej wydają na perfumy niż biedacy w Afryce na jedzenie. Często polskie koty żyją znacznie lepiej niż tamtejsze dzieci. To wielki wstyd...
Ostatnio zmieniony przez terecha dnia Sro Cze 26, 2013 10:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
terecha Junior

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 10:56 pm Temat postu: |
|
|
tak , tak ,cud
oczywiscie kto chce niech idzie, to nikomu nie zaszkodzi, |
Przecież ojciec był już w takich miejscach, bez płatnych wejściówek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Pozwol ludziom w Polsce wydawać swoje pieniądze na co chcą, bo oni sami decydują co z nimi zrobią
na misje zbiera się pieniądze w kościołach podczas misji, czy Swiatowego dnia misji w tzw Niedzielę misyjną ,
wtedy zobacz ile ludzi pomaga i jacy są hojni
ale nadal nikt nie ma prawa zaglądać im do kieszeni,
jak ktoś chce pomaga kotom. myszom, chorym dzieciom w kraju czy chociazby WOŚP
bo patrzymy do Afryki nie widząc tego co się dzieje u nas _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 26, 2013 11:13 pm Temat postu: |
|
|
Moniko, swiete slowa! ..
Co do skutecznosci uzdrowien pozwole sie nie wypowiadac Choc wiara i cuda czynic potrafi -powodzenia. Jednak nic na sile! Niech kazdy sam decyduję-nie robmy ludziom kislu z mozgu, dobrze?
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 6:40 am Temat postu: |
|
|
Terecha ma rację i trzeba doświadczyć aby się wypowiadać w tej kwestii.Oczywiście każdy wybiera wiarę,czerpie moc skąd chce.Jedni wybierają Jezusa inni jogę,talizmany,uzdrowicieli bioenergoterapeutów itd.Byłam naocznym świadkiem cudów,uzdrowień na ciele i duszy,jeżdżę na nabożeństwa uzdrawiające i to jest prawdziwe! Kapłani mają szczególną moc daną przez Boga,tylko podstawą jest wiara a ona jest wielką łaską. To tyle co ja mam do powiedzenia.Terecha zaproponowała jedynie,bo to obowiązek chrześcijanina, i nic więcej,nikogo nie zmusza,nie agituje.Jezus pozostawia wolną wolę człowiekowi,nic na siłę...
Moja córka jedzie na to spotkanie ze swoją Wspólnotą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 6:53 am Temat postu: |
|
|
ten temat pasuje raczej do innego działu - o spotkaniach i ogłoszeniach i tam go przeniosę....
Cytat: |
bardzo mi Was wszystkich żal |
plisss  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 9:24 am Temat postu: |
|
|
meguchna napisał: |
to obowiązek chrześcijanina, |
Meguchna, wiesz, ze Cie lubie, prawda?... ale ten "obowiazek chrzescijanina" brzmi dosc niepokojaco... : "obowiazek nawracania", "niewierni"..a za chwile "krucjata". " wyprawa krzyzowa" lub tez "swieta wojna".. i "terroryzm"- oczywiscie wszystko w imie wyznawanego Boga i Obowiazku... Znamy historie. To sie tyczy wszystkich religii, wyznan (Boga czy Allaha). Najwiecej krzywd ludzie wyrzadzaja sobie nawzajem wlasnie z tego powodu..
Czesto "obowiazkiem" tlumaczy sie przemoc lub chec narzucenia swojego zdania..( "jeżdżę na nabożeństwa uzdrawiające i to jest prawdziwe!","Terecha ma rację i trzeba doświadczyć aby się wypowiadać w tej kwestii").... i to nie tylko w kwestiach religijnych...
Tak wiec mam prosbe aby wszyscy wierzacy (obojetnie w kogo i w co) ograniczali sie w swej wierze i obowiazku do swego Boga do granic czubka wlasnego nosa.. bez urazy.
pozdrawiam i powodzenia zycze.
ehhhh.. reszte odpuscilam. Juz nic w tym temacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 10:12 am Temat postu: |
|
|
A ja myślę, że ani meguchna ani terecha nie miały złych intencji. Po prostu jeśli uważają, że coś jest dobre, to chcą się tym podzielić, ale na siłę nie namawiają ... Może jakies sformułowanie za mocno zabrzmiało, czasem człowiek nie zamierza i cos "chlapnie". Mi się zdarza.
Zaproponowały, kto chce to już wie i może skorzystać, kto nie chce, to nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 11:15 am Temat postu: |
|
|
Łoooj, evelka ja napisałam co myślę a nikogo nie uszczęśliwiam na siłę,wyraziłam tylko swoje zdanie (mogę chyba?) i koniec tematu.Nie gniewam się,bo Cię też lubię
Już się nie wypowiadam (tylko tuuu!)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 11:31 am Temat postu: |
|
|
terecha to jest ON, chociaż może mylic nick
niech kazdy robi co chce ale nie zagląda mi do portfela nie każe mi płacić dniny
kto chce pojedzie , moze wiara w cuda pomoże?
mnie nie pomoże ,widać jestem zacofana że to mnie wkurza , ale to moja opinia i tylko moja
w kazdym kościele prz każdej mszy jest ten sam cud i jest Jezus
nie trzeba stadionów , wystarczy mały kościólek
a na tacę co łaska ,
wejsciówki jak na igrzyska mnie nie kojarzą się z wiarą, Bogiem, cudem,
to by bylo na tyle... z mojej strony
meguchna oczywiscie że masz prawo miec swoje zdanie- szanuję je
tak jak ja mam prawo myslec inaczej
za to cenię ludzi , za samodzielne ,często inne myslenie
pozdrawiam serdecznie  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|