Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Nenya.....a ja przez 6 tak zyłam na encortonie....a teraz na troche mniej prostackim .metypredzie.... |
Cytat: |
ja przez ponad 1,5 roku jechałam na prostackim encortonie |
a ja juz ponad 10 lat ciagle na encortonie ...nigdy zadnej zmiany niebyło u mnie skoro dobrze go toleruje i czuje sie dobrze to po co zmieniać na inny niby lepszy....  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz Nenyu ja byłam tylko miesiąc na encortonie, później odrazu calcort i było dobrze, bo miałam go refundowanego więc czemu nie miałabym skorzystać z tego... podczas remisji również go brałam, a teraz gdy musiałam wrócić do dawki 60 mg.na dobe i chciałam znów o refundacje<przypominam że wcześniej leczyłam się w CZD a teraz w bialymstoku>to niechciał ordynator podpisać mi<jest on wojewódzkim konslutantem do czegoś tam, potrzebny jego podpis>bo powiedział mi że on nie może gdyż jestem jedyną ich pacjentką, która leczy się tym lekiem i on nie może przepisywać leków których nie wie jak działają na pacjentach... najdziwniejsze jest to że on mi już podpisywał papiery w związku z refundacją i to nie raz nie kłóćiłam się, tylko rozpłakałam i łykam encorton, mam nadzieje że już z niego będe schodzić jak nie to mama będzie mi w Niemczech kupywała calcort, boje się po prostu większych skutków ubocznych  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Słuchajcie, zmniejszyli mi Metypred do 16mg Dopiero 2 dni minęły, a moje policzki już są mniejsze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Itunia napisał: |
Słuchajcie, zmniejszyli mi Metypred do 16mg Dopiero 2 dni minęły, a moje policzki już są mniejsze  |
No, rewelka Itunia!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joanna88 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 11:08 pm Temat postu: |
|
|
to super ze zmniejszyli Ci dawke |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 9:06 am Temat postu: |
|
|
Nooooooo, strasznie się cieszę i do tego w szpitalu w ciągu 3 dni zgubiłam 1,4 kg, to już w ogóle super  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lubesia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 12:30 pm Temat postu: |
|
|
fajosko ze ci zmniejszyli    i oby dalej bylo dobrze zeby mogli zmniejszyc znowu ja za tydzien na badania ide i moze tez mi zmniejsza   .......a ja jak w szpitalu leze to tez jaks tam chudne a przeciez wkoncu tam sie tylko lezy ale moze my od lezenia chudniemy hehe:D     _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy    |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 9:10 pm Temat postu: |
|
|
moze nie od tego lezenia jak od szpitalnego jedzenia. przynajmniej ja mam takie doswiadczenia  _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 9:13 pm Temat postu: |
|
|
gusia_92 napisał: |
moze nie od tego lezenia jak od szpitalnego jedzenia. przynajmniej ja mam takie doswiadczenia  |
Ale ja szpitalne jadłam tylko obiadki, śniadania i kolacje mama mi przynosiła (kochana ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
lubesia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 10:38 am Temat postu: |
|
|
....obiadki w szpitalu to akurat mi smakowaly ale niektore sniadania tez byly dobre .....a reszte dobrego jedzonka w lodowce sie trzyma hehe  _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy    |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 11:14 am Temat postu: |
|
|
Ja wybieram rozwiązanie nie brania ze sobą jedzenia ani żadnego donoszenia do szpitala, bo przynajmniej troche chudnę... leżąc w CZD w Warszawie przez 3 tygodnie schydłam 5 kilo, oczywiście na diecie niskokalorycznej<prośba do pani dietetyk aby mi zmieniła z ogólenj na niskokaloryczną >i wcale się nie katowałam, to fajne rozwiązanie... przynajmniej się człowiek mobilizuje. _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 11:51 am Temat postu: |
|
|
Ja teraz jeszcze postanowiłam nie smażyć, będę wszystko piekła  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Gdybyscie lezały w Ligocie .to bez dodatkowego jedzenia ubylo by wam nie 5 a 10 kg....tam oprocz chleba z maslem i zupy na obiad...takiej w której widac sama wode...nie ma nic.....Obiad trzeba sobie kupic a na samym suchym chlebie tez nie bardzo mozna zyć.
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 4:08 pm Temat postu: |
|
|
W IR w Wawie i w Białymstoku na Nefrologii też porcje nie były zbyt duże, ale jak dla mnie aż nadto. Ale już dla dużego faceta to porcje głodowe... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Jesli masz tylko zupke.w ktorej mozna policzyć ziarenka ryzu.a na sniadanie sam chleb .( 2 małe kromki)...to nie wiem czy to jest porcja dzienna....
wyczytałam kiedys w gazecie ze dla pacjenta wystarczy 900 kalorii na dzien.więzniom nalezy sie więcej.ale to nie było ani 400 kalorii..
Ja tez nie jem duzo .ale cos tam by sie przydało z porcji kupowanej zjadałam i tak tylko połowe.reszte dawałam jakiemus panu.czy pani...to juz dietetyczka decydowała.....ja placiłam za całą.ale dla mnie była za duza...
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
|