|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Można też wyeliminować z diety produkty tuczące, ale te, których nie lubimy lub bez których możemy się obyć, a używamy ich po prostu z przyzwyczjenia (wtedy tak tego nie odczujemy). Ja mam tak np. z masłem. Nie jem go już długo, ot... od czasu do czasu. Ale znam osoby, które uwielbiają smak masła. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lubesia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 7:12 pm Temat postu: |
|
|
ja czesto zaczynam cwiczyc ale szybko mi ten zapal przechodzi chociaz z checia bym sie zapisala na jakis aerobik czy silownie bo i tak nie mam co z czasem robic ale tez tak sama to nie chce  _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy    |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 7:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam rowerek treningowy i oglądając TV bardzo często sobie jeżdżę. Czas mija szybciutko. Mam jeszcze Gazelle Freestyle (ten przyrząd co w telesklepie reklamują) od 3 lat i muszę powiedzieć, że ćwiczenia na niej dają bardzo dobre dobre efekty. Już po tygodniu czułam różnicę. Na razie jednak ograniczyłam się do samego rowerka, bo byłam przeziębiona i nie mogłam przeciążać organizmu.
Mnie ćwiczenia naładowują energią. Lubię takie 'zdrowe' zmęczenie, mam wtedy poczucie, że zrobiłam coś dobrego. Poza tym, ćwiczenia pobudzają wytwarzanie endorfin, które bardzo służą dobremu nastrojowi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joanna88 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 8:22 pm Temat postu: |
|
|
cwiczenia a ile cwiczysz Ita ????? bo ja juz tyle razy probowalam zrzucic pare kilo i nic z tego ........ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2006 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze wpadłam na chwilkę
Ćwiczę różnie: czasami mam takie dni, że po prostu nie chce mi się (wtedy w ogóle nie ćwiczę, ale to sporadyczne przypadki) a tak normalnie to zależnie od nastroju i samopoczucia - od 15 minut do nawet 95-100 (w porywach energii ). Tak optymalnie to 30-60 minut. Nie ma reguły. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 12:32 am Temat postu: |
|
|
lubesia napisał: |
ja czesto zaczynam cwiczyc ale szybko mi ten zapal przechodzi chociaz z checia bym sie zapisala na jakis aerobik czy silownie |
Mówie Ci siłownia to spoko sprawa... i nie chodzi tutaj o odchudzanie, tylko o samopoczucie. Ja chodziłam z zamirem schudnięcia<nic z tego nie wyszło> ale za to samopoczucie i wogóle dowartościowanie bardzo mi wzrosło dobra sprawa ta siłownia....  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lubesia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 1:51 pm Temat postu: |
|
|
no z ta silownia to tez mi sie wydaje ze to dobra sparwa moze sie zapisze hehe ........... a rowerek w domku to by mi sie przydal dobry jak Itunia napisala ze przed tv jezdzi sobie lepsze to jezdzenie nisz zajadanie sie  _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy    |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Dla zainteresowanych - info z ostatniej chwili (wtorek, 30 maja 2006, godz. 18:30) - Tłusta dieta i ryzyko raka |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz Robercie,dawno o tym myślałam. Moi Rodzice zawsze tłusto jedli,dzisiaj ojciec ma 84 lata a Mama - 80 i jak na ten wiek,całkiem niezle funkcjonują..
Cos w tym jest. Jedza nadal zawiesiste sosy i zupy podprawiane mąką,wszystko okraszone spora dawka tłuszczu,skórki drobiowe dla nich to rarytas,podobnie goloneczki.
Ja takich rzeczy nie jadam,ciągle niedomagam,jest mi zimno,itp.
Więc chyba to jest TO.
Pozdrawiam. _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 12:40 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, na dietach to ja się nie wyznaję. Najważniejsze chyba jest to, żeby jeść z zdrowo i z umiarem. Nadmiar z reguły bywa szkodliwy, niedobór też. Tak ja to widzę. Zresztą i tak przez najbliższe 30 dni sam muszę dostosować spożywanie białka i wapnia (czyli ogólnie rzecz ujmując produktów i przetworów mlecznych) w związku z przyjmowaniem tetracykliny. Eh, nie przepadam za "wywrotowością" przyzwyczajeń... Ale jak trzeba...
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Masz racje Robercie,tez uwazam,że jeść należy z rozsadkiem i umiarem,a najlepszym "dyktatorem" jest nasz organizm,który często sam się domaga okreslonego pozywienia...
Na szczęsie,nigdy nie stosowalam zadnych diet,nie mialam takiej potrzeby,chociaż przydałoby się troche kilogramów,ale w druga stronę,w górę,chociaż dobić do 50 kg....
Pozdrawiam.  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ola Senior

|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Ja bardzo staram sie kontrolowac diete, tak zeby byla zrownowazona w bialka, wegle i tluszcze i jak najbardziej urozmaicona. Teraz akurat sie odchudzam, bo potem bede rzucac palenie, wiec na wszelki wypadek wole miec pare kilo mniej. Ale o tym to juz sie rozpisuje na innym forum  _________________ Biedroneczki sa w kropeczki i to chwala sobie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
moja wypowiedź jest niezależna od artykułu
wszystko ma sens
i ból i gniew i strach i nawet dieta ,
jakoś nawet na chwilę zaczynamy myśleć o czyś innym , kontrolujemy swoje działania , mobilizujemy się w określonym kierunku
takie ćwiczenie ma sens nawet jeśli nie sprostamy w końcu wymogom diety to zaczynamy ćwiczyć ,wiemy ile kalorii ma zjedzony w pośpiechu pączek, czytamy o zagrożeniach które sprzyjają otyłym
i zawsze jet sansa na następny raz a tak stwierdzając że coś nie ma sensu sami zamykamy sobie drogę .... _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|