Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monika.kala Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2006 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Z tym maslem to jak ta dyskusja czy pic mleko.Jedni za drudzy przeciw.
Ja uzywam wymiennie.Raz margaryne innym razem maslo.Zalezy co zlapie w supermarkecie.
Miala kiedys babci ona sama robila maslo.Najlepsze na swiecie.
Monika Kala |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2006 8:49 pm Temat postu: |
|
|
Ja używałam kiedyś sporo masła, ale jadłam wtedy tylko biały chleb (a uwielbiam go z masłem). Od jakiegoś czasu jednak jem tylko chleb razowy z Litwy (najlepszy na świecie ) i do niego nie potrzebuję masła. Na masło skazana jestem tylko wtedy, gdy mama robi mi do szkoły kanapkę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 6:58 pm Temat postu: |
|
|
W moim domu do chleba zawsze masło , zwykłe z niczym nie pomieszane.kromki smaruję bez przesady, tak , że tym masłem nie "ociekają" i uważam , że to jest zdrowe. Ogólnie rzecz ujmując w żywieniu kieruję sie zasadą , że wszystko można zjadać, ale z umiarem.
Co do margaryny to używam rzadko- mam wymiennkiki - olej i smalec. Proste w składzie, nie zanieczyszczone chemicznie i jest o.k. _________________ ewek |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodka_istota Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 4:18 pm Temat postu: |
|
|
a mnie to wogole lekarz zakazala jesc wszelkiego piecywa - wiec w sumie nei ma roznicy czy maslo czy margaryna bo nie mam i tak co smarowac nimi heheeh
Pozdrawiam
slodka  _________________ Kochaj i szalej i nie pytaj co dalej ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 4:43 pm Temat postu: |
|
|
slodka_istota napisał: |
a mnie to wogole lekarz zakazala jesc wszelkiego piecywa - wiec w sumie nei ma roznicy czy maslo czy margaryna bo nie mam i tak co smarowac nimi heheeh
|
a takiego typu wasa albo ryzowe?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja najdłużej bez chleba wytrzymałam 9 dni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 4:48 pm Temat postu: |
|
|
ja juz nie jem 3 tydzien 8) takiego zwyklego oczywiscie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 4:51 pm Temat postu: |
|
|
Żadnego nie jadłam 9 dni, zwykłego prawie 4 miesiące 8) (ale humor miałam wtedy okropny, chodziłam i fuczałam na wszystkich ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
lubesia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 6:44 pm Temat postu: |
|
|
ja to bym nie mogla tak bez chlebka taki pyszny jest chrupiacy mniammm .ale musze sie przezucic spowrotem na ciemny  _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy    |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm... ostra dyskusja widzę ominęła mnie Uwielbiam świeży chleb z masłem mniam.... mniam mniam... ewentualnie jeszcze z miodem do tego Masło jem okazyjnie, od czasu do czasu, wyłącznie ze względu na cholesterol. Gdyby nie on zjadałabym pewnie jedną kostkę w 3 dni Margarynę jem, błeee.... jest sztuczna, niezbyt dobra itp, ale nie chcę dorobić się zawału itp...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Sob Sie 21, 2010 1:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 12:05 pm Temat postu: |
|
|
hmmm, jeśli już się na coś decydujemy to miłoby było mieć pewność że np. masło to napewno masło
Cytat: |
Producenci kantują. Sprzedają masło, które wcale masłem nie jest. Naukowcy twierdzą, że na dziesięć kostek tylko dwie są prawdziwe, reszta to podróbki. Zgodnie z recepturą masło ekstra powinno zawierać co najmniej 82 proc. mlecznego tłuszczu. Można dodać jedynie niektóre aromaty i barwniki. Tymczasem większość producentów, nie informując o tym klienta, dodaje tanie oleje roślinne. |
reszta artykułu o fałszowania masła:
Producenci sprzedają nam olej zamiast masła |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Kiedyś dawno,dawno temu masło miało 95% tłuczczu i 5% wody
obecnie norma to 82% tłuszczu ,Przyjmujac z dawnych czasów 5 % wody
to 13%stanowia tajemnicze wypełniacze o których ani słowa na opakowaniu.Ostatnio u nas pokazało się masło w małych osełkach z zawartością tłuszczu 82%.Nazywa sie Osełeczka gorska .Waży 100 gram i kosztuje 1,89.Producent"Sobik"ze Skoczowa.Smakuje jak na masło przystało
zobaczymy jak długo.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 5:14 pm Temat postu: |
|
|
lidka bo to jest bardzo dobre maslo. sami go jemy. a fabryka masla jest 3 ulice dalej wiec duzo mamy w sklepach od sobika. nawet brat moje szwagra tam pracuje.
dlugo juz to maslo jest dobre i oby jak naj dluzej. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Odwieczny dylemat:
Masło czy margaryna?
http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/art247.html _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
czytając ten artykuł to najlepeij nie jeśc ani masła ani margaryny u mnie dość długo tak było ale od czasu do czasu raz jest masło a raz margaryna..choć prawdziwe dobre masło jest bardzo drogie w większosci pisza masło wa w rzeczywistości to sa jakieś domieszki miksów pod nazwą masła trzeba uważać co sie kupuje..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|