|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kid Junior

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Dośc długo mnie nie było. Pobyt w szpitalu na Spartańskiej mam już zaliczony . Zrobiono mi ogólne badania krwi i moczu (wyszły w porządku, mam trochę podwyższony cholesterol - 200. Z tym, że mam duzo tego dobrego) oraz pobrano krew na wskaźniki (?) antykardiolipinowe i choroby bakteryjne min. salmonella (ze względu na obrzęki kolan). Czekam teraz na wyniki.
Byłam też na wizycie konsultacyjnej u hematologa. Zostałam skierowana na badanie koagulantu antytoczniowego i układu VI (cokolwiek to jest ). Wyniki tych badań będę miała dopiero pod koniec maja.
Udało mi się dobrac dawkę Sintromu - biorę go w układzie 6mg, 4 mg, 4mg i tak w kółko. Dziś wskaźnik wyniósł 2,7 . Bardzo się ciesze i jestem spokojniejsza. Niestety zaczynam odczuwac działanie Sintormu - mam silne bóle żółądka i wątroby. Dostałam Polprazol, wzięłam wczoraj pierwszy raz i wreszcie mogę jeśc bez obaw, że będzie mi niedobrze i będzie bolało. _________________ O Labości ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 1:02 pm Temat postu: |
|
|
witaj kid,
widać diagnozują cię w kierunku zespołu antyfosfolipidowego
("układ VI" - chodzi pewnie o jeden z czynników układu krzepnięcia),
najważniejsze że bierzesz już coś na "rozrzedzenie" krwi, teraz tylko cierliwości w czekaniu na koniec diagnostyki, trzymaj się! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|