Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Całe szczęscie bo mi niedawno laryngolog- w skrócie -powiedział żebym mu spokój dała z moimi śliniankami...oczywiście ostatni raz u niego byłam...powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 8:32 am Temat postu: |
|
|
mam wielki problem. chodzi o to ze mojej mamie znowu spuchla buzka z jednej strony. wyglada prawie jak w tedy kiedy miala zekomo swinke.
czytalam o tej kamicy i mysle ze to jest to.
z tym ze mama nie chce jechac do katwoic na szczekowo-twarzowy oddzial. nie wiem co mam robic. a ona sie juz meczy z bolem od paru dni znowu i teraz jest spuchnieta. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 9:02 am Temat postu: |
|
|
gusiu a moze nich chociaz spróbuje najpierw do dentysty , byc moze to jest od zębów, a pozniej do lanryngologa, wiesz wcale jej sie nie dziwie ,że nie chce tam jechać , widziała już jak ty byłaś, nie jest zbyt przyjemne, sama wiesz _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 11:34 am Temat postu: |
|
|
poszla do dentysty i okazalo sie ze zostal korzen z 8 ktora wyrywala jakies 35 lat temu. jutro chyba beda jej wyrywac operacyjnie ten korzen. dzisiaj rope jej z tego sciagli i zalozyli dren. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Gusiu to sie da wyrwać normalne, tylko trzeba naciąc dziąsło , jesli jest ropa to niestety musi trochę poczekac, ale na świeta bedzie jak nowo narodzona, i pełna zapału będzie dobrze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Gusiu, pociesz mamę,że to co dziś przeszła było gorsze, jutro tylko małe "rach-ciach "i po bólu...naprawdę- to mówię ja stary tchórz stomatologiczny...naprawdę _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 8:34 pm Temat postu: |
|
|
dzieki napewno przekaze.
teraz to mama juz sie czuje superowo stosunkowo do tego co bylo rano.
buzki _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Mam kilka pytań , które mnie nurtują...jakie mogą być negatywne skutki (uboczne) biopsji cieńkoigłowej? Czy może się zdarzyć , że na miejscu pobrania tworzy się coś dziwnego? np. bolesny obrzęk z dobrze odgraniczonym i wyczuwalnym guzem? (np. ropnie czy nowotworzenie)Trzy miesiące po badaniu?
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem?
Jeżeli miała być wykonana biopsja węzła chłonnego i guza ślinianki a w wynikach jako tkanki pobrane jest napisane : lewy kąt żuchwy , guz pod żuchwą to oznacza to ,że jednak węzeł nie był pobrany do badania ?
Od prawie tygodnia biorę antybiotyk (w związku z zapaleniem ślinianek) i tym bardziej mnie dziwi ten guz...czy to ma jakiś związek? _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga L Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 7:35 pm Temat postu: torbiel ślinianki podżuchwowej |
|
|
witajcie, wróciłam dziś od lekarza i okazało się ze mam torbiel ślinianki podżuchwowej i pojedyńcze stłuszczałe węzły chłonne o charakterze odczynowym, czy ktoś z was miał cos podobnego, moja lekarska skierowała mnie do laryngologa a wizyta za 2 miesiące i do hematologa,
dodam ze mam haszi i sjogrena, moje jakies doświadczenia z czyms podobnym?
pozdrawiam wszytkich _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga L Senior

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 10:25 pm Temat postu: |
|
|
hej to znowu ja, dziś miałam wizytę u laryngologa w sprawie tej torbielki, jednak nic się nie dowiedziałam więcej tyle tylko ze trzeba obserwować, a poza tym laryngolog udrażniał mi kanaliki slinowe, zronił drenaż ślinianiek, czy jak to sie tam nazywa, jak by tego nie nazwac bolało bardzo, ponieważ wepchnoł mi długa melaową cienką rurkę w śliniankę w policzku i bardzo długo tam ruszał, potem przewa i czekanie aż spłynie ślina, potem znów ruszał i tak kilka razy, bolałao nieżle, i potem spuchł mi policzek i teraz też jest opuchnięty ale mniej i juz tak ne boli,
laryngolog powiedział że tab bę dę musiała mieć co 3 miesiące, czy macie podobne doświadzcenia? _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Mam Sjogrena Aguś,ale takie badanie jest mi obce. Powiem więcej....brzmi drastycznie.
Czy poprawiła się dzięki temu sytuacja w jamie ustnej? Mam na myśli zmniejszenie suchości. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga L Senior

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu 72, odpowiedz brzmi tak, już w trakcie tego badania czy zabiegu nie wiem jak to nazwać, poleciało mi tyle śliny że hej, dawno tyle nie miałam, no i np. dzisiaj dzień po opuchlizna zeszła pozostał tylko lekki ból w okolicy ślinianki, ale mam więcej śliny, czuję różnicę, ciekaw jak długo taki stan się utrzyma, acha no i to tylko jedna ślinianka a miałam mieć dwie od razu przepchane ale mnie bolało i sie bałam i poprosiłam zeby to było następnym razem, a czy ty masz moze doczyninienia z torbielkami ślinianek?
pozdrawiam pa _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 8:46 am Temat postu: |
|
|
A ja myślałam,że jak śliny nie ma to nie ma,samabym się takiemu zabiegowi poddała,gdyby to na jakiś czas pomogło,bo suchość mam okropną,chyba się wybiorę do laryngologa.
Torbieli chyba nie mam,ale mam Sjogrena,nie wiem czy to da jakiś efekt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mgła Super senior

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 7:48 pm Temat postu: U mnie ślinianki to był ostry początek. |
|
|
Nagle, parenaście lat temu, powiększyła mi się jedna ślinianka, miałam temperaturę, pomyslałam : świnka ! Po tygodniu jakby minęło, a potem powiekszyła się świnka z drugiej strony. Pomyślałam wtedy ohoho ! A to świnka dziwna... Byłam zagwostką dla laryngologów. Minęło pół roku, wykluczono świnki świńskie, kamicę i inne frajdy, zrobiłam przeciwciała SSA i SSB - wyszedł mister sjogren.
Byłam w domu, w pewnym sensie, i mieszkam w nim do dziś... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Ha,ha...ze mnie też taka dziwna świnka,nie świnka z obecnością SS/A i SS/B .  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|