Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Małgosia napisał: |
Zapomniałam, dodaję dokładny wynik ppj:
ANA o typie świecenia ziarnistym i mianie: 320
Napiszcie proszę co wiecie o tych przeciwciałach dokładnie. Z góry dziękuję. |
O przeciwciałach jest cały wątek - przyklejony w tym dziale. Zapraszam tutaj: http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=957 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia Junior

|
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Decyzję o braniu sterydów podjęli w Instytucie reumat. w Warszawie i mój lekarz Prowadzący. Poprostu stwierdzili że to konieczne ponieważ byłam w złym stanie, a sterydoterapia pomagała. _________________ Małgosia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 9:56 am Temat postu: |
|
|
Po śwoętach jedziemy z synem do Wrocławia, na dodatkowe badania do pani dok. Joanny Puławskiej, jest ordynatorką w szpitalu specjalistycznym reumatologii dziecięcej przy ul. Warszawskiej.
Jeżeli ktoś miał kontak z tą panią to bardzo proszę o opinię (tzn. jakim jest specjalistą ).
Mam nadzieję że pozostałe badania wyją dobrze i okarze się że syn jest zdrowy. _________________ Małgosia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 10:32 am Temat postu: |
|
|
Małgosiu - Ja na pewno postąpiłabym tak jak TY. Na pewno tez martwiłabym sie o zdrowie swojego dziecka. Bardzo dobrze Cie rozumiem bo sama jestem matką.
Życzę Tobie i synkowi dużo szcześcia i zdrowia przede wszystkim. No i mam nadzieje ze okaze sie ze jednak jest zdrowy!!! Trzymam kciuki!
Sama tez choruję chociaż juz sie pogubiłam na co?? tzn wtórny zespół Sjogrena na pewno a druga choroba na kartach ze szpitala piszą: kolagenozis mixta, albo też: mieszana choroba tkanki łącznej. Moje ostatnie wyniki badan to ANA o typie świecenia ziarnistym o mianie: 640. Moja córeczka ma dwa latka i też często narzeka na ból nóżek mam sie zacząć martwić?? Mam zacząć robić badania? Kurcze zmartwiłam sie.
Dziewczyny czy przeciwciala ANA nie swiadczą o chorobie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 4:50 pm Temat postu: |
|
|
mam prosbę dotyczy to wszystkich a napisałam pod postem ktory to udowadnia zanim ktos zdecyduje się odpowiedziec na post popatrzcie na datę, post małgosi będzie miał już prawie rok odpowiedz po czasie jest niepotrzebna
zdarzają się coraz czesciej tego typu sytuacje tym samym odnawiamy posty czy tematy ktore umarły smiercią naturalną,
ta osoba się nie odzywa a wiec odpowiedz raczej jej nie interesuje
zwracajcie uwagę na to bo to tylko zasmieca to miejsce , naturalnym tokiem ten temat spadłby na koniec gdzies daleko a tak znowu odzywa to co juz nie istnieje
chyba ze ktos ma podobna sytuacje to prosze bradzo
nie obrazaj się Miulsiu nie bierz tego do siebie bo takich sytuacji jest tutaj mnostwo
sami na tym skorzystamy , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Monika B przepraszam za nieuwage - jestem tu nowa tyle mam na swoje usprawiedliwienie. Nie zauwazylam to fakt, nie gniewam sie wcale to moja wina ze odnowilam stary przeterminowany watek przepraszam - postaram sie nie popelnic tego bledu.
Dzikuje za wskazowki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 1:31 pm Temat postu: |
|
|
lepiej odświeżyc stary wątek niż zakładać nowy 17 z kolei na ten sam temat
więc nie widzę nic złego w wygrzebywaniu staroci, żeby kontynuowac temat w jednym miejscu, ale zgadzam się, że odpowiadanie wówczas na czyjś komkretny post po kilku miesiącach czy latach jest juz raczej zbędne... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Nenya - postaram sie poprawic ale z gory przepraszam za jakies niedociągnięcia czy gafy czy tez nieuwage. Ostatnio mam taki metlik w glowie - ze nie pamietam o czym pisalam na ktorym wątku chyba coraz gorzej ze mna. Ciężko mi się odnaleźć |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 1:59 pm Temat postu: |
|
|
hej, nie traktuj tego osobiście, to tylko ogólne uwagi, mają służyć wszystkim bez wyjątku!
życze lepszego samopoczucią  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 12:38 pm Temat postu: |
|
|
hej hej, Milusia jak pisałam nie miałas brac tego do siebie, a wiec nie ma tutaj co przepraszac,
chwali ci się ze dopisujesz do postow a wiec czytasz, ale tutaj akurat odpowiedz po czasie nie była konieczna , mysle ze problem tej osoby sam sie rozwiązał bo się nie odzywa
jesli masz jakies doswiadczenia w danym temacie czy jakies pytania to swojego posta dopisujesz do tego samego juz istniejącego a wiec robisz dobrze co ci się bardzo chwali , gratulacje bo czytasz a to podstawa , nie stresuj sie bowiem nie chodziło mi o przestraszenie cię
radzisz sobie całkiem dobrze  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia Junior

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 10:04 am Temat postu: |
|
|
Przepraszam że tak długo nie pisałam,.
To, że ktoś jeszcze o mnie pamięta to wspaniałe, co do mojego syna nadal ma złe wyniki i ciągle śledzimy jego chorobę.
Nadal ma bóle stawów, anemię i dodatnie ANA, więc stoimy w miejscu prawie od roku czasu, bo wtedy właśnie się to wszystko zaczęło.
Mój toczeń trochę się zatrzymał ale mój syn mnie nie pokoi . Właśnie czekamy na wyniki mam nadzieję że będą lepsze.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję że piszecie chociaż się nie odzywam. _________________ Małgosia |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 10:18 am Temat postu: |
|
|
dobrze że sie odezwałaś
zdrowia życze dla ciebie i dla syna
wytrwałości i cierpliwości i ogromnej miłości dla siebie
będzie łatwiej , lżej
czasem napisz dwa słówka jak u was _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|