|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 8:45 pm Temat postu: |
|
|
hihihi, leczenie wysokimi dawkami aspiryny... |
|
Powrót do góry |
|
 |
becia8311 Kadet

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 8:53 pm Temat postu: zrobiłam błąd |
|
|
ok zrobiłam bład, rozpisując się i nie tam gdzie trzeba. Do tej pory nie wiedziałam co to jest netykieta - lektura obowiązkowa. Teraz wiem. moje myśli były tylko skierowane na chorobę. teraz też nie bardzo wiedziałam w którym miejscy napisać, a;le skoro mediatorzy mi odpisali tutaj, to i ja po raz ostatni, tu piszę nie na temat. Za swoje błedy jeszcze raz przepraszam. I polecam innym przeczytanie netykiety i stosowanie się do niej. Poczułam się jak zbity pies.
Poza tym:
13. Staraj się doradzać innym, a nie bagatelizować ich problemy lub je wyśmiewać - każdy był kiedyś początkujący, zdezorientowany, sfrustrowany, niepewny i zagubiony.
14. Szanuj poglądy innych. Nie każdy musi się z Tobą zgadzać i mieć taki sam pogląd na różne sprawy. Nie daj się sprowokować. Bądź wyrozumiały i panuj nad emocjami.
Uważaj z humorem i ironią! To, co przekazujesz tonem głosu jako żart, na piśmie może być niezrozumiałe albo obraźliwe.
16. Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny.
18. Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie, wszczynanie awantur i konfliktów. Twoje odpowiedzi na takie zaczepki tylko zachęcą trolla do dalszej działalności.
Regulamin forum:
5.Podczas pisania wiadomości nie jest dozwolone:
d)prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników forum np. za ortografie, lub brak wiedzy fachowej (uwagi tylko na PW _________________ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - trwać w błędzie.
Nigdy nie wątpi ten tylko, kto nic nie wie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:11 pm Temat postu: |
|
|
nie wydaje ci się że przesadzasz?
99 % ludzi nie ma tu problemów z przystosowaniem się do zasad i akceptują innych oraz atmosferę to panującą, a ty się czujesz jak zbity pies? po jednej uwadze.
ok. twoje prawo, twoja ocena.
jest mi przykro, że tak to odbierasz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Poruszony jestem reakcją... Rozumiem, że masz problemy. Każdy z nas przez podobne, lub inne przechodził, każdy miał obawy.
Nie zauważyłem jednak, aby ktoś kpił akurat z Twojej osoby czy Twoich problemów. Forumowicze - mniej lub bardziej - zachowują pewną dyscyplinę, bo łatwiej jest poruszać się w miejscu uporzadkowanym - przyjaznym nie tylko informacyjnie, ale też wizualnie. O to właśnie dbają moderatorzy. Ale nie tylko, bo duża rola spoczywa na każdym użytkowniku.
Nikt się niczego nie czepiał, były posty i były odpowiedzi. Są osoby na które można liczyć jeśli chodzi o udzielanie wskazówek wynikających z doświadczeń własnych bądź wyczytanych. I za to - ponownie - dzięki!
Każdemu pomagamy na tyle, na ile możemy. Dobre słowo, informacja. I tylko to. Ważne jest jednak, żeby nie patrzeć na swoją chorobę przez pryzmat naukowych wywodów. W kilku ostatnich wiadomościach tylko to chcieliśmy Ci podpowiedzieć. Co z tym zrobisz - zależy od Ciebie.
Z mojej strony - powodzenia i zdrowia życzę, oraz optymizmu mimo wszystko!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:39 pm Temat postu: |
|
|
becia, dziewczyno weź głęboki oddech i odrobinę dystansu. W sumie gdybym przeczytała ten artykuł na który ty się natknełaś to raczej kiepściutkie byłoby moje samopoczucie. Myślę, że powinnaś właśnie poprzebywać tutaj na forum i twoje spojrzenie na otaczający świat powoli zmieni się - mam nadzieję , że na lepsze.
Czasem strach przyćmiewa nawet chęć postawienia pytania, nadinterpretujemy informacje, które otrzymujemy i sami sobie szkodzimy. Nie móc porozmawiać z ludźmi o podobnym problemie jest lżej niż taką sposobność odrzucić. Do pierwszego idzie przywyknąć, drugiego... chyba jedynie żałować.
Wyobraź sobie , że w strachu mimo informacji podanych na stronach ślepnę i nie potrafię ich nawet znaleźć a co dopiero przeczytać ze zrozumieniem i pytam... bo akurat ktoś z boku może już być na etapie postrzegania całkiem innego niż moje własne.
U mnie na wsi starsi ludzie powiadali, że tylko głupcy się nie boją i strach jest naturalną obroną organizmu- np boję się włożyć ręki do ognia musi istnieć, bo brawurą pozabijalibyśmy samych siebie.
Beciu jak dawno postawiono Ci diagnozę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
becia8311 Kadet

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 10:43 pm Temat postu: olga dzięki |
|
|
olga dzieki za mądre słowa:), na pewno z nich skorzystam. Diagnozę 100%, otrzymałam dopiero 06 czerwca, dlatego tyle grzebałam w tych artykułach, całe noce. _________________ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - trwać w błędzie.
Nigdy nie wątpi ten tylko, kto nic nie wie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 10:54 pm Temat postu: |
|
|
beciu...mi sie też obrywało na początku... rozkręcisz się i nabierzesz wprawy a jak juz choroba nie będzie taka przerażająca (strach będzie miał mniejsze oczy) to zobaczysz jak fajnie jest w części "rozrywkowej" gdzie zapraszamy już dziś...
Trzymaj się , pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
klasyka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 6:48 am Temat postu: |
|
|
uuuu, ale sie narobilo...
Beciu, to ja pewnie Ciebie rozczaruje mowiac, ze mi sie regularnie obrywa, glownie za to, ze nie pisze w ogole
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 8:27 am Temat postu: |
|
|
nie róbice z tego forum jakiegos miejsca gdzie kazdy każdego sie boi , jako nowe osoby i taksą traktowane ulgowo a wskazówka i proszenie z korzystania pisania tam gdzie trzeba to nie jest zadna obraza to koniecznośc
wychodzi na to ze nad kazdym stoimy z kijem i grozimy,
przyjeliśmy cię tak jak wszytkich czyli dostałas wsparcie pomoc i miłe przywitanie , a to ze kos toba pokierował nie jest zadnym powodem do obrazy ,czy strachu,
to forum jest było i bedzie przyjazne dla wszytkich to by było na tyle
Cytat: |
)prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników forum np. za ortografie, lub brak wiedzy fachowej (uwagi tylko na PW) |
gdzie tutaj ktos uzywa słow obrazliwych , chyba jestes przwrazliwiona tego tutaj nie ma nie bylo i nie bedzie
na poczatku pisałam zreszta nie tylko ja abys czytała wiadomości i nie przyjmowała tego wszytkiego do siebie, bo choroba ma rozny przebieg , ( jak na razie u ciebie nie jest zbyt cięzki wiec moze tak zostanie , )
czego się tak boisz choroby , nas czy samej siebie ? bo ja tego nie rozumiem, każdy stara tutja sobie pomagac bo tez choruje bardziej lub mniej ale łaczy nas to samo , dlaczego wiec mamy kogos obrazac jesli bedzie potrzebna krytyka to i tak cie skrytykuje tak jak wszytkich i tak jak kazdy moze to zrobic ze mna wynika to nie ze złośliwości ale z chęci pomocy i jesli trzeba kims potrząsnac aby sobie pewne rzeczy uswiadomil to się to robi,ale tak jak robi sie to wsrod przyjaciól _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
klasyka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 8:39 am Temat postu: |
|
|
alez Moniko, pragnelam tylko rozladowac napieta sytuacje, spojrzmy wszyscy na ten epizod z dystansem...
ech, a ja w kolejnej aferze biore udzial  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 8:57 am Temat postu: |
|
|
nie bierzesz , wiem jakie były twoje intencje ale to jest miejce przyjazne i takie ma zostac ,
na pewno nie bierzesz do siebie zadnych naszych uwag krytycznych się nie obrazasz jak tez nie wiec to jest najwazniejsze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 9:42 am Temat postu: |
|
|
ej, ja też nie raz oberwałam od nenya i nadal żyję
tu nikt nikogo nie obraża, moderatorzy pilnują tylko porządku, bo bez nich to nawet sobie nie wyobrażam jaki bałagan by tutaj powstał  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 12:06 pm Temat postu: |
|
|
BECIA... ja też wpadłam tu przerażona.. i mieszałam jak to tylko mozliwe.., i pochlipałaam jak było mi smutno.. ... i dostawałam reprymendy ,.. np. za brutalne wymuszanie odpowiedzi.. ... jak tylko przerazenie minęło...ochłonełam jestem(mam taka skromna nadzieję), grzecznym forumowiczem...
ps. nie pisz pod wpływem emocji.. przemyśl to co mówią moderatorzy, a zauważysz jak sensowne sa ich wypowiedzi..
ps.ps. no własnie ,nie miałam okzji podziękować nenya.... gdyby nie jej profesjonalne i rzeczowe podejście moze do dziś bym płakała i rozczulała się nad soba..zamiast wziąść lupusa za rogi..
tak więc oficjalnie dziękuję wszystkim moderatorom N.M.R...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Ewela jestem w szoku
zresztą jak ja zaczynałam na poprzednim forum tam dopiero dostawało się od nie wiadomo kogo,za nic , bo ktos chiał sie zabawic, pisal posty i podpisywał sie imieniem forumowicza jakiego chciał napuszczał jednych na drugich ,l nikt się nie podpisywał, bo mozna było pisac jako gośc i mieszał jak diabli , na tamym forum płakłam ,panował bałagan i niezbyt miła atmosfera
moj apel do wszytkich ! kochani nie trzeba się bac nie ma naprawde powodu, czytajcie uwagi jako wskazówke a nie jako reprymendę to nie tak aby sie ktos kogos bał porządek to podstawa ,lepej się tutaj znalezć jak jest wszystko czytelnie i w odpowiednim miejscu _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 6:35 pm Temat postu: |
|
|
właśnie...bywam też na innym forum...tam jest niemiło....forumowicze nienawidzą modów...i chyba wzajemnie...a nasi jak mama-ochrzani i przytuli  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|