Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 9:17 am Temat postu: |
|
|
witaj
w naszym gronie nie tak strasznie chorować
z tą chorobą raz na wozie raz pod wozem
więc życzę skoku na wóż _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
dzięki bardzo za te wszystkie słowa wsparcia. Ostatnie wyniki przeciwciał wskazały na toczeń i na towarzyszacy mu zespół Sjogrena. biorę arechinę i piję nimesil. strasznie bolą mnie stawy i jestem wiecznie zmęczona ale po mału oswajam się z tą chorobą. Na poczatku bałam się jej i buntowałam ale teraz wiem że poprostu musze już się z tym pogodzić, leczyć i przede wszystkim żyć. A dzieki temu forum jest mi dużo łatwiej. Dzięki motylki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 6:07 pm Temat postu: |
|
|
hej dlaczego tak ponuro ?
Cytat: |
musze dać radę mam dwójkę dzieci syna 9 lat i córkę 6 lat, jestem jeszcze młoda ( 29 lat)i mam zamiar jeszcze pożyć ale nasi lekarze to bezduszne roboty |
zapewniam cie ze pozyjesz jeszcze długie lata a jesli lekrz ci nie pasuje warto go zmienic
jak zaczynałam chorowac moje dzieci miały 6 lat i 4 a teraz sa dorosli
nie było forum nie znałam nikogo chorujacego na tocznia ale znalazłam super lekarzy i nikt nigdy mnie nie straszył ze będe zyc parę lat -
takich jak ja jest tu sporo patrz na nas wtedy się przekonasz ze masz całe zycie przed sobą a jakie ono będzie zalezy juz tylko od ciebie - moja rada- nie przyglądaj sie wynikom to tylko cyfry lekarze sa od ich interpretacji ANA o niczym nie swiadcza chociazby były ogromne zdaj sie na lekrzy oni wiedza co robia - masz tutaj wielu lekarzy ktorych polecamy moze znajdziesz cos i dla siebie - głowa do gory z optymizmem latwiej sie zyje i prosciej pamietaj o tym _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 7:34 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Monika. Naprawdę te wszystkie Wasze odpowiedzi dużo dla mnie znaczą. Jestem o wiele spokojniejsza i nabrałam odwagi do walki z tymi chorobami tzn. z toczniem i zespołem sjogrena. Biorę leki tak jak kazali, przestrzegam zaleceń. Tylko jeszcze jak bardzo bolą mnie stawy to zaczynam z lekka panikowac ale to już tez się zmienia. Poprostu tak jak wszyscy piszecie trzeba zaakceptowac toczeń i ja tak z robiłam. Mam nadzieję tylko że nie będzie zbyt często się zaostrzał i przypominał o sobie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jana Super senior

|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam i ślę pozdrowionka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Beatko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 9:53 am Temat postu: |
|
|
dzięki wszystkim za to że jesteście Moje samopoczucie i siła do walki z chorobą są coraz lepsze. A to wszystko dzięki Wam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
malenka Kadet

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:29 am Temat postu: |
|
|
witam ja tez uwazam ze jak narazie nie ma sie co strtesowac bo z tego co słyszałam stres w przypadku naszej choroby jest najmniej wskazany =) ... Tez mam tocznia , do tego teraz sie okazało ,że toczen uszkodzil moje nerki ( mam uszkodzenie 3 stopnia na 5 mozliwych) okazalo sie ze przez leki doszło do uszkodzenia wątroby i trzustki . Jak narazie nic mi nie pozostało jak nie myślec o tym i nie załamywać sie.Przecież z tym mozna zyć, co prawda jest ciezko ale da sie żyć.Co maja powiedziec inni ktorzy rowniez choruja na o wiele gorsze choroby np nowotwory i nie maja juz szans na jakiekolwiek wyleczenie ... a my ... poczekajmy =) ja jestem mysli ze moze akurat wymysla na nasza chorobe jakis dobry lek ktory w pelni zlikwiduje toczen . Poki co glowa do góry Musimy wierzyc ze bedzie dobrze. Pozdrawiam 3majcie sie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 12:12 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie tak. Przy Toczniu jak najmniej stresu jest wskazane. Ja tak jak już pisałam ochłonęłam dzieki tym ludziom którzy są tutaj zalogowani i ich poradom i słowom wsparcia. Co do leczenia tej choroby to też mam nadzieję ze coś wymyślą. Jestem zapisana do programu leczenia lekiem biologicznym i myślę że uda mi się pokonać tą chorobę. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 9:56 pm Temat postu: |
|
|
witaj kochna
serdecznie pozdrawiam
buziaki  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 11:18 am Temat postu: |
|
|
Cześć malabecia. Twój pierwszy post nie wiał optymizmem, wręcz siał panikę. Piszesz, że masz 29 lat i dwoje szkrabów. Masz dla kogo żyć, masz cząstkę siebie i radość i to jest najważniejsze. Piszesz że już lekarze zdiagnozowali co Ci dolega. To połowa sukcesu, bo zaczną Cię leczyć i chociaż odpadnie stres związany z diagnostyką. Co do choroby to nie taki diabeł straszny jak go malują . Tutaj naprawdę jest dużo osób którzy wiele przecierpieli i mają dużo lat chorowania za sobą. Sama z czasem zobaczysz, że da się z tą chorobą żyć, tylko poprostu trzeba się stosować do zaleceń lekarza. Ja jeszcze jestem bez diagnozy i także na początku ogrom informacji był dla mnie szokiem. Wiadomo, że każdy chce być zdrowy i choroby się nie wybiera. Myślę, że każda choroba: toczeń, rak i inne paskudztwa nie są karą dla Nas, ale jakimś drogowskazem i zmianą która może czegoś ma nas nauczyć, komuś pomóc, czemuś służyć. Trzeba z tym żyć, na początku jest ciężko nieść ten balast, ale z czasem to będzie chleb powszedni.
Zapraszam do kawiarenki na luźne pogaduchy przy kawce i ciastku. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
okularnica Senior

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 12:51 pm Temat postu: Re: Powitanie - Beata z Wrześni |
|
|
witam Cię również...
kochana dasz radę,kiedy mnie w końcu zdiagnozowano moje szkraby miały niespełna 2 i 3 latka i jakoś poradziłam sobie więc Tobie też się uda....wiem o tym motylku.Powodzenia;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Beatko serdecznie i życzę duużo optymizmu i dobrego humoru na co dzień  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
|