Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Powitanie - Beata z Wrześni
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 9:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
w naszym gronie nie tak strasznie chorować
z tą chorobą raz na wozie raz pod wozem
więc życzę skoku na wóż

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
malabecia
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 1:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki bardzo za te wszystkie słowa wsparcia. Ostatnie wyniki przeciwciał wskazały na toczeń i na towarzyszacy mu zespół Sjogrena. biorę arechinę i piję nimesil. strasznie bolą mnie stawy i jestem wiecznie zmęczona ale po mału oswajam się z tą chorobą. Na poczatku bałam się jej i buntowałam ale teraz wiem że poprostu musze już się z tym pogodzić, leczyć i przede wszystkim żyć. Very Happy A dzieki temu forum jest mi dużo łatwiej. Dzięki motylki!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 6:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dlaczego tak ponuro ?
Cytat:
musze dać radę mam dwójkę dzieci syna 9 lat i córkę 6 lat, jestem jeszcze młoda ( 29 lat)i mam zamiar jeszcze pożyć ale nasi lekarze to bezduszne roboty

zapewniam cie ze pozyjesz jeszcze długie lata a jesli lekrz ci nie pasuje warto go zmienic
jak zaczynałam chorowac moje dzieci miały 6 lat i 4 a teraz sa dorosli
nie było forum nie znałam nikogo chorujacego na tocznia ale znalazłam super lekarzy i nikt nigdy mnie nie straszył ze będe zyc parę lat -

takich jak ja jest tu sporo patrz na nas wtedy się przekonasz ze masz całe zycie przed sobą a jakie ono będzie zalezy juz tylko od ciebie - moja rada- nie przyglądaj sie wynikom to tylko cyfry lekarze sa od ich interpretacji ANA o niczym nie swiadcza chociazby były ogromne zdaj sie na lekrzy oni wiedza co robia - masz tutaj wielu lekarzy ktorych polecamy moze znajdziesz cos i dla siebie - głowa do gory z optymizmem latwiej sie zyje i prosciej pamietaj o tym
malabecia
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 7:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Monika. Buziak Very Happy Naprawdę te wszystkie Wasze odpowiedzi dużo dla mnie znaczą. Jestem o wiele spokojniejsza i nabrałam odwagi do walki z tymi chorobami tzn. z toczniem i zespołem sjogrena. Biorę leki tak jak kazali, przestrzegam zaleceń. Tylko jeszcze jak bardzo bolą mnie stawy to zaczynam z lekka panikowac ale to już tez się zmienia. Wink Razz Poprostu tak jak wszyscy piszecie trzeba zaakceptowac toczeń i ja tak z robiłam. Mam nadzieję tylko że nie będzie zbyt często się zaostrzał i przypominał o sobie. Razz Jupi2
Powrót do góry
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 12, 2008 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam na forum Very Happy
Jana
Super senior
Super senior

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 12:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również witam i ślę pozdrowionka.
Powrót do góry
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 1:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Beatko Very Happy
Powrót do góry
malabecia
Senior
Senior

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 9:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki wszystkim za to że jesteście Buziak Moje samopoczucie i siła do walki z chorobą są coraz lepsze. A to wszystko dzięki Wam!
Powrót do góry
malenka
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Wink ja tez uwazam ze jak narazie nie ma sie co strtesowac bo z tego co słyszałam stres w przypadku naszej choroby jest najmniej wskazany =) ... Tez mam tocznia , do tego teraz sie okazało ,że toczen uszkodzil moje nerki ( mam uszkodzenie 3 stopnia na 5 mozliwych) okazalo sie ze przez leki doszło do uszkodzenia wątroby i trzustki . Jak narazie nic mi nie pozostało jak nie myślec o tym i nie załamywać sie.Przecież z tym mozna zyć, co prawda jest ciezko ale da sie żyć.Co maja powiedziec inni ktorzy rowniez choruja na o wiele gorsze choroby np nowotwory i nie maja juz szans na jakiekolwiek wyleczenie ... a my ... poczekajmy =) ja jestem mysli ze moze akurat wymysla na nasza chorobe jakis dobry lek ktory w pelni zlikwiduje toczen . Poki co glowa do góry Wink Musimy wierzyc ze bedzie dobrze. Pozdrawiam Wink 3majcie sie Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
malabecia
Senior
Senior

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 12:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie tak. Przy Toczniu jak najmniej stresu jest wskazane. Ja tak jak już pisałam ochłonęłam dzieki tym ludziom którzy są tutaj zalogowani i ich poradom i słowom wsparcia. Co do leczenia tej choroby to też mam nadzieję ze coś wymyślą. Jestem zapisana do programu leczenia lekiem biologicznym i myślę że uda mi się pokonać tą chorobę. Pozdrawiam
Powrót do góry
abisynka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 9:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj kochna Smile

serdecznie pozdrawiam
buziaki Smile
DorciaR
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 11:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć malabecia. Twój pierwszy post nie wiał optymizmem, wręcz siał panikę. Piszesz, że masz 29 lat i dwoje szkrabów. Masz dla kogo żyć, masz cząstkę siebie i radość i to jest najważniejsze. Piszesz że już lekarze zdiagnozowali co Ci dolega. To połowa sukcesu, bo zaczną Cię leczyć i chociaż odpadnie stres związany z diagnostyką. Co do choroby to nie taki diabeł straszny jak go malują Wink . Tutaj naprawdę jest dużo osób którzy wiele przecierpieli i mają dużo lat chorowania za sobą. Sama z czasem zobaczysz, że da się z tą chorobą żyć, tylko poprostu trzeba się stosować do zaleceń lekarza. Ja jeszcze jestem bez diagnozy i także na początku ogrom informacji był dla mnie szokiem. Wiadomo, że każdy chce być zdrowy i choroby się nie wybiera. Myślę, że każda choroba: toczeń, rak i inne paskudztwa nie są karą dla Nas, ale jakimś drogowskazem i zmianą która może czegoś ma nas nauczyć, komuś pomóc, czemuś służyć. Trzeba z tym żyć, na początku jest ciężko nieść ten balast, ale z czasem to będzie chleb powszedni.
Zapraszam do kawiarenki na luźne pogaduchy przy kawce i ciastku.
okularnica
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2008 12:51 pm    Temat postu: Re: Powitanie - Beata z Wrześni Odpowiedz z cytatem

witam Cię również...

kochana dasz radę,kiedy mnie w końcu zdiagnozowano moje szkraby miały niespełna 2 i 3 latka i jakoś poradziłam sobie więc Tobie też się uda....wiem o tym motylku.Powodzenia;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 4:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię Beatko serdecznie i życzę duużo optymizmu i dobrego humoru na co dzień Very Happy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: