Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 08, 2008 10:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Miłoszu!
Grunt to pozytywne nastawienie a nie będzie tak źle, pozdrawiam...
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lis 09, 2008 8:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witamy serdecznie nowego kolegę Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 09, 2008 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Kolego,
ja też od niedawna,ale mam zamiar sie zagnieżdzić tu na dłużej Very Happy .
Mam pytanko-czy oprócz dłoni puchną Ci też stopy,czy zmiana temp.ma znaczenie??
Powodzenia na wizycie,nie daj sie zbyć. Smile Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
MeWash1
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 12:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margaret74 napisał:

Mam pytanko-czy oprócz dłoni puchną Ci też stopy,czy zmiana temp.ma znaczenie??
Powodzenia na wizycie,nie daj sie zbyć. Smile Smile

Teraz właściwie tylko rano budzę się z trochę opuchniętymi dłońmi. Stopy nie. Natomiast na stopach i kolanach po ciepłej kąpieli pojawiają mi się czerwone plamy i po chwili znikają.
W ogóle to zawsze marzły mi dłonie i robiły się czerwone co mogło wskazywać na Raynauda. Z tym, że bez szczególnych dolegliwości bólowych. Nie wiem sam co o tym myśleć.
Co do wizyty u reumatologa, to w ogóle nastąpiło w moim życiu zderzenie z rzeczywistością. Ponieważ nigdy nie korzystałem z publicznej służby zdrowia udałem się do przychodni i wybrałem lekarza rodzinnego, czy jak się on tam nazywa. Po dwóch dniach poszedłem na wizytę i dostałem skierowanie do reumatologa. Zadzwoniłem na Focha w Krakowie (tam mnie wysłała lekarka), a tam jakaś na maksa nieuprzejma i wkurzona życiem kobieta oznajmiła mi, że najwcześniej mogę się spotkać z reumatologiem 22 stycznia Shocked. Na tym chyba na razie zakończy się moja współpraca z instytucjami publicznymi. Umówiłem się więc prywatnie do dr, a i tak wizytę mam 24 listopada. Trochę mnie to przeraża.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 7:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miłosz jeśli mogłabym C doradzić to nie na Focha bo nie dość że dalekie teminy a lekarze tacy sami jak gdzie indziej ja osobiście poleciłabym Ci reumatolog dr Górecka z przychodni na Galla 24 ona jest doskonałym reumatologiem do tego biegłym sadowym więc dobrze się zna na tym co robi i jak potzreba wysyła do szpitala na śnaideckich gdzie ma mały oddzzialik reumatologi jak co napisz do mnie na priv to napisze Ci coś więcej...pozdrawiam Slonko
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 3:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,
no znależc dobrego i życzliwego lekarza w tych czasach,to wiesz...,ale tacy też sie zdarzają-masz podpowiedz Kasi.Ja mam dobre wspomnienia z samego Insyutu Reumatologii w K-wie.Tam mnie przeleczyli agapurinem,cordafenem,colchicyną ,wiaminy tłuste dali i miałam spokoj naprawde z samym objawym R.na 10 lat.Sam objaw moze wyprzedzac chorobe podst.nawet o kilkanascie lat...
Kurcze mi tez plamy wyłaża ogromne i nawet sie kąpac nie musze, a jak mnie stopy swedzą i pchną, to jestem w stanie publicznie z butow wyskoczyć.Dawaj znac co z Tobą...pozdrawiam.... Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
MeWash1
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 12:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaraz po tym jak mi wyskoczył ten rumień na dłoniach trafiłem do bardzo fajnej pani doktor z Kliniki Alergii i Immunologii. Odniosłem wrażenie, że jest bardzo kompetentna. Poza tym widać było, że myśli i angażuje się w zdiagnozowanie tego co mnie dopadło. No i najważniejsze kazała się od razu odszukać w szpitalu jak tylko dostanę wyniki badań. Bez żadnego umawiania itp. (normalnie chodziłem do niej do lux-medu). Teraz sam nie wiem co zrobić, bo to skierowanie dostałem do poradni reumatologicznej, a tam na Skawińskiej takiej chyba nie ma. Jest właśnie alergologiczna. Więc pewnie mnie tam nie przyjmą, ale może zapytam. Smile
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 9:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej,
no tak,bo to alergolog,czyli musisz znalezc dobrego reumatologa, ale tej dr też nie ignoruj,nie często się sotyka kogoś zaintereswanego w ogóle(choć nie dziwię im sie z jednej srony,musza sie jakoś dystansować...).Specjalista do specjalisty też może wystawić skierowanie,bynajmniej mnie reumatolog tak skierowała do kardiologa.Specjaliści dużo mogą ...jak tylko chcą Laughing A podłoże alergiczne warto sprawdzić,pewnie wszyscy sie ze mną zgodzą,tym bardziej,że alergia to już epidemia naszych czasów.
Trzymaj się tam mocno i walcz o siebie.. Smile

Powrót do góry
MeWash1
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 10:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i jestem po wizycie u reumatologa. Idę jutro na badania mam ich chyba ze 150, pewnie utoczą mi litr krwi, żeby to wszystko zrobić. Albo toczeń, albo mieszana choroba tkanki łącznej, albo jakieś trzecie badziewie, którego nazwy nie jestem w stanie nawet powtórzyć. Nie ma jak dobry początek tygodnia. Sad
Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 12, 2008 11:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
wpadaj na forum i napisz co znaleziono
zdrowia życzę

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
XXX
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Gru 13, 2008 12:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Slonko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: