|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Co do sałatki jarzynowej to kiedyś moja mama robiła z ziemniakami. Jednak raz zrobiłyśmy z ryżem i o niebo lepsza. Delikatniejsza. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 11:39 pm Temat postu: |
|
|
U mnie w domu stół odświętnie ustrojony, zastawa odświętna, sztućce też.
U mojej teściowej np. nie ma takiego nacisku na piękne nakrycie stołu. Zwykły obrus, po śniadaniu dopiero na stół nakłada się ładny obrus.
U mnie w domu dajemy żurek i białą kiełbasę. Jajka faszerowane pieczarkami, jajka faszerowane serem i szczypiorkiem, jajka z chrzanem i śmietaną oraz octem( do niedawna ojciec sam tarł chrzan), sałatkę krabową , moja siostra robi sałatkę pieczarkową, od kilku lat mięso wędzone przez ojca i upiekę w piekarniku napewno schab ze śliwką, karkówkę i pałki kurczaka. Na Mazurach do kotletów mielonych dają do środka jajko gotowane. U nas w pierwszy dzień nie ma obiadu. Jemy wszystko co na stole mięso się podgrzewa, bigos.
Z ciast to baby, mazurki(ja robię morelowy a mama z wiórkami kokosowymi) i sernik oczywiście, orzechowca też zrobię.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Shinigami Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Żona
Wesołych Świąt! _________________ Ars bene mordiendi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Shinigami napisał: |
Żona  |
A jak serwujesz? Mój M preferuje wystrój świąteczny w postaci piórek ale może znasz lepszy przepis. W razie co proszę o link  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Święta , Święta i po Świętach I po raz pierwszy razem ze Świetami skończyło się jedzenie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|