|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 4:57 pm Temat postu: |
|
|
oby tak było na stałe _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 6:23 pm Temat postu: |
|
|
oby tak zostało, zdrowia dla znajomej życzę |
|
Powrót do góry |
|
 |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 01, 2013 10:15 am Temat postu: |
|
|
dziękuję  |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 01, 2013 4:11 pm Temat postu: |
|
|
christine, ja miałam taką wysypkę jakieś 2 lata temu - powiedziano mi w szpitalu, że to typowy objaw tocznia. też właśnie na brzuchu, plecach, rękach i twarzy. wylądowałam na oddziale dermatologii na jakieś 3 tygodnie, smarowali mnie wtedy maścią protopic i ustąpiło wszystko. do tej pory nie pojawiła się ponownie. _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 02, 2013 11:02 am Temat postu: |
|
|
też zastanawiano się nad toczniem ale wykluczono choroby z tego worka (choć nie wiem czy nie powinni jednak obserwować w tym kierunku, ja tak zrobiłabym gdybym była lekarzem
ANA wyszły chyba bardzo niskie miano, ANCA ujemne, ANA rozszerzone też ujemne więc sądzę, że na tej podstawie wykluczono...
niestety diagnozy jednoznacznej nie postawiono a myślę, że powinni do tego dążyć |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|