Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lula Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 11:46 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Czy tamten lekarz był z Biziela?? Brutalne to co napiszę, ale lekarze, którz nie są prowadzni przez lekarzy z tego konkretnego szpitala( gdzie są prowadzone badania kliniczne) niestety rzadko trafiają na leczenie biologiczne. |
Bardziej chodziło mi o to, że toczeń to za poważna choroba, by każda wizyta a już najbardziej te pierwsze po otrzymaniu diagnozy, która była trochę szokiem, odbywały się na zasadzie: jak się Pani czuje? Dobrze? To dalej bierzemy leki i widzimy się za 2 miesiące.
Brakowało mi rozmowy, wytłumaczenia co to za choroba, w jakim celu stosujemy dany lek, na co mam uważać, co mnie powinno niepokoić itd. Tym bardziej, że oprócz bóli stawów na razie nie odczuwam innych dolegliwości, ale nie wiedziałam czego można się spodziewać ...
Lekarz z MSWiA. Przemiły skądinąd, tylko mało komunikatywny może  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 11:57 am Temat postu: |
|
|
Lula- lekarze są rózni... mi tez nikt nic nie tłumaczył..
Wszystko dowaiadywałam się od mamy- tez chorowała na toczeń... potem z neta, tego forum, od ludzi, z którymi leżałam w szpitalu.
Ja chodzę i prywatnie i na nfz- szczerze? nie widzę różnicy w ilości poświęconego czasu.
Może lekarze idą trochę na łatwiznę w dobie internetu nie powinno tak być ale czasem jest. Też jestem typem "dociekliwca". Zawszę otrzymuję odpowiedz- ale nie zawsze rozumiem terminologię (jak lekarz się zapędzi)  _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
lula Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 11:59 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Lula- lekarze są rózni... mi tez nikt nic nie tłumaczył..
Wszystko dowaiadywałam się od mamy- tez chorowała na toczeń... potem z neta, tego forum, od ludzi, z którymi leżałam w szpitalu. |
Dla mnie do tej pory to była choroba znana tylko z odcinów Dr House'a  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 12:02 pm Temat postu: |
|
|
no proszę kochany dr House
uświadamia ludzi
i bardzo dobrze  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 12:07 pm Temat postu: |
|
|
lula leki nie są wybiórcze więc ci lekarz dokładnie nie wyjaśni na co sterydy sa np. przeciwzapalne i osłabiają siły obronne organizmu żeby nie niszczył sie sam.
U każdego choroba rozwija się inaczej więc nigdy nie wiadomo co może wskazywać na zostrzenie choroby. Poczytaj forum masz to szczęście że dziewczyny mają tu calkiem spory zasób wiedzy, ja np nie mam się za bardzo kogo spytać bo moją chorobe ma ok 20 osób w calej Polsce. A np lekarz nie może mi za dużo wytłumaczyć bo sam nie ma z kąt wziąść tej wiedzy  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
adamo567 Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 12:48 pm Temat postu: |
|
|
jeśli to cię troche uspokoi to jestem w trakcie leczenia biologicznego w szpitalu dr. biziela pod okiem dr. Mykowskiej i narazie żaden z efektów ubocznych nie wystąpił  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lula Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 1:32 pm Temat postu: |
|
|
adamo567 napisał: |
jeśli to cię troche uspokoi to jestem w trakcie leczenia biologicznego w szpitalu dr. biziela pod okiem dr. Mykowskiej i narazie żaden z efektów ubocznych nie wystąpił  |
Dzięki! Powodzenia!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
lula Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 4:37 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie,
Dziś dzwoniła Pani Doktor z informacją, że się nie zakwalifikowałam do leczenia biologicznego, ale nie są to chyba takie złe wieści, bo wyniki mam bardzo dobre. Mam brać Arechinę do końca maja, potem odstawić i przyjść do kontroli we wrześniu.
Pozdrawiam serdecznie!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|