Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:51 pm Temat postu: |
|
|
znazałas się w miejscu gdzie kazdy choruje wiec ma to na codzien i jak sama sie przekonasz strach ma tylko wielkie oczy , a prawda jest jednak troche inna , moze byc dobrze jesli bedziesz słuchac tego co mowia lekarze i nie stresuj się tak bardzo _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
załamana Junior

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 11:36 pm Temat postu: czy jest sens leczyć się |
|
|
Jedynie wypowiedzi osób będących aktualnie w okresie remisji mogą jednoznacznie odowiedziec na pytanie czy jest sens leczyć się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 11:42 pm Temat postu: |
|
|
Załamana - nie żebym Cię krytykował, ale w tej chwili wykazujesz niekonsekwencję. Remisja nie bierze się przecież z powietrza - a najczęściej tylko i wyłącznie z leczenia. Jest ono może nie zawsze warunkiem wystarczającym do osiągnięcia stanu normalności, ale na pewno koniecznym... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 5:01 pm Temat postu: Re: czy jest sens leczyć się |
|
|
załamana napisał: |
Jedynie wypowiedzi osób będących aktualnie w okresie remisji mogą jednoznacznie odowiedziec na pytanie czy jest sens leczyć się. |
nie masz racji gdyby nie leczenie to wiekszosci z nas dawno by juz nie było
chyba jest roznica miedzy zyc albo nie zyć
wazna jest poprawa stanu zdrowia nie tylko remisja a tylko dzieki leczeniu to mozna osiagnac _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
załamana Junior

|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 9:38 pm Temat postu: czy jest sens leczyć się |
|
|
Źle zostałam zrozumiana.Każdy przeżywa chwile zwątpienia ale każdy z nas chce żyć .Myśle,że osoby będące w okresie remisjii opisujące swoją walkę z tą chorobą zakończoną zwycięstwem pomogłyby wszystkim wątpiącym w sens dalszego leczenia się.Nie osiągneliby tego stanu bez leczenia się.........Na tym forum mamy odpowiedzieć sobie na pytanie "czy jest sens leczyć się" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 9:43 pm Temat postu: Re: czy jest sens leczyć się |
|
|
załamana napisał: |
.........Na tym forum mamy odpowiedzieć sobie na pytanie "czy jest sens leczyć się" |
Moja odpowiedź-oczywiście, że TAK  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 10:13 am Temat postu: |
|
|
Dobrze, że rozwinęłaś swoją poprzednią wypowiedź. Właśnie o to chodzi w tych wszystkich postach: aby mimo problemów (które tak naprawdę każdy ma - takie lub inne, ale zawsze) dać przykład wątpiącym i podnieść ich na duchu.
Oczywiście, że jest sens się leczyć. Choć remisję niezupełnie uznałbym jako zwycięstwo (raczej jako rozejm, czy też "zawieszenie broni"), to te krótsze lub dłuższe okresy spokoju są jak najbardziej warte tego, aby o nie powalczyć. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 11:39 am Temat postu: |
|
|
Załamana my nie wygrywamy wojny bo naszych chorób się nie wyleczy w 100 % to nie ospa wietrzna ani angina które też potrafią zaniedbane mieć bardzo złe skutki.My wygrywamy bitwy a taka remisja to dopiero zwycięstwo w bitwie. Możemy chodzić, żyć. Jedni się uczą inni pracują niestety niektórzy lądują ona rencie. Nie ma samych czarnych stron w tym scenariuszu ale i słońce też nie zawsze świeci.Niech za odpowiedź ci posłuży to że się uczą, zakładają rodziny mają dzieci.To wszystko to jest sens leczenia sens bycia tu i teraz.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 17, 2011 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Mi choroba pokazała własnie jakie życie jest piękne i ze trzeba cieszyc sie kazdym dniem Mam dosc sporo chorob wspólistniejących Ale naprawde zyje jak normalny czowiek i odziwo mam wiecej energi pasjii co inne moje kolezanki w moim wieku O chorobie mysle tylko jak ide do apteki po lekarstwa .Tak jak pisze wczesniej nie dostrzegałam tyle piękna i tak mysle ze ta choroba jest pewnego rodzaju Krzyżem który musimy nieść Trzeba pozytywnie myslec To dotyczny tysiąca chorób którzy ludzie mają _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
maki2 Junior

|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:13 pm Temat postu: Re: czy jest sens w ogóle się leczyć ? |
|
|
Tez mam 20 lat i dowiedziałam się ze choruje moje zycie zmieniło się o 360 stopni tez byłam załamana i ciezko było się pogodzić z tym, ale nie ma sie innego wyboru we wszystkim jest sens. Jak trafisz na odpowiedniego lekarza, który Ci dobrze ustawi leki bedzie GIT. _________________ Ucz ludzi radości, której nie dostrzegają.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
darekuu9 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2019 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Pamiętacie? To było 9 lat temu _________________ Ostatnio każdego dnia rano staram się wstawać z nową nadzieją. |
|
Powrót do góry |
|
 |
doktorowa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Kwi 13, 2019 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Też się szczerze nad tym zastanawiam. Jeżeli się trafi na dobrych lekarzy, którzy mogą, a przede wszystkim chcą pomóc to warto.
Ja mam ostatnio obniżony nastrój, chociażby z tego powodu, że jak jakiś lekarz dowie się o podejrzeniu choroby tkanki łącznej, to wpada w panikę i zostawia mnie z tym samą. Czuję się jak kukułcze jajo ;( |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2019 4:42 pm Temat postu: |
|
|
doktorowa szukaj takich lekarzy , ktorzy się nie boją.
W/g mnie lekarz ktory się boi leczyć pacjenta jest niedouczony , tak , nie za dużo umie . Nie sztuką jest leczyć anginę czy zapalenie zatok , sztuką jest podjąć się leczenia chorób , ktore są dosyć rzadkie . Może trzeba się trochę douczyć ale chyba czasem powinno się douczyć . Szczególnie lekarze powinni się uczyć całe życie.
Jeśli ktoś Cię odsyła bo mu się nie chce wgłębiać w coś trudniejszego to dla Ciebie mała strata . Od takich lekarzy trzymaj się z daleka .Znajdziesz takiego , ktory zechce Ci pomóc . Tylko czasem to trwa . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
doktorowa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Kwi 20, 2019 12:00 am Temat postu: |
|
|
Masz rację... Jeśli znacie kogoś od zadań specjalnych, naprawdę cierpliwego to dajcie mi znać. Zasugerowano mi, że w mojej sytuacji najlepiej, gdybym trafiła do ośrodka czy instytutu i zebrać grono specjalistów, m.innymi kardiologa, neurologa, reumatologa, ale zero konkretów. Czuję się pozostawiona sama sobie...
Niby można poszukać w internecie na stronach z rankingami lekarzy i ocenami lekarzy, ale niestety, muszę Was ostrzec, że w wielu przypadkach te dobre opinie to ściema:( Przekonałam się kilka razy.
Dlatego potrzebuję kogoś sprawdzonego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2019 9:40 am Temat postu: |
|
|
Doktorowa skąd jesteś? |
|