Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ola1981 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam
ja polecam doktor Ewę Kaliszuk- Kamińską z Płocka, super internista i reumatolog z Płocka |
|
Powrót do góry |
|
 |
gania Junior

|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Część ,
mam prośbę możecie i polecić lekarza -specjalistę w dziedzinie chorób autoimmunologicznych -najlepiej dermatologa -mam zdiagnozowane zapalenie skórno -mięśniowe. Chciałabym skonsultować się jeszcze z innym lekarzem .Jestem z Poznania ,ale lekarz może być tez w Bydgoszczy i Szczecinie ,gdzie czasami się pojawiam .Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ANNAZLODZI Junior

|
Wysłany: Pią Maj 20, 2016 1:13 pm Temat postu: lekarz łódź |
|
|
Witam,
jestem tu nowa i również jestem nowa z diagnozą bo od dwóch dni szukam lekarza godnego polecenia w Łodzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 15, 2016 11:29 am Temat postu: |
|
|
Przejrzałam forum ale nie znalazłam żadnej informacji.
Szukam lekarza rehabilitanta albo fizjoterapeuty okaząło się że przez ostatnie 2 lata mocno skrzywił mi się kręgosłup byłam już u kilku fizjo ale jak zaczynam im tłumaczyć to dostają oczu i zaczynają kombinować jak by się wykręcić po prostu boją się mnie dotknąć co mnie nie dziwi. Może znacie kogoś kto się zajmuje rehabilitacją cięższych przypadków. _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 15, 2016 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedz ja jestem z okolic olsztyna ale czasami warto się wybrać dalej do reumatologa też mam ponad 100km _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
matuszewski Junior

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2016 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Też kiedyś szukałem lekarza, który profesjonalnie podejdzie do mojego problemu. Po przeprowadzce do większego miasta udało mi się zmienić prawie wszystkich lekarzy. Najtrudniej było mi wybrać hematologa w Łodzi, zwłaszcza, że nie jest to lekarz, do którego chodzę z bólem gardła. Po krótkich poszukiwaniach znalazłem panią doktor w poradni http://melissamed.pl/hematolog. Pierwszy raz poszedłem tam, żeby przekonać się jak będzie wyglądała wizyta. I byłem mile zaskoczony. Nie było tylko rozmowy o chorobie, objawach, stanie zdrowia i opisywanie ich trudnymi medycznymi terminami. Była normalna rozmowa pacjenta nieznającego się na rzeczy z osobą dużo bardziej świadomą i wykształconą w tym temacie. Jest to odpowiednia osoba dla pacjentów, którzy na taką wizytę idą pierwszy raz i obawiają się jak ona będzie przebiegać. U tej pani doktor z pewnością nic złego nam nie grozi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fuga Junior

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2016 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Leczę się na RZS i Toczeń, ale bardzo źle reaguję na wszelkie leki immunosupresyjne, mam też dość medrolu, który rujnuje moją skórę i nie tylko.. Leczę się IR w Wa-wie od 3 lat i nikt nie wie co ze mną zrobić łącznie z profesorem.
Czy zna ktoś lekarza, który stosuje jakieś niekonwencjonalne metody leczenia? Gdziekolwiek w Polsce...
Będę bardzo zobowiązana
Jestem już bardzo zdesperowana, moją ostateczną deską ratunku jest głodówka, ale ją też wolałabym przeprowadzić pod kontrolą lekarza...
Pozdrawiam
Monika
poproszę o info tutaj albo na maila fuga73@op.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2016 3:10 pm Temat postu: |
|
|
dobrze zrozumiałam ? niekonwencjonalne leczenie tocznia
chyba zartujesz !
ktoś miałby wziąć na swoje sumienie ewentualne pogorszenie zdrowia a może i utratę życia ?
poczytaj sobie co myślimy o takich metodach działania http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=850 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2016 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Specjaliści godni polecenia-nijak to sie ma do Twojej prośby.
Wspolczuje samopoczucua ale szukalabym pomocy o specjalistiw reumatologow-licze na to, ze przedstawia jakis plan dzialania.
Trzymam kciuki!
Edit:
Problemy skórne to chyba najmniejszy orobkem. Niestety nasze leki to nie cukierki. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wegener Junior

|
Wysłany: Sob Lut 11, 2017 12:33 pm Temat postu: |
|
|
dr n. med. Piotr Ligocki - Lekarz medycyny pracy, Reumatolog, Internista
Ordynator Oddziału Klinicznego Reumatologicznego w 10-tym Wojskowym Szpitalu Klinicznym z Polikliniką w Bydgoszczy.
Świetny specjalista, konkretny człowiek, bardzo bezpośredni, nie daje sobie wejść na głowę przez pacjenta, bo wie, że to co robi ma w stu procentach pomóc w leczeniu.
https://www.znanylekarz.pl/piotr-ligocki/lekarz-medycyny-pracy-reumatolog-internista/bydgoszcz |
|
Powrót do góry |
|
 |
AgnieszkaA Junior

Dołączył: 23 Lut 2017 Posty: 1 Skąd: Nowa Wola (Pod Warszawą)
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Fuga napisał: |
Witam
Leczę się na RZS i Toczeń, ale bardzo źle reaguję na wszelkie leki immunosupresyjne, mam też dość medrolu, który rujnuje moją skórę i nie tylko.. Leczę się IR w Wa-wie od 3 lat i nikt nie wie co ze mną zrobić łącznie z profesorem.
Czy zna ktoś lekarza, który stosuje jakieś niekonwencjonalne metody leczenia? Gdziekolwiek w Polsce...
Będę bardzo zobowiązana
Jestem już bardzo zdesperowana, moją ostateczną deską ratunku jest głodówka, ale ją też wolałabym przeprowadzić pod kontrolą lekarza...
Pozdrawiam
Monika
poproszę o info tutaj albo na maila fuga73@op.pl |
Witam, jeśli chodzi o nowoczesne metody leczenia chorób przewlekłych - polecam Immunomedica ul. Belgijska w Warszawie. Nie wiem czy pomagają w Toczniu, jeszcze tego nie sprawdzałam, bo zdiagnozowano u mnie DLE tydzień temu, jestem w trakcie dalszej diagnozy. Na pewno się do nich udam. Mam z nimi doświadczenie jeśli chodzi o leczenie nowotwora u bliskiej osoby. Poczytaj o nich immunomedica.pl
Pozdrawiam
Agnieszka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morison Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 14, 2017 6:07 pm Temat postu: Witajcie, witajcie! |
|
|
Jestem tu nowa i trochę się jeszcze gubię. Pewnie już gdzieś to było wspomniane, ale czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego reumatologa (chodzi o Zespół Sjorgena) we Wrocławiu? Może też immunologa i okulistę? Z góry dziękuję za pomoc.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pigeon Junior

|
Wysłany: Sro Maj 24, 2017 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli szukacie dobrego ortodonty z okolic Warszawy to bardzo polecam Wam Panią Annę Stach - ortodonta Wilanów , niezwykle doświadczona Pani doktor, która do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie, przygotowuje specjalny plan leczenia oraz dostosowuje metody do pacjenta. Z czystym sumieniem polecam i zachęcam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
AsiaSu Super senior

|
Wysłany: Nie Cze 04, 2017 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Szukam reumatologa we Wroclawiu dla siostry, mam pytanie czy na Borowskiej robia diagnostyke, badania na miejscu czy dostaje sie skierowanie i robi sie gdzie indziej?
Moze glupie pytanie, ale siostra pracuje i musi brac urlop zeby meza zawiezc do lekarza (niechodzacy) a nie moze sie zwalniac.
Od 2 lat (moze wiecej) chodzi do reumatologa ktory daje tylko zlecenia na zabiegi a poza badaniem na osteoporoze nie zrobil jeszcze zadnego innego chocby z krwi, zadnej diagnostyki, ani tez nie leczy, wiec pozostaja leki p.zapalne i p.bolowe bez recepty, ktore juz nie pomagaja.
A moze jakis dobry reumatolog w okolicach Pilczyc?
Szukalam w internecie i opinie wszedzie sa zle, ale glownie dotycza rejestracji i mozliwosci dodzwonienia sie, a to mniej wazne  _________________ Czary mary ucho krowy, fix und fertig bede zdrowy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|