|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
madziekk Junior

|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 7:18 am Temat postu: kapilaroskopia.. |
|
|
cześć. jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką ZR witam wszystkich mam pytanie odnośnie kapilaroskopii i jeśli już był taki wątek (chociaż po przeszperaniu forum nie znalazłam), to z góry przepraszam adminów i pokornie proszę o przeniesienie
Pytanko brzmi, gdzie poza warszawą i górnym śląskiem można wykonać to badanie, choćby prywatnie. Słyszałam, że w Bydgoszczy i w Toruniu kiedyś można było wykonać te badania, czy ktoś wie coś na ten temat? Będę wdzięczna za każdą pomoc
Pozdrawiam serdecznie, madziekk |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Aruba Junior

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Przeszukalam w wyszukiwarce, niestety nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie, byc moze przeoczylam - jesli tak prosze o przekierowanie mnie...
Pozwalam sobie spytac was o plamy i inne zmiany skorne ale przy objawie Raynauda (tak sadze??)
Na jednym palcu u reki mam jakby rane czerwona, zsiniala, opuchnieta, lekko bolaca. Takie mniejsze plamy rodza sie na dwoch kolejnych palcach. Czy u kogokolwiek wystepowalo cos podobnego przy Raynauldzie?
Zarowno dermatolog (mowi, ze to moze jakis rumien???) ani reumatolog nie bardzo wiedza z czym to laczyc..? Czy to moze byc odmarzniety kawalek skory...?
Dziekuje za jakies sugestie, lub pokierowanie mnie na odpowiednie posty... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:14 pm Temat postu: |
|
|
mówisz i masz
tutaj mamy dział DONIESIENIA MEDYCZNE
nowinki informacje
a w dziale PORADY I DOŚWIADCZENIA
jak sama nazwa wskazuje gadamy radzimy dzielimy doświadczeniem
tu masz
problemy ze skórą i ich przyczyny
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1568
Zmiany skórne przy zespole Raynauda
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2897
przenieś do tego "zmiany skórne" swojego posta  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|