Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kama Junior

|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2004 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Asik, ja nie byłam dziś na tym posiedzeniu sądu- obecność nie była obowiązkowa. Dzwoniłam tam, żeby zapytać się, ale Pani powiedziała, że powie mi jaka była decyzja. Poprosiła mnie o to żebym jutro zadzwoniła................czyli widzisz sama dziś jeszcze nic nie wiem. Jutro napiszę jak będę wiedziała.
Pozdrawiam Cie serdecznie..........i puść te kciuki, bo Cię rączki będą bolały....hehehe...wyrok już zapadł o13:20.
Jeszcze raz bardzo dziękuje, że myślałaś o mnie Asik.
Jutro będziemy wiedziały o mnie a niedługo i Twoja sprawa wyjaśni się.
Wierzę w to, że pozytywnie
Trzymaj się cieplutko........papatki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kama Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2004 10:08 am Temat postu: |
|
|
No i stałao się!!!!
Nie przyznano mi renty, mimo tego, że lekarze sądzili inaczej, sąd oddalił wyrok
Nie mam słów- gdyż wiem, że wiele ludzi zdrowych ma "rentki" a mam chorym, którym renty przysługują są zabierane........smutne to, ale niestety prawdziwe
Nie wiem czy mam siłę dalej się odwoływać, czy to ma w ogóle jakiś sens????
Pozdrawiam serdecznie-Kama |
|
Powrót do góry |
|
 |
sklercia Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2004 10:45 am Temat postu: Orzeczenie o niepełnosprawności |
|
|
Przykro mi.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kama Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2004 1:54 pm Temat postu: |
|
|
To jeszcze raz ja Kama. Naprawdę nie wiem już jak trzeba być chorym, właściwie chyba umierającym, żeby "szanowny sąd wraz z lekarzami" przyznał nam rentę. To, że funkcjonuję od prawie już 7 lat na sterydach nic nie daje- naprawdę to smutne, czemu nikt nie chce nam pomóc-tylko jeszcze dobijają nas jak mogą.
Zła na ten "cały chory system"....Kama |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2004 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kama
Wiem , że tak szybko się nie poddasz.
Zajrzył co podpowiada ASIK - 5.03.2004r.
Nie czekaj tylko działaj
A to na szczęście:
 _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kama Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2004 9:49 pm Temat postu: |
|
|
DZiękuje bardzo za dodanie mi siły do walki. Napisałam już dzisiaj pismo, żeby mi przysłali wyrok z uzasadnieniem. Spróbuję dale działać, ale nie wiem czy dam radę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asik Kadet

|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2004 10:58 am Temat postu: |
|
|
Kamuś dopiero dzisiaj się dowiedziałam ....tak mi przykro....tym wszystkim "lekarzom" i "sędziom" przydałaby się porządna choroba, w przeciwnym razie nigdy nie będą wiedzieli co to znaczy....najedzony nigdy nie zrozumie głodnego....ech brak mi słów...
Cieszę się, że szybciutko się pozbierałaś i że chcesz jeszcze działać. Jestem z Tobą  _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kama Junior

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2004 11:05 am Temat postu: |
|
|
Hej Asik!!!!!!!
A jak tam Twoje zmagania o rentę? Udało sie ja zdobyć? Nic nie napisałaś.... Napisz jak Ci poszło, czy dostałaś rentę..
Ja dostałam wyrok do domu z uzasadnieniem. Napisali, że renta przysługuje tylko osobie całkowicie niezdonnej do pracy...a mnie za taką nie uznali lekarze....
Pozdrawiam gorąco..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asik Kadet

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2004 2:35 pm Temat postu: |
|
|
A mnie Słońce za taką uznali, ale to i tak nie miało większego znaczenia, zus się sprzeciwił i to wystarczyło żeby mnie wysłać do kolejnego biegłego . Także jeszcze to potrwa minimum 3 miesiące Ech
Pozdrawiam i napisz jak dalej z Tobą jak będziesz coś wiedzieć. _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina Senior

|
Wysłany: Pią Cze 11, 2004 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Hej !!
Ja bylam dzis na komisji i teraz czekam na poczte.
Lekarka byla bardzo przyjemna, ale mowila ze moga byc problemy, bo ci z gory uwazaja ze jak ktos moze studiowac to moze pracowac.
powiedziala mi ze jak mi nie zostanie przyznana renta to mam sie odwolywac.
a wiec czekam.
pozdrawiam
karolina _________________ pozdrawiam
karolina |
|
Powrót do góry |
|
 |
anka Gość
|
Wysłany: Pią Cze 18, 2004 9:04 am Temat postu: orzeczenie o niepełnosprawnosci |
|
|
cześć wam dziewczyny. Zastanawiajace stało się dla mnie, że tylko kobiety wypowiadają się na tej stronie. Czy są też faceci z Toczniem?Wracajac do spraw renty, to też się o nią ubiegałam. Dostałam lekki stopień niepełnosprawności i mogę przestać o niej marzyć. Mam tocznia od 4 lat a dowiedziałam się o tym wczoraj. Smieszni są ci lekarze Na komisji ds.orzekania powiedzieli mi, że wyglądam na zdrową dziewczynę. To przecież nic, że mam złe wyniki, mnóstwo przebytych wycieczek do szpitala i kiepski stan zdrowia. Domagam się naprawy systemu!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asik Kadet

|
Wysłany: Pią Cze 18, 2004 2:25 pm Temat postu: |
|
|
Aniu
Nie wiem jak wyglądały Twoje starania o rentę, ale z tego co napisałaś wnioskuję że zakończyły sie one na przyznaniu stopnia niepełnosprawności ( który to nie ma nic wspólnego z rentą, chociaż bywa przydatny). Jeśli tak jest i chcesz dowiedzieć się czegoś więcej to napisz, chętnie pomogę, jeśli nie to nie było sprawy.
Tymczasem borem lasem..  _________________ Asia
Ostatnio zmieniony przez Asik dnia Sro Cze 23, 2004 10:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 18, 2004 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Hej Aniu..!!!!1
Znam ten ból!!!! Mi też mówią, że wyglądam na zdrową......ostatnio...powiedziano mi na komisji..."dziewczyna piękna jak kwiat kwitnący"...a że wyniki złe, coraz gorsze, coraz więcej leków to chyba o niczym nie świadczy.....Ja miałam rentę(może czytałaś) 4 lata i mi zabrali i jestem w gorszymn stanie zdrowia obecnie niż na 2 komisjach na których wcześniej rentę mi przyznali.......
Pozdrawiam serdecznie.....zła na cały "wspaniały" system ..Kama |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaska Junior

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2004 9:00 am Temat postu: |
|
|
właśnie byłam dziś na komisji ZUSowskeij ale z tego co przeczytałam wasze posty to zbyt wielkiej nadzieji nie mam na rente . Bede musiała iść do pracy i pewnie znów wyląduje w szpitalu. Mam madzieje tylko że uda mi się skończyć studia....... 3majcie za mnie kciuki.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina Senior

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2004 11:29 am Temat postu: |
|
|
Hej!!
Wlasnie dowiedzialam sie ze mi odebrano rente. Jestem wsciekla, bo dzieki niej moglam utrzymywac sie na studiach. Teraz nie wiem jak bedzie.
Bede sie odwolywac, ale nie wiem czy to cos da.
Motylki mam do Was prosbe: czy mozecie mi powiedziec jakie dokumenty byly potrzebne , zeby sie odwolac, czy mialyscie jakies specjalne pisma od swoich lekarzy .
pozdrawiam _________________ pozdrawiam
karolina |
|
Powrót do góry |
|
 |
|