Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 7:55 pm Temat postu: |
|
|
nawet mowy nie ma o rozdawaniu administracji, to tylko takie poczucie humoru niejakiego Pawła  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 8:04 pm Temat postu: |
|
|
Łee, to po co to całe zamieszanie... Człowieka w błąd wprowadzają paskudy jedne, a sprawa poważna. Jeśli cokolwiek wiecie o jakichś zmianach to informujcie. Żeby zaskoczenia nie było znowu. Szczerze mówię, że ja nie mam żadnych.
Może jakieś info co do planów administratorów? Czy nic jeszcze bliżej nie wiadomo? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotrek Site Admin

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 10:44 am Temat postu: |
|
|
Witajcie
Nie bylo mnie przez caly poprzedni tydzien i odrazu takie zamieszanie Forum nasze jest specjalnie okrojone i nie ma wszystkich funcji ktore maja inne fora tego typu ale to z prostej przyczyny. Kazda dodatkowa funkcja to szeroka brama dla potencjalnych wrednych malolatow ktorzy lubia niszczyc czyjas prace. Blad ktory sie pojawia nie jest niczym groznym. Chodzi o to ze podczas pisania nowego posta sa wysylane maile do wielu osob ktorzy odserwuja dany watek i wtedy cos sie pierdzieli. Serwer jest luzny i stoi na 20 Mbitach wiec jest to bardzo przyzwoite osiagniecie
Co do administrowania forum przez kogos innego to nie ma takiej mozliwosci. Za duzo waznych danych jest w naszej sieci by mogl ktos do niej wchodzic.
To tyle. Mam nadzieje ze juz troche was uspokoilem.
Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 11:04 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Piotrze,
dobrze wiedzieć że czuwasz, urlop należy się każdemu.
nie było mowy o przekazywaniu komuś innemu admninistracji forum, powtarzam raz jeszcze - to tylko radosna twórczośc Pawła - za dużo pączków wciągnął i poziom cukru we krwi tak zadział
im mniej śmieci i ebili dobijających się na forum tym lepiej, ja wolę mieć bezpieczniej i zrezygnowac ze zbędnych opcji - typu powiadomienia mailem, czy otwieranie gg, itp...
da się bez tego żyć!
Mam nadzijeję, że wypoczynek się udał
PS. choć opcja łączenia wątków i podczepiania postów przydałaby się - tu akurat zdania nie zmieniam, ale oczywiście poczekamy aż znajdziesz czas i ochotę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Do admina!
Piotrze cos nie tak dzieje sie na forum. Napisałam post i zniknął. Przed chwila weszłam na forum i po prawej stronoie widoszce były posty osób , które pisały w dniu dzisiejszym. Kiedy wysłałam swojego posta w kawiarence. Patrzę nie ma mojego posta a ostatnia data jest 23.02.
Pozdrawiam _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Piotrek za uspokojenie sytuacji, bo wczoraj ciężko było dojść do ładu.
Popieram wszelkie ograniczenia mające na celu poprawę bezpieczeństwa. Szczególnie w sytuacji kiedy dostaje się dziwne e-maile. I właśnie - a propos e-maili: rozumiem, że wypowiedź odnosi się do tego komunikatu -
Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 234
File : emailer.php
A co z tym?
phpBB: Critical Error
Could not connect to the database
Biały ekran w przeglądarce i zero kontaktu z zawartością Forum. Raz się zdarzyło, więc specjalnie nie roztrząsam, ale Monika twierdzi że miała dokładnie to samo. I to kilka razy
PS. martek - miałaś jakiś komunikat, czy po normalnym wysłaniu post się po prostu nie pojawił? |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 7:22 pm Temat postu: |
|
|
nenya napisał: |
dobrze wiedzieć że czuwasz, urlop należy się każdemu.
nie było mowy o przekazywaniu komuś innemu admninistracji forum, powtarzam raz jeszcze - to tylko radosna twórczośc Pawła - za dużo pączków wciągnął i poziom cukru we krwi tak zadział
|
To była tylko drobna mała myśl.. bez pączków;p
chciałem się tylko odwdzięczyć za moda .. hihi
wtedy nawet nie powiedziałem 'tak' ,a teraz nim jestem;p
podsumowując: ktoś pochłonął o jedną czekoladkę za duzo
,a Critical Error mam na innych forumach :p
i nie mam pojęcia czym może być to spowodowane
może obciążeniem servera no nie wiem ..
zawsze można wcisnąć F5 pomaga  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem co się dzieje. Myślę , że system u mnie źle działa.
Na razie mam fajna zabawę, raz widzę posty za chwile ich nie widzę.
 _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotrek Site Admin

|
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 11:33 am Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
A co z tym?
phpBB: Critical Error
Could not connect to the database
Biały ekran w przeglądarce i zero kontaktu z zawartością Forum. Raz się zdarzyło, więc specjalnie nie roztrząsam, ale Monika twierdzi że miała dokładnie to samo. I to kilka razy
PS. martek - miałaś jakiś komunikat, czy po normalnym wysłaniu post się po prostu nie pojawił? |
To byl chwilowy blad. Moglo to byc spowodowane roznymi przyczynami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 10:46 am Temat postu: |
|
|
wlasnie przed chwila pojawil sie u mnie ten komunikat jak pisalam posta... ale doszedl bez problemu tylko byl zaznaczony jak nieprzeczytany |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 1:10 pm Temat postu: |
|
|
A u mnie na ekranie jakieś kwadraciki, trójkaciki w miejscu literek - ale tylko w niektorych postach i np. toczen, nie ma ń tylko kwadracik itp.
Dziwne.... _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szemek Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 2:15 pm Temat postu: |
|
|
takie kwadraciki ���
wygląda to jakby coś świrowało i czasem pokazywało się kodowanie znaków Unicode (UTF-8), wszystkie polskie znaki diakrytyczne, czyli ą,ę,ł,ó,ń,ż,ź nie są w takim kodowaniu strony poprawnie wyświetlane, standard dla polskich znaków to iso-8859-2
w mojej przeglądarce też czasem tak coś wariuje, ale po odświeżeniu albo ponownym uruchomieniu to znika |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 5:37 pm Temat postu: |
|
|
cos mi szwankuje forum.... w kazdym poscie jak i w na stroie glownej jakies kwadraciki i znaki zapytania... odswiez nie pomaga
o co chodzi bom ciemna masa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szemek Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 6:51 pm Temat postu: |
|
|
w przeglądarkach, które używam tj. Firefox, Internet Explorer, SeaMokey, Opera (jest niemal identycznie) należy wybrać Widok ---> Kodowanie znaków ---> Środkowoeuropejski (ISO-8859-2), powinno zadziałać, jeśli to nie zadziała trzeba wybrać inne kodowanie znaków (przede wszystkim z europy środkowej i próbować do skutku) |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 10:45 am Temat postu: |
|
|
witam od pewnego czasu jak wysylam posty pokazuje mi sie blad ogolny a jak juz wyske to jest postow mojch ze trzy wkurza mnie juz to |
|
Powrót do góry |
|
 |
|