Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Zadzwoń i spytaj, jak każe Ci się zgłosić na wizytę to spróbuj się wkręcić do Niego na wizytę na NFZ-a przyjmuje na NFZ też na Rzeczypospolitej tylko,że piętro niżej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Eclipse, jeśli gorzej się czujesz, to zadzwoń i przypomnij się. Może prof. sam Ci podpowie, co masz zrobić.
Kina, czy informacja, że na NFZ przyjmuje piętro niżej jest pewna? Sama chciałam się wybrać, ale wiadomo, jak to z kasą. Jeśli masz pewną informację, to chętnie skorzystam, choćbym miała dośc długo czekać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 5:31 pm Temat postu: |
|
|
jest pewna bo niedawno miałam receptę z jego pieczątką na tą przychodnie co jest na dole i spytałam pacjenta czy był na NFZ u profesora i mówił,że tak |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 5:36 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo się cieszę. Dzięki za informację. A zatem, Eclipse, może się załapiemy na fundusz
Kina, babki w rejestracji ANI RAZU nie raczyły poinformować, że prof. tam przyjmuje, mimo że mam kartotekę u reumatologa i wypytywałam je o nazwiska wszystkich lekarzy Chyba jutro sprawdzę to osobiście. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 6:05 pm Temat postu: |
|
|
może od niedawna tam przyjmuje na nfz a może celowo tak robią-jak sprawdzisz to daj znać-ta przychodnia na dole to medeo i taką pieczątke świadczeniodawcy miał ten pacjent |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eclipse Kadet

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 6:48 pm Temat postu: |
|
|
To dobra informacja, może faktycznie się uda
A w razie co - orientujecie się, czy każda prywatna wizyta kosztuje 150, czy wraz z konkretną częstotliwością odwiedzin są ulgi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 6:54 pm Temat postu: |
|
|
ja zawsze płaciłam 150 zł i chyba ulg niestety nie ma
a udało Ci się dodzwonić do Niego? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Sprawdzę jutro, najdalej pojutrze i bynajmniej nie telefonicznie.
Ostatnio zmieniony przez Mel-ania dnia Wto Lip 17, 2012 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eclipse Kadet

|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Dziś nie, ale jutro będę dzwonić. : )
Ja też w środę jestem w Poznaniu, więc może nawet uda mi się umówić. O ile dotrę na nóżkach. :p
P.S.
Co może być jeszcze przyczyną podwyższonego IgG i IgA, jeśli w badaniu ogólnym były podwyższone (jak sprawdzili mi "po prostu", bez powiązania z jednostką chorobową), a ich miana w przypadku Jersiniozy i Chlamydii i Boreliozy wyszły w normie? Miałam też badanie na toksoplazmozę - wynik również dobry.
Z badań znalazłam też trzy razy wydłużenie czasu kefalinowo-kaolinowego w badaniach szpitalnych, a wpadłam na wątek antykoagulantu toczniowego, może warto to zgłosić? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 1:59 pm Temat postu: |
|
|
A zatem informacja jest następująca - profesor przyjmuje na NFZ od niespełna pół roku Zapisałam się na... 8 sierpnia, choć pani w rejestracji usiłowała mi uzmysłowić to, co wiem nadto dobrze, tzn., że już mam kartotekę u reumatologa. Tak czy siak dobra nasza. Rejestrować się trzeba nie piętro niżej (w tamtej rejestracji nie ma reumatologa), tylko dwa, czyli na parterze. Potrzebne jak zwykle skierowanie i dowód ubezpieczenia.
Tel. do rejestracji: 61 877 19 11; adres: osiedle Rzeczypospolitej 6 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 5:05 pm Temat postu: |
|
|
super!! To 150 zł zaoszczędzone i termin całkiem bliski!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eclipse Kadet

|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Też mi się udało, choć wcześniej zarejestrowałam się prywatnie na poniedziałek.
Poczekam do sierpniowej wizyty.
Dzięki, jesteście wielkie.
Edit:
Hahaha, śmieje się w głos. Moja lekarka rodzinna stwierdziła dziś, że mam RZS i, że wszystkie badania na to wskazują (dodatni czynnik, ojciec z RZSem, obniżona kinaza, moje bóle i zdjęcie RTG kręgosłupa oraz ręki po złamaniu, które obejrzała) i, że idę do szpitala, żeby mi włączyć leczenie.
Wyszło mi w końcu wysokie OB! |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 7:43 am Temat postu: |
|
|
Moja rodzinna twierdzi, że jest przekonana, że coś "reumatoidalnego" się kluje tylko trzeba poczekać, aż wyjdzie w badaniu Reumatolog po szeregu badań zaprosił mnie za rok do kontroli chyba, że w tym czasie się posypię bardziej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eclipse Kadet

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 11:55 am Temat postu: |
|
|
Ja jestem po wizycie i to prawdopodobnie ostatniej.
"Z mojej strony wszystko jest zrobione, nie mam się do czego przyczepić". Dostałam skierowanie do neurologa (nie bardzo rozumiem czemu), na rezonans i mam się dalej sama oporządzić. 6.08 idę poleżeć do szpitala. Ten dr House nie pomógł a zespół toczniopodobny ponoć nic nie znaczy. No i oczywiście standardowe pytanie "czy nie ma pani depresji". od profesora to trochę przykre. No nic. Mam nadzieję, że Wam się wszystko poukłada, że jesteście pod dobrą opieką. Nie usuwam jeszcze konta, bo coś mi mówi, że wrócę tu kiedyś z dodatnim ANA.
Dzięki za wszystko! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Jestem trochę w szoku!! Nie znam go od tej strony!! A co powiedział na wysokie ob i rf?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|