Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 12, 2014 10:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agusia, skoro wyniki byly zle to powinni dac jakies zalecenia chociaż, leki???? Shocked
Wypisali Cie bez niczego????? Shocked Shocked Shocked
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 12, 2014 11:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agusia nie zazdroszę . Powodzenia życzę i dużo cierpliwości. Buziak
Agusia74
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lis 12, 2014 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic nowego nie dostałam z leków, bo wszystkie już próbowałam. Profesor tylko powiedział, że już się nie śmieje z tego że biorę zastrzyk Diprophos, bo widzi, że to mi pomaga. Zastrzyk i acenocumarol dawki ustalam sama...
Znalazłam też na stronce opis przypadku pacjentki profesora Hrycka. To było o mojej cioci. Oponiak, miastenia, toczeń i bolerioza. Nie wiem ile człowiek może wytrzymać. Przecież to nienormalne.
Trzymajcie się ciepło.
magdalena laura
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 12, 2014 3:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agus człowiek może bardzo wiele.... Mówię z autopsji że wiele chorób można mieć żyć i się nim cieszyć naprawdę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
meguchna
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 12, 2014 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agusia,człowiek a szczególnie kobietki są bardzo wytrzymałymi istotami wbrew pozorom.Ja też dostałam w pakiecie hurtem wszelką zarazę ale tyle bym mogła unieść Wink

Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 17, 2014 11:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agusia, jak sobie radzisz?
Agusia74
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lis 18, 2014 11:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem Smile Miałam kolejną komisję lekarską i trochę jestem zakręcona. Nawet nikt nie chciał mnie badać i rozmawiać- jestem zawiedziona... Smile
Stosuję od kilku dni Acerole (Sanbios) w dawce 3 tabletki dziennie i magnez (mleczan) 2 tabletki i....jest lepiej. Ciężko to określić, ale wczoraj umyłam okna Smile Pierwszy raz od 3 lat. Zawsze robił to mój mąż, bo ja nie miałam siły. Także dziwne uczucie, bo za cokolwiek się zabieram, to robię to bez większych problemów. I lżej o dziwo mi się chodzi...Na razie nie skończyłam tej książki ( Ukryte terapie ) o której pisałam- nie przestudiowałam jej dokładnie, ale już musiałam od czegoś zacząć.Smile I wracam na akupunkturę. Myślałam, że zaoszczędzę, a i tak na leki wydałam dwa razy więcej. Dzisiaj jestem jeszcze bez zastrzyku, a nie jestem znużona i zmęczona. Kiedyś cały czas miałam przeczucie, że może mi pomóc coś zupełnie banalnego....Czasami odrzucamy zbyt proste rozwiązania....Ale nigdy nie rzucałam się na żadne nowinki apteczne, dziwne kuracje i zioła- wszystko rozsądnie i z głową. Ale niestety medycyna jest bezradna i dałam jej szansę przez te 15 lat i już wystarczy...Zaczynam działać od nowa, będę pisała jakie będą postępy Smile Zrobię badania za pól roku. Najlepiej to pójdę znowu do szpitala, ale myślę raczej o neurologii...
Dziękuję wszystkim za wsparcie ... Złoszczę się tylko na biurokrację i brak badań w szpitalu- a kasę z nfz biorą...
Pozdrawiam i sciskam
Agusia74
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Gru 06, 2014 9:52 pm    Temat postu: Adepend Odpowiedz z cytatem

Hej.
Słyszeliście o leku Naltrekson, w Polsce Adepend???
http://www.lekarstwonaraka.com.pl/Ciekawe%20artykuly.htm
i kwas alfa- liponowy?
http://www.zbawieniecom.fora.pl/zdrowie,16/cudowny-lek-naltrekson-8211-adepend,2024.html
Jest wiele artykułów, bo ma rewelacyjne działanie na wiele ciężkich chorób...
Polecam przeczytać, a jak znajdę jeszcze ciekawe linki, to zaraz napiszę...Pozdrawiam
Agusia74
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 12:34 am    Temat postu: Re: Adepend Odpowiedz z cytatem

Cześć.
Nikt nie słyszał i nie próbował naltreksonu??? A kwas alfa liponowy? Nie suplement, tylko lek np. Neurolipon MIP 600. Prawdopodobnie będę go brała na polineuropatię. Proszę o kontakt jeśli ktoś stosował i jedno, i drugie.
Faktem jest to- przynajmniej w moim przypadku, że wysoki poziom endorfin plus akupunktura spowodowały unormowanie wyników badań. Ana 1/100, dopełniacze C3, C4 w normie, prolaktyna w normie (gdzie Norprolac nie pomagał)- wszystko w normie. Fakt, że to było przed moim ślubem i zaraz ,,po,,. Potem zrezygnowałam z akupunktury na ok. pól roku ( z przyczyn finansowych), remont, przeprowadzka na mniejsze mieszkanie, stres i wszystko powróciło...Sad. Przeciwciała 1/1000 i wszystkie wyniki złe.Sad Teraz wróciłam na akupunkturę, dodatkowo biorę acerole z firmy Sanbios, zresztą cała moja rodzina (od 3 do 10 tab)i od tego czasu nikt nie był chory na ,,normalne ,,choroby. Zero angin, zapalenia oskrzeli, czy grypy od tego czasu. Także polecam spróbować Smile I vit D3 w kropelkach- polecam poczytać ,,Ukryte terapie,, Jerzego Zięby.
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przejrzyj sobie ten watek, moze ktos uzywal leków, o ktore pytasz:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=191&start=0
O stosowanych lekach raczej rozmawiamy w poradach i doswiadczeniach-tam jest odpowiednie miejsce. Rowniez tocza sie tam dyskusje na tematy leczenia alternatywnego. Skorzystaj z wyszukiwarki-bedzie pomocna. Mozesz sie dopisac w istniejacym juz watku.
Dziekuje. Smile

Agus, jestem troche sceptyczna. Poprawa mogla wystapic rowniez samoistnie. Przypisujesz duza wage do stosowanych, alternatywnych terapii...
Pogorszenie moglo byc wynikiem odstawienia leczenia plus opisany przez Ciebie stres (choc i ten, sam w sobie, moze wiele namieszac Confused ).
Pamietaj, ze wielu chorych odwiedza to forum i namawianie ich, reklamowanie konkretnych lekow, firm i innych produktów (to akurat jest na forum zabronione), jest niestosowne.
Poniesiesz odpowiedzialnosc za zdrowie tych, którzy za Twoja namowa, zrezygnuja z tradycyjnego leczenia?
Co do lekow, o ktore pytasz to ja ich nie stosowalam.

Przemysl prosze, to co umieszczasz na forum..
Pozdrawiam. Smile
Agusia74
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem Twojego postu. Nikogo nie namawiam na leczenie alternatywne, sama jestem na leczeniu zaleconym przez lekarzy, niczego nie odstawiałam. Piszę o tym, co mi pomogło...Jeśli chodzi o naltrekson i kwas alfa liponowy to dowiedziałam się od lekarza neurologa w klinice, także dziwne te Twoje zastrzeżenia....Rzeczywiście może wpisałam to w nie to miejsce co trzeba... Śmieszy mnie tylko, że w wielu postach wypowiadacie się na temat leczenia, dawek, ślepo wierzycie w kuracje lekarzy, którzy często ,,na ślepo,, przepisują leki i robicie z siebie mądrzejszych. A ja nie choruję od wczoraj, przechodziłam przez wszystkie leki mając ciężki toczeń układowy i wyrażam tylko swoje zdanie- nic więcej. Medycyna, farmacja to biznes, nikomu nie zależy, żebyśmy wyzdrowieli. Liczą się tylko pieniądze- niestety Sad Każdy ma swój rozum, czytanie książek jeszcze nikomu nie zaszkodziło, dlatego je polecam. Nie neguję żadnego leczenia, to Ty negujesz moje słowa, myślisz, że jak masz więcej ,,buziek,, to jesteś mądrzejsza? Żadnym ekspertem nie jesteś, masz tylko czas na pisanie, nie będę oceniać czy jest to pisanie z sensem czy nie. A Acerola nie jest lekiem, tylko naturalną wit C- to tak gdybyś nie wiedziała. Kto mądrzejszy to sobie poczyta.
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Medycyna, farmacja to biznes, nikomu nie zależy, żebyśmy wyzdrowieli.

no cóż.... gratuluję podejścia
i nie rozumiem Twojego ataku na Ewelę... Rolling Eyes

Cytat:
Śmieszy mnie tylko, że w wielu postach wypowiadacie się na temat leczenia, dawek, ślepo wierzycie w kuracje lekarzy, którzy często ,,na ślepo,, przepisują leki i robicie z siebie mądrzejszych.

każdego śmieszą różne rzeczy, ot... takie życie Wink

dorzucisz jeszcze jakiś błyskotliwy tekst o mądrości? Wink

Powrót do góry
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 11:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przepraszam cie uprzejmie Agusia 74 ale twoj atak na grzeczny post eweli jest delikatnie mowiac troche....bezczelny i niesmaczny
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 11:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Śmieszy mnie tylko, że w wielu postach wypowiadacie się na temat leczenia, dawek, ślepo wierzycie w kuracje lekarzy, którzy często ,,na ślepo,, przepisują leki i robicie z siebie mądrzejszych. A ja nie choruję od wczoraj, przechodziłam przez wszystkie leki mając ciężki toczeń układowy i wyrażam tylko swoje zdanie- nic więcej. Medycyna, farmacja to biznes, nikomu nie zależy, żebyśmy wyzdrowieli. Liczą się tylko pieniądze- niestety Sad Każdy ma swój rozum, czytanie książek jeszcze nikomu nie zaszkodziło, dlatego je polecam.

komuś wierzyć trzeba- i ja wierzę lekarzom,
zadna z nas nie skonczyła medycyny dlatego wierzę tym którzy posiadają wiedzę
Ty sama myslę że także nie skonczyłaś studiów o kierunku medycznym czy farmacji .Dlatego ani Tobie ani nikomu kto nie wie że wszystkie leki i suplementy mogą wchodzić w interakcje z lekami nie będę wierzyć.
Spotkałam kiedyś kogoś kto leczył się własnie w taki sposob, leki i suplementy nie uzgodnione z lekarzem- teraz sobie odpoczywa na cmentarzu.

Zeby nie było , ja tez nie choruję od wczoraj ani Ewela ani też Kinga- , mamy duzo dłuższe doświadczenia niż Ty . Ja bym się nie odważyła doradzać innym przyjmowanie czegoś na własną rękę. Czegoś co nie do konca jest sprawdzone

Rozumiem że dla koncernów farmaceutycznych liczą się pieniądze a to co polecasz masz za darmo nie wyprodukowały tego koncerny ale babka szamanka .
polecam ten wątek http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=850

przy Naltreksonie lista chorób ktore ma niby leczyć jest długa jak tasiemiec- nie wiem czy wiesz ,że jesli coś jest do wszystkiego po prostu jest do niczego.
kolejne cudo ktore powinno mieć Nobla
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 31, 2015 11:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O bardzo przepraszam Moniko,ja medycyne skonczylam i wbrew temu co pisze Agusia mi na dobru pacjentow bardzo zalezy Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: