Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:24 pm Temat postu: |
|
|
czytam o Didulce i oczom nie wierzę , Monika koniecznie ją pozdrów i przekaż uściski, trzymam za nią mocno kciuki, żeby jak najszybciej mogła znowu zawitać na forum, buziaczki dla niej , niech szybciutko wraca do formy. _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:29 pm Temat postu: |
|
|
nie chodzi mi o to ze stekam ze mnie cos boli tylko mowie ze np bolal mnie kregosop i kostka, ze zle sie czulam, albo ze poprostu cos sie dzieje. potem wychodzi np w wynikach ze cos jest nie tak albo jak mnie bada to widzi. chidzi mi o to ze nie zawsze pacjent jest z lekarzem szczery. nie musi byc to akurat didulka ale bywaja takie przypadki. lekarz nie jest z danym pacjentem na oraglo i jak sie zle czuje nie robi mu badan. w tym momencie jak pacjent jest na kontroli moze byc dobrze a jak wruci do domu jest zle. roznie to bywa. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Hey .. też chcial bym dolączyc się do pozdrowien _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Ojjj, gdybym ja 3 lata temu od razu o wszystkim mówiła lekarzom, ominęłoby mnie wiele nieprzyjemnych rzeczy... Już teraz wiem, że niczego nie można ukrywać  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:41 pm Temat postu: |
|
|
wiec o tyo chodzi. u mnie w rodzinie sa tacy agenci wiec wole uwazac. a pozatym wole byc zrowa na tyle ile sie da a ni cierpiec nie wiadomo przez ile czasu _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:48 pm Temat postu: |
|
|
napisze ww wtorek lub czwartek...
Gusia .....wiem o co chodzi ....i w tym masz racje .Dobrze robisz mówiac lekarce o jest co boli.i ty jesteś chora lekarka zareaguje na pewno .
Znam jednak takich pacjentow którzy potrafią symulować.wtedy tak stekają i tyle marudzą......ze szok.na takich lekarze się poznają. Chociaż na poczatku stwarzają spore zamieszanie. Mam przed oczami 2 panie które na siłe postanowiły mieć toczen...najpiew podpytywały pacjenów. jak .gdzie co ..bolało. Potem zaczynają to naśladować..do tej pory chce mi się smiać....chyba lubiły szpital.a nasze choroby nie są przewidywalne wiec..bywało cieakwie.....w koncu lekarze wzywali psychiatre i zwalniały swoje narzekania..nie na długo. to sa sytuacje przekomiczne i stare wygi widza co się dzieje, pielęgniarki też... Czasmi jesteśmy bezlitosne , mówimy bzdury ,,,,a cieżko chore powtarzaja na wizytach slowo w słowo....jesteśmy wstrętne.co? Czasmi moja mnie tez pyta co sądze o pacjencie .... To już jednak inny wątek.równie smieszny.......
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 8:57 pm Temat postu: |
|
|
okropni symulanci ja nie wiem jak mozna chcec byc chorym na chorobe ukladowa badz jakas inna. ludzie naprawde maja poprzestawiane w glowie.  _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Gusia mozna chcieć ..to samo jest chore...szkoda ze na tym tracą pacjenic chorzy .bo robi się im wszystkie możliwe badania.aby niczego nie przeoczyc...to kosztuje...
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:12 pm Temat postu: |
|
|
pokręceni ludzie lubią być w centrum zainteresowania, cholerni cierpiętnicy na siłę
koszty kosztami, bardziej wkur* jest to, że potem takich jak my traktuje się z góry jak hipochondryków!
wszystko przez niedowartościowanych symulantów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:19 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie....w koncu lądowali z wypisem z podejrzeniem jakiejs tam ..choroby...x na tle psychicznym .nie zawsze sie to jednak udaje.potrafią przychodzic co jakis czas .a prof. dobre serce .wszystkich traktuje jak chorych .wiec zaczynała sie znowu ta sama melodia....
Zresztą na naszym forum także byli tacy chorzy ....juz teraz przestali nimi być.część nie wróciła..( wiem na pewno)
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:22 pm Temat postu: |
|
|
kto? poplotkujmy, bo mi się nudzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie moge.co do niektórych sama sie domyślasz......ktos bardzo lubiany...
a nazwisko Monika B .......byłam jakiś czas posadzana o hipohondrrie..... tez ( przed diagnozą )
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:29 pm Temat postu: |
|
|
a to norma, ja też! wygodne buty miały mnie uzdrowić z bólu stawów i spuchniętych nóg (zalecenie lekarza I-go kontaktu!)
napisz mi na PW, żebym mogła spokojnie położyć się spać, jeśli moje podejrzenia są trafne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Napisałam .pani władzo .uprzejmie donosze........
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Oj, baby,baby....  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|