Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
e-ta Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 8:24 am Temat postu: |
|
|
alkohol ... hmmmm kiedys piwo -- wlasciwie kazde. Nie bylo weekendu bez niego.
Odkad przeszlam na diete bezglutenowa musialam i z pivka zrezygnowac. Teraz tylko wyjatkowo, raz na kilka miesiecy 1-2. Jesli ktos bedzie mial okazje polecam sprobowac Astre Rotlicht http://www.biertest-online.de/cgi-bin/show/ebs.pl?Data=astra_rotlicht poza tym lubie tez Łomze i Perłe.
Na codzien ( choc nie codzien ) i w weekendy to pijam winko czerwone wytrawne, czasem bialego rieslinga. Raz na dluugi czas drinka: wodke z kombucha  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adamo567 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 9:31 pm Temat postu: |
|
|
o wkońcu znalazłem temat z alko
mam pytanie, zbliza sie 18-nastka co wiąże sie z dużą ilością alko na stołach, a nie ukrywam wypić lubiłem przed chorobą, teraz to juz 4 miesiąc leci jak nawet nie powąchałem :/.
Czy gdy biore Medrol arechin ,lekki na nadciśnienie (amnozek, losartan tritace) i na rozrzedzenie krwi (xarelto) alkohol wogóle wchodzi w gre ??? podejrzewam jaka bedzie odpowiedz hehe ale wole sie upewnić a lekarza bede widział dopiero pod koniec miesiąca więc nie zdąże sie spytać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 9:38 pm Temat postu: |
|
|
bierzesz jeszcze endoxan no nie
ja nie piję wogóle ale czy mozna coś tam wypić nurtowało mnie tak bardzo że musiałam zapytać lekarza ( z rodziny lekarza) po czasie zapytałam tez profesora podczas kolejnego pobytu w szpitalu - rozbawiłam wszystkich na wizycie bo juz mnie znali ciut bliżej
alkohol , mozna , mozna ale rozsądnie, jak wypjesz piwo czy dwa z tej okazji to ok.nic nie powinno się wydarzyć
ogolnie mozna wszystko ale nie duzo.  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 9:39 pm Temat postu: |
|
|
adamo567 napisał: |
Czy gdy biore Medrol arechin ,lekki na nadciśnienie (amnozek, losartan tritace) i na rozrzedzenie krwi (xarelto) alkohol wogóle wchodzi w gre ??? |
Odpowiedź jest prosta: przed zastosowaniem zapoznaj się z treścią ulotek dołączonych do opakowań lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą A tak na poważnie: od tego są ulotki, by się upewnić. Chociaż osobiście przy lekach na nadciśnienie oraz na rozrzedzenie krwi nie ryzykowałbym %. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 9:39 pm Temat postu: |
|
|
hmmm przy arechinie, sterydach, cyklosporynie i azatioprynie - pozwalam sobie na % co jakiś czas
większe rzadziej
nie wiem natomiast jak jest przy lekach na nadciśnienie _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Trochę z innej beczki: znalazłem swój stary post (z kwietnia 2012 r.).
Łukasz F. napisał: |
wina nie ruszę choćby nie wiem co - traumatyczne wspomnienia mam (a niby kosztowało więcej, niż 3,50 ) |
Po przeprowadzce strasznie odmienił mi się smak - dobry tokaj mógłbym sączyć całymi litrami, a na gorzałę nawet patrzeć nie mogę. Wam też się zdarzały takie zmiany? _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Adam, wszystko dla ludzi, byle z umiarem
Lukasz mnie sie zmiany zdarzaly i zdarzaja .ale ciagle dotycza zmniejszania zawartosci procentow w procentowych trunkach. Coz, starosc nie radosc.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adamo567 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 9:43 am Temat postu: |
|
|
na ulotkach własnie nic nie pisze. boje sie tego ciśnienia bo jeszcze sie nie ustabilizowało no i wątroba z żołądkiem też pewnie obciążone są tymi lekami ,więc raczej odpuszcze sobie to picie
ps: Montika B endoxanu nie biore  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Witek88 Senior

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja jak wiem że będę "pił" to dorzucam sobie coś osłonowego jak np dodatkową tabletkę Nolpazy i z raczej nic się nie dzieje.
Nawet ostatnio przy lekkiej anginie która podsyciła moje przeciwciała i ostro zaatakowała choroba- to parę kieliszków koniaku załatwiło sprawę z gardłem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adamo567 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 4:58 pm Temat postu: |
|
|
mówisz że osłonowe leki pomagają ja biore controloc 40 osłonowo |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 5:05 pm Temat postu: |
|
|
osłonowe leki działaja na zołądek, czy przewód pokarmowy ale nie na krew czy inne narządy , ktore jednak alkohol wchłaniają przy spożywaniu.
chcesz możesz coś wypić ale z umiarem.
Nie jest pewne ze na 100% coś złego się stanie ,ale lepiej nie probować się przekonac . Po co dodatkowe kłopoty? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
adamo567 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 5:47 pm Temat postu: |
|
|
heh racja po co mi kłopoty dodatkowe jak dopiero co wróciłem do w miare dobrej formy dam sobie spokój z tym piciem alko. Woda niegazowana ostatnio mi bardzo podchodzi więc na tym poprzestane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Witek88 Senior

|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Jedno jest prawdą......wszystkie leki które bierzemy w jakimś tam stopniu są toksyczne dla naszej wątroby...ale to nic w porównaniu z tym co robi alkohol....także jak mawia Moderator, nie warto ryzykować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 31, 2014 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnie odkrycie
Soplica orzech laskowy
do tego Pepsi czy Coca Cola
niektórzy dają mleko
smakuje jak Monte  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 31, 2014 7:23 pm Temat postu: |
|
|
oooo
poszukam i sprawdzę ale z wiadomych względów juz nie zdążę dzisiaj zakupić w koncu handlowcy tez się chcą bawić jak inni  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|