|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lip 04, 2013 5:37 pm Temat postu: |
|
|
nie ważne ile macie lat, a na ile faktycznie się czujecie ja na forum obserwuję same 18-nastki
ja mam 24 lata, a choruję od 5 lat. _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lip 04, 2013 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez nie odstaję od grupy Pozostaję na poziomie 18 - stki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
boguslaw4321 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sie 23, 2013 2:19 pm Temat postu: |
|
|
odstaję od grupy, ale nie jest mi z tym źle
ech, ten wiek dojrzały...
Mój scle ma już 7 latek, ale zaczął się zapowiadać znacznie wcześniej. W tym roku był w zerówce, i pokazuje, że zmierza w kierunku wyższych klas...
a ja ostatnio czuję się jak 35+  _________________ dokąd się nie poddamy, ciągle jest jakaś szansa |
|
Powrót do góry |
|
 |
Smenek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 12:35 am Temat postu: |
|
|
Mam 32 lata
TRU stwierdzony od 4 rech lat
a pierwsze objawy od 7-iu
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Violka Kadet

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 4:46 pm Temat postu: |
|
|
ja mam 23 lata i choruję od marca tego roku. jestem w trakcie diagnozy, póki co zdiagnozowali u mnie 'inne okreslone układowe zajęcie tkanki łącznej'. od 20 r.ż. mam objaw Raynauda. czuję się jakbym miała 70 lat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam 42 lata zaczęło się tak na dobre w zeszłym roku na jesieni, jestem w trakcie diagnozowania od lipca tego roku, bo tak mnie zmogło, że nie mogłam się z wyrka ściągnąć, ale liczę, że niedługo postawią mnie na nogi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aria Kadet

|
Wysłany: Sro Gru 04, 2013 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja mam 34 jeszcze przez 2 tygodnie . Potem już bliżej do 40 eh .
Mam mieszaną chorobę tkanki łącznej ukierunkowaną na tocznia - chyba. Nie mam jednak motylków ani widocznych oznak tocznia. Za to te niewidoczne gołym okiem jak najbardziej. 4 lata temu miałam zapalenie rdzenia kęgowego spowodowane niby zespołem Siogrena i czyms jeszcze czego nie zdiagnozowali. Rok temu ostre zapalenie stawow i podejzenie RZS.. Mysle jednak, że zaczelo sie wczesniej juz w szkole jak mialam 16 lat. Mialam wtedy dziwny rok gdy wszystko mnie bolalo i bardzo zle sie czulam bez powodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|