|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Aniu - kciuki mocno zaciskać będę, aby znalazł się sensowny lekarz, chociaż wiem, że takich u nas mało. Uda ci się! I tego ci serdecznie życzę I jednocześnie podziwiam, bo naprawdę silna jesteś  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
problem 1 - po tego typu zabiegach bierze się hormony - u mnie wykluczone ze względu na zakrzepicę, a przez to duże ryzyko w niedługim czasie nadciśnienia, miażdżycy i atrakcji sercowych |
Ania ja jestem po usunięcu jajowodu wraz z jajnikiem.Trzeba było to zrobić , bo cysta zaropiała i pękła doprowadzając do zapalenia otrzewnej.
Mój ginekolog nie był pewny w 100% czy podać hormony- konsultował się z mądrymi w tej dziedzinie .
Uradzili że u mnie hormony mogą zrobić więcej złego niż dobrego.W efekcie nie dostałam nic.
Hm tylko będąc tak mniej więcej w Twoim wieku miałam już wczesniej nadciśnienie , miałam też miażdzycę( efekty bardzo agresywnego leczenia)
Do czego zmierzam- są wyjątki od reguły , hormony nie sa bezwzględnie konieczne . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Aniu zaciskam kciuki oby jak najszybciej udało Ci się pomóc Trzymaj się dzielnie  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Monika, ja 1,5 roku temu miałam przy kolejnej otrzewnej przez cysty usunięty juz jeden jajowod i jajnik. Ale ten drugi produkuje więc nie ma problemu. Gorzej jak pójdzie drugi. Ponoć podaje się zwłaszcza jeśli wiek przed meno.
Jest szansa - tak sobie pomyślałam, żeby jednak coś podać, przy odpowiednim dostosowaniu terapii warfaryną. Wszystko zależy co powie neurolog.
Dzisiaj miałam kolejną konsultacje. W poniedziałek mają rozmawiać z prof z kliniki. Zobaczymy. Na dzisiejszym usg widać dalej płyn w jamie. Nie ma opcji żeby się samo oczyscilo. Potwory znowu urosły trochę. Bomba tyka, póki co obserwuje. Zobaczyli tez tam coś nowego. Nie wiadomo co. Zmiana lita. I tak nikt teraz biopsji nie zrobi. Czyżby kolejna wisienka na torcie? Nie chce mi się nad tym juz zastanawiać.
Nie pamiętam czy wspominałam, wczoraj na rozmowie z Panem ordynatorem usłyszałam - cytuj: czyli chce pani żeby panią wykastrowac?
Koniec cytatu.
Tak, jakiś taki kaprys mam.
Ręce i majtki opadają.
Pamiętam jak wiele lat temu wlaczylam o zdrowie i życie mojego rocznego syna. Było ciężko. Konsultacje z Katowicami i Warszawą. Jeden taki "wybitny" pan prof, po przejrzeniu dokumentacji, bez oglądania Miśka, powiedział "niech pani sobie zrobi drugie bo to i tak nie przeżyje"
Tak sobie myślę czasem - jak można być aż tak....
Życie zaskakuje _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 6:51 pm Temat postu: |
|
|
aniu wiekszosc ginekologow to prostactwo i dewianci...trzeba bylo ppwiedziec ze ciebie moga ewentualnie wysterylizowac a wykastrowac mozesz jego _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Aniu, coś w tym jest niestety :-/ _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Wiem co mowie Aniu,uwierz.... _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Ania ja w wieku 40 lat byłam już po menopauzie.
Co z tego że jeden jajnik został jak się wyłączył chwilę po usunięciu drugiego.
Tekst roku !- kretyn bez odrobiny empatii a nie lekarz .
Ania zgadza się , trafić na ginekologa z prawdziwego zdarzenia to cud.
Kiedyś poznałam wielu kolegów kuzynki i kuzyna ( urodziny, zabawy sylwestrowe i tym podobne ) w tym gronie było dwoch ginekologów - wyjątkowo wredni . Reszta towarzystwa super.
Czy to ludzie pokręceni wybierają taką specjalizację ?
Pamiętam ginekologa z kliniki,wyjątkowego chama.
Każdą pacjentkę obowiązkowo wysyłano na konsutlację . Każda , po jednej konsultacji za chiny nie zgodziła się na drugą .
Ginekolog ,ktory podczas badania nie widzi blizny na brzuchu, ktory pisze w wnioskach z konsultacji że przydatki bez zmian, gdzie ostał się jeden to już ekspert wyższej klasy  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2016 8:24 am Temat postu: |
|
|
Aniu trzymam kciuki za znalezienie magika, który się podejmie zoperowania Ciebie.
Co do tekstow niektórych lekarzy to zenada, zastanawiam się czy do swoich bliskich tez się tak odzywaja. _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2016 8:40 am Temat postu: |
|
|
Mało jest lekarzy,którzy mają w sobie
prawdziwe człowieczeństwo... _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2016 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Ania przykre takie slowa, nawet jesli milaby byc to zart, to bardzo niesmaczny. Szukaj madrych i empatycznych, zaluje ze nie znam i nie moge nikogo polecic. Kciuki z zona trzymamy za ciebie!
Meguchna to prawda, malo jest takich, przez te ostatnie 3 lata sporo "pozaliczalem", wydawalo mi sie ze to powinien byc zawod z powolania, oj jak sie pomylilem |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2016 9:40 am Temat postu: |
|
|
Ania opadło mi wszystko po przeczytaniu tego .
Brak słów .Trzymaj się kobitko, mam nadzieję że trafisz do lepszego lekarza  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 9:07 am Temat postu: |
|
|
po kolejnej konsultacji jest decyzja - operacja 26tego czyli majówkowe grillowanie na klinice ale nic to
póki co jeszcze nie wiem jaki będzie ostatecznie zakres zabiegu - czy wytną wszystko czy część - wyjdzie w praniu [czyt. na stole]
gdyby nie moje wszystkie atrakcyjne dodatki, to już dzisiaj by mnie wzięli, ale jeśli da się trochę odwlec, to mam porobić badania, połapać i wziąć zalecenia od endo, immuno i neurologa (endo wczoraj dopadłam, dzisiaj wyczaiłam, gdzie będzie immuno i będe się na niego czaić
no i przejście znowu z warfaryny na heparyną - zastrzyki
nic to - latam, załatwiam, ile dam rady to w pracy, bo zaległości po ostatnich wyczynach kosmiczne i narastają siłowo ciągle porażka, ale jakoś się to wszystko ogarnie - w końcu zawsze mogło być gorzej  _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 9:47 am Temat postu: |
|
|
Ania już zaciskam kciuki i nie tylko by wszystko ułożyło się tak jak być powinno .
Trzymaj się dzielna kobieto.  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 12:52 pm Temat postu: |
|
|
będę trzymać kciukasy _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|