|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2017 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Kinga nie zazdroszczę wiem bo sama jestem posiadaczkę zapalenia wielomięśniowego.
trzymaj się! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2017 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Kingula mocno trzymam kciuki by doktory w marcu Ciebie wzięły w obroty i podziałały. Przykro, że kolejny dziad się za Ciebie wziął |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2017 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Kinga, przykro mi bardzo,ze jeszcze to do kolekcji  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 17, 2017 11:57 am Temat postu: |
|
|
dzięki
spoko, przeżyję... wkurza mnie albo rozczarowuje jedno... bujam się z tymi dziwnym rzeczami od ponad pół roku; mówię doktorom o objawach, co mi jest itp.. chyba za bardzo mnie nie słuchali.... a że to od anemii, a może borelioza (kupa kasy na prywatne badania); seria antybiotyków (do tej pory mam problem z żołądkiem po nich), a bo toczeń tak ma (no jasne - na niego można wszystko zwalić, bo po co szukać dalej)
gdybym sama nie cisnęła sprawy i nie zaznaczyła na skierowaniu dodatkowych okienek, to nie wiem kiedy by ktoś coś wyłapał....
ehhh to se mogę tylko popisać i wyrazić nadzieję, że tego 07.03. będzie dla mnie miejsce na oddziale  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 17, 2017 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Kingus, przykro mi bardzo...
Trzymam kciuki za szpital!
Bylam w podobnym stanie jak trafilam do Magika (dotyk ciuchow, poscieli tez bolal); zmodyfikiwano mi leczenie i jest lepiej choc lapy w gorze nadal bola a np, mycie glowy pod prysznicem to katorga..
Tak sobie pomyslalam o tych badaniach, na których kroliczylam- byla tam mowa o mitochondriach, ktore moga tez byc odpowiedzialne za taki stan rzeczy.
Tak czy siak-kciuki sa!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 17, 2017 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Bravo Kinga, że cisnęłaś - właśnie jak już jest diagnoza potem się często zwala na daną jednostkę nie patrząc, że może coś new
7 powiadasz ja 13 hm spikniemy się na łożkach ta sama miejscowość ale inny szpital co  |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 18, 2017 1:25 am Temat postu: |
|
|
potwierdzam Laurko
Kinga czy twoje objawy zaczely sie przed posiadaniem kota czy po? Jeśli przed to kota mozna wykluczyc, jesli po to roznie, Pytam bo mam znajomego ktorzy mieli objawy i wyniki jak przy rzutach goraczki reumatycznej, okazalo sie jakas forma reakcji uczuleniowej na kota i gdy tylko odizolowal sie mijalo dosc szybko, stad u nas zwierzyniec zdobyczny .Kumpela tez reagowala zle na psa ASO powyzej tys , ob ok 40, meczyla sie na antybolach i miala na kilka myc spokoj. Czasami ludzie maja jakies uczulenie, a uczulenie nie zawsze musi byc swedzaca wysypka, czy dusznosciami zwlaszcza przy roznych problemach zdrowotych, chocby przy toczniu, uklad immunologiczny dziala jak dziala stad i nasilic tez cos sie moze. Oby nie byla to kolejna kolekcja, z uczuleniami mozna sobie poradzic, twarda babka z ciebie to pekac nie bedziesz, koty dobrze dzialaja na ludzi,zwlaszcza psychike |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 18, 2017 11:07 am Temat postu: |
|
|
na długo po kocie
i wysokie CK raczej nie występuje przy alergii
w klinice mam nadzieję, zrobią wszystkie i jeszcze więcej badań  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 18, 2017 5:13 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
wysokie CK raczej nie występuje przy alergii
|
zgadzam się ! _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 19, 2017 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Kinga-przypuszczam, ze moga Ci zrobic biopsje miesni i emg, czy bierzesz teraz sterydy?jakie masz wyniki Aspat i Alat.
Oby sxybko Cie obadali i wdrozyli leczenie. Kciuki trzymam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2017 11:54 am Temat postu: |
|
|
alawa napisał: |
Kinga-przypuszczam, ze moga Ci zrobic biopsje miesni i emg, czy bierzesz teraz sterydy?jakie masz wyniki Aspat i Alat.
Oby sxybko Cie obadali i wdrozyli leczenie. Kciuki trzymam |
sterydy ze względu na kości mam tylko 10mg/48h
aspat i alat przekraczają górne normy; jeden bardziej, drugi mniej  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
AsiaSu Super senior

|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 9:19 am Temat postu: |
|
|
Tez trzymam kciuki zeby bylo miejsce i zebys szybko wyzdrowiala i wrocily Ci sily
A ja mam pytanko, czy mowia Wam cos takie antygeny i co moga oznaczac, szukalam w wyszkiwarce ale wyskakuje tylko HLA B27 a ten mam negatywny, za to pozytywne wyszly mi takie cztery:
HLA-DR13(6) +
HLA-DR15(6) +
HLA-DR51 +
HLA-DR52 + _________________ Czary mary ucho krowy, fix und fertig bede zdrowy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartass28 Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2017 1:41 pm Temat postu: bardzo proszę o interpretację wyników-wykluczenie sjogrena |
|
|
Witam serdecznie,
Odebrałam dziś wynik ANA 3, badanie wykonywane było z powodu bólu gardła przy przełykaniu, który męczy mnie już ponad pól roku, skierowanie dostałam od laryngologa, który zasugerował zespół sjogrena - konkretnie problemy z wydzielaniem śliny
dodam że robiłam 3 razy usg ślinianek u różnych laryngologów - wynik prawidłowy, podaję wartości podwyższone z wyniku ana:
histony intensywność 6 klasa graniczne
kontrola intensywność 80 klasa silnie pozytywny
co oznacza ów KONTROLA ?
przeciwciała przeciwjądrowe: dodatni, typ świecenia ziarnisty (dodam, że od 13 lat choruję na niedoczynność tarczycy)
przeciwciała przeciwcytoplazmatyczne: ujemny
wszystkie inne antygeny w normie
będę ogromnie wdzięczna za zainteresowanie moim postem i odpowiedź ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2017 1:55 pm Temat postu: |
|
|
jeśli dobrze pamiętam to kontrola oznacza , że badanie było kontrolowane i wyniki były identyczne. więc potwierdza prawidłowość wyników.
Myślę że lekarz pewnie powie co i jak. Powodzenia u lekarza daj znać co powiedział. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartass28 Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2017 2:33 pm Temat postu: bardzo proszę o interpretację wyników-wykluczenie sjogrena |
|
|
dziękuję za informację, jasne na pewno dam znać
a czy możliwe że moje ana powiązane jest z niedoczynnością tarczycy?
co może mi jeszcze lekarz zlecić odnośnie badań w kier sjogrena?, dodam że nie mam żadnego bólu stawów itp w zasadzie tylko ten ból gardła i od tygodnia ból dziąseł
będąc raz w szpitalu na badaniu u laryngologa pytałam o sialografię i biopsję ale usłyszałam że od tych badań się odchodzi i w zasadzie tu znaczenie ma anty ro i anty la |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|