|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Powodzenia życzę i już kciuki trzymam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 7:26 pm Temat postu: |
|
|
dasz rade pozalaiwic, przyczaic sie na doktorow trzymamy kciuki, bedzie dobrze, musi! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 7:30 am Temat postu: |
|
|
wszystko pozałatwiałam, pierdyliard badań dodatkowych zrobiony, wczoraj przed 7 rano zameldowałam się w ambulatorium szpitala zgodnie z wyznaczonym terminem. odstałam swoje w kilometrowej kolejce do rejestracji i zasiadłam razem z resztą w oczekiwaniu na "lekarz wywoła" ...i siedziałam, czekałam, wezwali i odesłali na oddziały cała masę osób, a ja nic. w końcu nieśmiało podpytałam wychodząca pielęgniarkę - "siedzieć i czekać". no dobra. po kolejnej godzinie wrąbałam się do środka razem z kimś wezwanym - tam kilka gabinetów, ale wypatrzyłam jakiegoś lekarza i pytam, czy o mnie nie zapomnieli, bo ja do przyjęcia, a pan doktor, że - cytuję: "no właśnie z tym przyjęciem to nie bardzo, bo nie ma miejsc" ..
także tak. ciśnienie mi skoczyło, i mówię, że tak dobrze to nie ma, bo ja mam leki przestawione i w ogóle - kazał czekać. ostatecznie zostałam przyjęta, bo jakaś babka akurat przyszła i przesuwała swój termin.
obserwacja z ambulatorium - dziewczyna z zaawansowaną obumarłą ciążą - obumarcie stwierdzone w sobotę - codziennie kazali jej przychodzić na następny dzień, bo "brak miejsc" - wczoraj znowu jej powiedzieli, że miejsc nie ma i że przecież może do innego szpitala... nie dość, że psychicznie musiało być to dla niej koszmarne, to jeszcze zagrożenie krwotokiem lub zatruciem - mówcie co chcecie, ale ja tego po prostu nie ogarniam
wracając do mojej skromnej osoby - po przyjęciu na oddział pokłuli mnie na kolejne badania, potem badanie gin.usg - i tu tadaam! niespodzianka! od pana doktora dowiaduję się, że moje przydatki prawe mają prawidłową budowę - nieśmiało wtrącam, że prawego jajnika i jajowodu od ponad 1,5 roku nie posiadam. pan doktor robi zdziwiona minę, po czym ostentacyjnie "dokładnie" bada ponownie prawa stronę i mówi, że chyba czegoś nie zrozumiałam - wszystko jest na miejscu, pewnie kawałek czegoś wycięli, a ja wymyślam - do tego uśmiech pobłażliwy nr 5. pielęgniarka za plecami gina zakłopotana ogląda wypisy z poprzednich operacji i nieśmiało czyta, że usunięte. pan doktor dalej w zaparte swoje. jak wracałam z gabinetu na salę, to rechotałam jak głupek - cud mniemany - odrosło, może by tak usg tarczycy sobie u niego zrobić...
po 10 minutach pielęgniarka zabrała mnie do innego gabinetu usg i innego lekarza - ten, mimo długich poszukiwań niestety prawego jajnika nie odnalazł ehhhh
tak czy inaczej stwierdzono, że moje cysty zmniejszyły się do niecałych 2 cm, a płynu w jamie nie ma - znaczy się wchłania. zdecydowana poprawa w stosunku do tego co było jeszcze tydzień wcześniej. z drugiej strony faktycznie od ok tygodnia przestało mnie boleć.
po kolejnych konsultacjach uznali, że w moim przypadku operacja sama w sobie jest obciążona bardzo dużym ryzykiem - i ze względu na choróbska, jak i na fakt, że brzuch już był tyle razy otwierany, jest dużo zrostów i blizn. na chwilę obecną ryzyko samego zabiegu zdecydowanie przewyższa powód - nie ma aktualnie stanu zapalnego.
wywalili mnie
nie powiem, żeby mi się paliło do cięcia, a i argumenty do mnie przemawiają, więc niech i tak będzie
wracam do standardowego trybu życia, praca i treningi - kondycja zerowa po takim czasie nie-ruszania się.
a co ma być to będzie  _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 7:37 am Temat postu: |
|
|
Aniu, przesylam tylko soczystego buziaka bo reszte juz obgadalysmy.
Trzymaj sie i sie nie daj!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 8:29 am Temat postu: |
|
|
Aniu  _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła" Wisława Szymborska |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 8:50 am Temat postu: |
|
|
dzięki dziewczynki raz jeszcze - te obgadania i wasze wsparcie są bezcenne  _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 8:59 am Temat postu: |
|
|
Aniu, to dobrze, że nie trzeba ciąć i Ty już lepiej się czujesz
Ale Twój nowy jajnik i kobieta w ciąży - no ręce i wszystko inne opada...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 10:25 am Temat postu: |
|
|
Aniu jak czytam Twoją historię to mi opada wszystko, wspóczuje _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Aniu tulasy ślę  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Ania to wracasz do życia i trzeba wierzyć ze masz na długo na baaaardzo długo spokój  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Aniu
Teraz to już będzie tylko lepiej jak Ci wszystko odrasta
Swoją drogą opowieść jak z horroru o zgrozo  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Ania oniemialem z wrazenia specjalistow. Poraza mnie ich "kompetencja", trzymaj sie dziewczyno! |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 11:26 pm Temat postu: |
|
|
Padłam po przeczytaniu, z jakim specjalistą miałaś do czynienia Życzę szybkiego powrotu do formy i moc tulasów wysyłam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2016 1:52 pm Temat postu: |
|
|
polamentuję sobie troszku - a co
wczorajsze badania z krwi - kreatynina znowu powolutku idzie w górę, póki co niewiele więc nie ma co się za bardzo przejmować
limfocyty standardowo dużo poniżej, ale tak już mam
tym razem ogólne leukocyty też spadły z normy
nic to - do obserwacji i tyle
a dzisiaj się okazało, że moje paskudztwo pod okiem, to nie kolejny rzut miejscowy atopii tylko gronkowiec
acha, jeszcze mnie kobieca klątwa dopadła - zamiast planowo tydzien temu, to teraz - a dlaczemu?? bo Ania jedzie leżeć i pachnieć i m.in. w basenie
ehhhhhhhhhhhhhhhhhh
no dobra, polamentowałam, juz mnie mnie Ewelka pocieszyła trochę - będę żyć
dziękuję za uwagę  _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2016 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Będziesz żyć tak szybko stąd nie uciekniesz
Udanego wypadu do SPA na pewno taki będzie  _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła" Wisława Szymborska |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|