|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 9:27 pm Temat postu: |
|
|
aiwka napisał: |
No prosze! Zapomniała! to takie mało istotne przeciez  |
Aiwko zmiany w leczeniu nie ma , poki co, wiec ja roznicy nie widze..
Czekam tylko jak mi sie prawa lapka troche naprawi.. bo muszelki czekaja!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 9:37 pm Temat postu: |
|
|
coś się popsuło ?
moze mozna zastąpić prawą rekę nochalem burdelka _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
coś się popsuło ?
moze mozna zastąpić prawą rekę nochalem burdelka |
No nie do konca dziala.. Wykonuje zalecane cwiczenia. Chyba bede musiala isc do mojego "przystojniaka" bo gorzej zamiast lepiej-tzn. rozprzestrzenia sie.
Cwicze lapke co by nie tracic gibkosci..
Burdelkowe nochale nie nadaja sie do prac precyzyjnych.
Ale jezor Jono... -Czas nas trening!
Edit.
Dostalam podpowiedz na pm aby do listy chorob dopisac: "kompletny zanik instynktu samozachowawczego"...
Juz jest!
wiesz że to tez trzeba głowę leczyć wtedy ?cwiczyć pod nadzorem mówienie
No tego nie wiem. Na razie mam tylko problem z dlonia. Doksztalcic się chyba musze. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alva_alva Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2014 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Mam dwa pytania w temacie choroby pod tytułem twardzina + toczeń:
1. Czy ktoś z Was ma nadmierne rogowacenie na twarzy lub w innym miejscu wraz z tzw. charakterystycznym wyglądem "soli i pieprzu"? Ten efekt "soli i pieprzu" to obszary skóry z nadmierną hiperpigmentacją w okolicy rogowaciejących mieszków włosowych wraz z obszarami hipopigmentacji obok.Nazywane jest to także psudobielactwem.To taka jedna z odmian skórnych twardziny układowej, którą prawdopodbnie mam ja. Wycinek z miejsc zmienionych wykazał zapalenie wokół naczyń. Zaczęło się od twarzy, a teraz widzę, żę dostaję też tego "nakropkowania" na nogach.
2. Czy ktoś z Was miewa podwyższony kwas mlekowy , zwłaszcza po ruchu, jako efekt niedokrwienia mięśni i tym samym beztlenowej pracy mięśni? Może niektórzy nawet nie wiedzą, że ten kwas mlekowy rośnie. Główny objaw to szybko robiące się zakwasy w mięśniach, nawet po niedużym wysiłu typu spacer czy wyjśćie na zakupy.Czy ktoś u siebie to zaobserwował? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|