|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KaśKa89 Junior

|
Wysłany: Pią Mar 21, 2014 11:36 am Temat postu: |
|
|
Cześć
Jestem tu nowa. Ostateczną diagnozę usłyszałam we wrześniu (po prawie roku od pierwszego ataku choroby). W ubiegłe wakacje pojawiła się u mnie nadwrażliwość na światło. Co prawda pierwsze słońce mi nie przeszkadzało, ale później zaczęły się pojawiać czerwone, swędzące plamy kilka minut pod ekspozycji na słońce. Na szczęście znikały, gdy tylko schowałam się do cienia. Wtedy nie brałam leków (jedynie sterydy), teraz leczę się methotrexatem i zastanawiam się, kiedy zacząć stosować kremy z filtrem. Czy takie wiosenne słońce jak dziś już powinno mnie skłonić do nakładania czegoś na twarz?
Wybaczcie, jeśli zadałam pytanie, na które już padła odpowiedź, ale wątek jest bardzo długi, a ja dopiero raczkuję z toczniem i przyznam, że trochę boję się tego lata - taki sprawdzian dla mojego organizmu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 21, 2014 11:41 am Temat postu: |
|
|
proszę przenieś swój post do działu z poradami
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=676 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lula Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 8:45 am Temat postu: |
|
|
Witajcie,
Czytam j czytam, bo szukam dobrego kremu z filtrem, ale mamy tu same "przedpotopowe" informacje Czy ktoś może podpowiedzieć co teraz jest " na topie"?
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
lula Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 8:47 am Temat postu: |
|
|
Jeśli coś znowu źle zamieściłam tzn. nie w tym dziale, z góry przepraszam
Kinga na pewno przeniesie mnie w odpowiednie miejsce
Nie Kinga, ewela. Tutaj http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1703&start=0 Korzystaj z wyszukiwarki a nikt nie bedzie musial Ci wskazywac drogi . Skopiuj i przenies swoj post. W doniesieniach medycznych nie dyskutujemy. Korzystaj z funkcji "edit"aby cos do swojego postu dopisac. Dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 9:57 am Temat postu: |
|
|
lula napisał: |
Witajcie,
Czytam j czytam, bo szukam dobrego kremu z filtrem, ale mamy tu same "przedpotopowe" informacje Czy ktoś może podpowiedzieć co teraz jest " na topie"?
Pozdrawiam! |
Wiesz, wystarczy tylko przeczytać. Ten wątek i są informacje z 2013 roku - cała lista kremów. Z tego co wiem, to potopu w międzyczasie nie było. _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lula Junior

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 11:12 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Wiesz, wystarczy tylko przeczytać. Ten wątek i są informacje z 2013 roku - cała lista kremów. Z tego co wiem, to potopu w międzyczasie nie było. |
Jeszcze raz przepraszam, nie zajrzałam na ostatnią stronę Miejcie litość dla początkującej Już stąd znikam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 2:43 pm Temat postu: |
|
|
W niedzielę posiedziałam na tarasie, Słońce było piękne, ale nie odniosłam wrażenia by było mocne. Po pól godziny od powrotu do domu ręce od miejsca zakończenia bluzki poparzone. Swędzą głównie w zgięciach łokci a także szyja. Wszyscy siedzący ze mną nie mają ani śladu po promieniach a ja nie mogę uporać się z pieczeniem i swędzeniem. Nie sądziłam, że kwietniowe słońce też może dać w skórę
proszę przenieś swój post tutaj http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=676 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|