Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
unhappyy/happyy? Senior

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 2:50 pm Temat postu: Czerwona herbatka... |
|
|
Czy ma ktoś może doświadczenie w stosowaniu czerwonej herbatki u toczniowca - nerkowca, w połączeniu z cyklosporyną? (ale to brzmi... )... czy są jakieś przeciwskazania? Może ktoś słyszał coś na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 3:12 pm Temat postu: |
|
|
nie, ani doświadczeń ani wiedzy o przeciwwskazaniach, ale moge cie zatem odesłać do wątku o herbacie, co prawda zielnej, ale o czerwona zahaczyliśmy, a potem to juz chyba o dietach odchudzających się zaczęło
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=925 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 4:08 pm Temat postu: |
|
|
cyklosporyny co prawda nie biore, ale jestem nerkowcem i mam niezbyt dobre doswiadczenie z czerwona herbatą. Piłam jej dość duzo (podobno odchudza) i po zakupie nowej porcji (Pu Erth (?) truskawkowej) "pięknie", i to po raz pierwszy, wysypało mi nogi. Dostalam skierowanie do szpitala na dermatologię, ale nim tam trafiłam pokrzywka prawie zeszła, a w szpitalu nie stwierdzili co może mnie uczulać. Potem znowu mnie wysypało, bo chcialam sprawdzic winowajcę i wypiłam znowu herbatkę, i znowu zeszlo samo. Wiecej juz nie próbowałam Dermatolog, którego spotkałam w poradni, powiedzial, że te herbatki smakowe mogą być nasączane jakimis substancjami, które mogą uczulać (ja piłam tylko liściaste). _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 4:29 pm Temat postu: |
|
|
ja tez pilam pu erh i to w duzych ilosciach i nic mi nie bylo wydaje mi sie ze to zalezy inwidualnie od kazdego organizmu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mar Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Ooo dopiero teraz zauwazylam ten temt...ja pilam czerwona herbate w bardzo duzych ilosciach i dzieki niej nie tylam po sterydach...z tego co wiem dobrze u niektorych osob skutkuje...lecz u niektorych wystepuja po niej biegunki...ja teraz tesh jush jej pic nie moge bo pozniej musialabym przeciedziec caly dzien w kibelku a szkoda bo bardzo mi smakuje.... _________________ Pomimo wszystko...warto żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 8:55 pm Temat postu: |
|
|
ja piłam (przy sterydach) i ... nie miałam siły chodzić. Spadło mi ciśnienie, a waga.. coś nie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mar Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Mar 19, 2006 12:10 am Temat postu: |
|
|
A mi znowu podwyzszala cisnienie a jak nie wypilam z rana szklaneczki to chodzilam caly dzien kolowata z niesamowitym bolem glowy do tego wszystkiego  _________________ Pomimo wszystko...warto żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agulka Master butterfly

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 222 Skąd: Chelm- Wawa Wawa - Chełm
|
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 9:29 am Temat postu: |
|
|
a ja proponuje wypróbowac (dla smakoszy herbat) yerba matte paloną
to wlasciwie nie ma nic wspolnego z herbatą... ale w sklepach z herbatka na wage sie ja kupuje
dla mnie bomba jakas taka... ech brak slow
no i mnie od razu na nogi stawia,
ale znam i takich ktorym ona w ogole nie smakuje
coz ile osob tyle i smakow... _________________ Kwiatki, bratki i stokrotki
dla Malwinki dla Dorotki
kolorowe i pachnące
malowane słońce      |
|
Powrót do góry |
|
 |
|