Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"
 
 Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mąka pszenna-mały przewodnik

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Odżywianie, Diety, Przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martek
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Wrz 2003
Posty: 552

PostWysłany: Nie Gru 17, 2006 8:01 pm    Temat postu: Mąka pszenna-mały przewodnik Odpowiedz z cytatem

Mąka pszenna:
1.tortowa
jest mocno napowietrzona, nadaje się do pieczenia biszkoptów, ciast ucieranych i keksów.
2.luksusowa
nadaje sie do ciast drożdżowych oraz omletów
3.poznańska
nadaje się do ciast kluskowych np. kopytka, pierogi, knedle
4.krupczatka
najlepsza do ciast kruchych i parzonych
5.wrocławska
jest najmniej wilgotna i najlepiej nadaje się do przygotowania pizzy, ciasta francuskiego, naleśników. Można nią zagęszczać zupy, sosy a także do robienia zasmażek
Może komuś się przyda Wink
_________________
Martek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Odżywianie, Diety, Przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group