Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki!!! Nie wiem jak wpadłam na to że w profilu!!! Chyba zaczynam pomalutku chwytać kompa...Vegu jesteś boski, że się nie nabijasz...uwielbiam Cię i gratulę cierpliwości do
_________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
|
jatemi Junior
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 5:52 pm Temat postu: zdjęcia c.d. |
|
|
witam i przepraszam za zawracania głowy, ale... mam problemy natury zdjęciowej - techniczne. Kiedy z CD kopiuje zdjęcie na dysk i zmniejszam zamiast kolorowego robi mi się czarno - białe. Próbowałam przesyłac też e mailem i też po skopiowaniu było cz-b.
Czy to ja robię coś nie tak, czy komputer woli takie "kolory"
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 6:00 pm Temat postu: |
|
|
W jakim programie i w jaki sposób (jaką opcją) zmniejszasz te obrazki? Samo kopiowanie plików nie ingeruje w ich strukturę. To nie jest możliwe. |
|
Powrót do góry |
|
|
jatemi Junior
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 6:09 pm Temat postu: |
|
|
nie nie to pytanie o program przerasta mój poziom inteligencji, ale robię to tak: mam duże kolorowe zdjęcie, wchodzę w "obraz" i tam zmiejszam - wszystko w jpg - czyli wszystko zgodnie z zamieszczonymi na Forum instrukcjami - tylko problem z kolorem, bo zdjęcie się odpowiednio zmniejsza.
P.S. - dzieki za błyskawiczną odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 6:14 pm Temat postu: |
|
|
Yyyyy, ale gdzie wchodzisz w "obraz" Teraz to ja się już pogubiłem Nie pomogę niestety, bo nie wiem w czym edytujesz te fotografie W każdym razie, zwykle do zmiany wielkości fotografii/obrazka utworzona jest opcja resize/resample albo Attributes i tam zmieniasz wielkość. To nie ma nic wspólnego z kolorem.
PS. O jakich instrukcjach mówisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
jatemi Junior
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 6:51 pm Temat postu: |
|
|
instrukcje, które miałam na mysli to te związane ze zmniejszaniem obrazów - były tu gdzieś na forum. Ja swoje zdjęcia zapisuję w "moje dokumenty", kiedy otwieram konkretne zdjęcie u góry na pasku mam m.in. "obraz" a tam jest: "zmień rozmiar obrazu" i w tej opcji zmniejszam.
ale nie chcę Cię obciążać - myslałam, że to ja generalnie coś źle robię, ale może to wina wieku mojego komputera? - dzieki za zainteresowanie tym moim problemem (?) |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma sprawy Eee, wieku to może nie. Prawdopodobnie coś z edytorem nie tak. Jeśli zmienia się rozmiar przez opcję, która jest do tego przewidziana, to zmiana koloru możliwa nie jest. Trudno powiedzieć. Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|