Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"
 
 Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

co z obrazkami ???
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Sprawy Techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kicia
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 876
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 7:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki!!! Nie wiem jak wpadłam na to że w profilu!!! Chyba zaczynam pomalutku chwytać kompa...Vegu jesteś boski, że się nie nabijasz...uwielbiam Cię Allah i gratulę cierpliwości do Lamer

_________________
De gustibus non est disputandum...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jatemi
Junior
Junior


Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 16

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 5:52 pm    Temat postu: zdjęcia c.d. Odpowiedz z cytatem

witam i przepraszam za zawracania głowy, ale... mam problemy natury zdjęciowej - techniczne. Kiedy z CD kopiuje zdjęcie na dysk i zmniejszam zamiast kolorowego robi mi się czarno - białe. Próbowałam przesyłac też e mailem i też po skopiowaniu było cz-b.
Czy to ja robię coś nie tak, czy komputer woli takie "kolory"
pozdrawiam Embarassed
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shocked W jakim programie i w jaki sposób (jaką opcją) zmniejszasz te obrazki? Samo kopiowanie plików nie ingeruje w ich strukturę. To nie jest możliwe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jatemi
Junior
Junior


Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 16

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie nie to pytanie o program przerasta mój poziom inteligencji, ale robię to tak: mam duże kolorowe zdjęcie, wchodzę w "obraz" i tam zmiejszam - wszystko w jpg - czyli wszystko zgodnie z zamieszczonymi na Forum instrukcjami - tylko problem z kolorem, bo zdjęcie się odpowiednio zmniejsza.
P.S. - dzieki za błyskawiczną odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 6:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yyyyy, ale gdzie wchodzisz w "obraz" Question Teraz to ja się już pogubiłem Laughing Nie pomogę niestety, bo nie wiem w czym edytujesz te fotografie Sad W każdym razie, zwykle do zmiany wielkości fotografii/obrazka utworzona jest opcja resize/resample albo Attributes i tam zmieniasz wielkość. To nie ma nic wspólnego z kolorem.

PS. O jakich instrukcjach mówisz? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jatemi
Junior
Junior


Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 16

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

instrukcje, które miałam na mysli to te związane ze zmniejszaniem obrazów - były tu gdzieś na forum. Ja swoje zdjęcia zapisuję w "moje dokumenty", kiedy otwieram konkretne zdjęcie u góry na pasku mam m.in. "obraz" a tam jest: "zmień rozmiar obrazu" i w tej opcji zmniejszam.
ale nie chcę Cię obciążać - myslałam, że to ja generalnie coś źle robię, ale może to wina wieku mojego komputera? - dzieki za zainteresowanie tym moim problemem (?)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 6:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma sprawy Wink Eee, wieku to może nie. Prawdopodobnie coś z edytorem nie tak. Jeśli zmienia się rozmiar przez opcję, która jest do tego przewidziana, to zmiana koloru możliwa nie jest. Trudno powiedzieć. Confused Pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Sprawy Techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group