|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aleksanderkaaa Junior

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 8:40 am Temat postu: Diagnoza |
|
|
Witajcie,
niestety i u mnie podejrzewają być może Tocznia. Chciałam się poradzić czy ktoś z Was miał podobne objawy i ewentualnie o kontakt na lekarzy we Wrocławiu, którzy są kompetentni i będą w stanie szybko pomóc.
Zaczęło się jakieś 2,5 roku temu, kiedy z niewyjaśnionych przyczyn dostałam pokrzywkę na szyi w kształcie motyla. Na pogotowiu podano mi leki przeciwhistaminowe i wysłali do domu mówiąc, że to uczulenie i nie dojdzie się do tego od czego ono.... Następnie po 2 miesiącach dostałam dziwnych bóli w ręce, wtedy wydawał mi się to ból podobny do bólu żyły po pobraniu krwii, a że na pogotowiu podając mi leki dożylnie rozwalono mi żyłę lekarz stwierdził, że to zapalenie żyły, brałam leki i niby przeszło. Następnie podobnych bóli dostałam w nogach kiedy leciałam na wakacje, spuchły mi również kostki, wtedy wyjaśniłam sobie to lotem samolotem i długil chodzeniem i podróżowaniem w pozycji siedzącej. Mijały kolejne miesiące i niby wszystko było ok, po roku zaszłam w ciążę, następnie znów dostałam pokrzywki, wylądowałam w szpitalu, niewiele mogli mi podać, aż zadziałał metypred, wtedy również nie szukano przyczyny myśląc , że to uczulenie. Była na tyle straszna ta pokrzywka, że wędrowała z szyi, na twarz, plecy, nogi, ręce itd.
Ciąża minęła z różnymi przygodami ale generalnie nic więcej poważnego całe szczęście się nie działo.
Problemy powróciły po porodzie, początkowo myślałam, że ciągłe zmęczenie, senność i brak sił na cokolwiek wynika z obsługi malucha, braku snu itd. Natomiast pół roku po porodzie zaczęły nękać mnie potworne bóle karku w nocy, potem doszło drętwienie rąk i nóg i zaczęłam chodzić po lekarzach. Morfologia wychodzi bardzo dobrze, zaniepokoił lekarza białkomocz, w 4 badaniach wyszedł 2 razy i 2 razy nie.
Wczoraj odebrałam wynik ANA1 dodatni. Czekam na wynik ANA2 i ANA3.
Zamierzam iść do reumatologa ale wiadomo ile się czeka na wizytę. Jeśli możecie polecić lekarzy we Wrocławiu, prywatnie a jeśli się da na NZF to super!
Jak wyglądają Wasze doświadczenia w tym temacie?
Witaj. Proszę dopisz się do swojego wątku który jest tutaj http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?p=252615&highlight=#252615 Nie zakładamy nowych tylko dopisujemy się do swojego bądź do podobnego który istnieje, jeżeli nie ma wtedy dopiero zakładamy nowy watekTen zamykam .Pozdrawiam /Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|