|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dika Junior

|
Wysłany: Pon Mar 27, 2006 5:49 pm Temat postu: Toczeń rumieniowy układowy i wirus wątroby typu C? |
|
|
Witam! od 7 lat mam tocznia, leczono mnie arechiną,encortonem i plaquenilem.Mam reumatyzm(stawy mnie bolą jak cholera)chorobę Reynaud'a a do tego 3 lata temu podczas wypadku i ogromu operacji zaszczepili mi wirusa wątroby typu C ! Obecnie krążę między oddziałem dermatologii a zakaźnym, sęk w tym że nie wiedzą jak mnie leczyć a objawów braku leków wciąż przybywa.Leki na jedną chorobę źle działają na drugą i odwrotnie. Proszę o porady,pomoc, może ktoś się już z czymś takim spotkał! _________________ Quod me nutrit me destruit! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Mar 27, 2006 6:23 pm Temat postu: |
|
|
pisałaś o tym w poście powitalnym, nic innego niż to co ci tam odpisałam nie wymyślę, więc jeszcze raz :
Cytat: |
nie wiem czy trafiłaś już do Prometeuszy, jeśli nie to koniecznie ich odwiedź:
http://www.prometeusze.pl/
jestem też u nich na liście dyskusyjnej, raczej biernym czytelnikiem bo mam autoimmunologiczne zapalenie wątroby, a tam prawie sami wirusowcy są, ale na pewno dużo wiedzą i może oni coś podpowiedzą.
ja też mam problemy z leczeniem, bo sulfasalazyna którą biorę (na colitis) ma zdolnośc do uszkadzania wątroby, więc konflikt jest, ale na razie jakoś wątroba sobie z tym radzi.
więc nie ma sytuacji bez wyjscia, dobrzy specjaliści powinni opracować dla ciebie jakąś optymaną terapię |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dika Junior

|
Wysłany: Pon Mar 27, 2006 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki nenya, do prometeuszy już się zalogowałam i ogólnie to co robię to czekam,czekam,czekam........ale jestem optymistką i zawsze mam nadzieję,,,  _________________ Quod me nutrit me destruit! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|