| 
			
				WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   
					
			 | 
			
			 | 
		 
	 
 
	
		| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 
	 
	
	
		| Autor | 
		Wiadomość | 
	 
	
		sequel Junior
  
  
  Dołączył: 24 Lip 2006 Posty: 1 Skąd: Pomorskie
  | 
		
			
				 Wysłany: Czw Lip 27, 2006 10:33 am    Temat postu: tosty francuzkie | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				1 jajko dobrze rozbić ( aż spuchnie) dodać mleko ok. 1/3 - 1/2 szklanki 
 
namoczyć w tym chleb tostowy i na patelnię z rozgrzanym masłem , zarumieniony przewrócić na drugą stronę, podawać na gorąco z owocami 
 
(truskawki, maliny, kiwi itp.) , bitą śmietaną, miodem, dżemem, polewą czekoladową lub posypany cukrem pudrem ew. cukrem wanliowym.
 
Palce lizać , polecam, mniam, mniam...   _________________ Ludzie nader rzadko potrafią być całkiem źli albo całkiem dobrzy.   Niccolo Machiavelli   "Rozważania" | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		Monika B Moderator
  
  
  Dołączył: 14 Lis 2004 Posty: 17307
 
  | 
		
			
				 Wysłany: Czw Lip 27, 2006 4:03 pm    Temat postu:  | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				mozna takze podawać  na ostro z przyprawami i czosnkiem jak kto woli, na ostro tez są super _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 
  | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		kinga Moderator
  
  
  Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 14280
 
  | 
		
			
				 Wysłany: Pią Lip 28, 2006 7:46 pm    Temat postu:  | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				pyszne też są jak się serek żołty położy na chlebku i podsmaży mniam mniam    
 
 
PS ja często wkykorzystuję do tego czerstwy chlebek    _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy. 
 
 
  | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		Ola Senior
  
  
  Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 59 Skąd: Francja
  | 
		
			
				 Wysłany: Wto Sie 01, 2006 6:02 pm    Temat postu:  | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				ja znalam to w wersji slodkiej, nazywa sie to pain perdu i faktycznie uzywa sie do tego czerstwego chleba (chociaz chleb tutaj to glownie bulki). Do jajek i mleka dodaje sie cukru waniliowego, mozna tez dodac cynamonu. Ale wersja Moniki - na ostro - bardziej mi odpowiada, bede musiala wyprobowac   _________________ Biedroneczki sa w kropeczki i to chwala sobie... | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		DorciaR Master butterfly
  
  
  Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
  | 
		
			
				 Wysłany: Sro Sie 23, 2006 10:59 pm    Temat postu:  | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				A ja jadłam tylko posolone i też były super. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		 | 
	 
 
  
	 
	    
	   | 
	
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
  | 
   
 
  
Powered by PhPBB  © 2001, 2002 phpBB Group
  
		 |