Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oladudek Junior

|
Wysłany: Nie Lip 16, 2006 6:24 pm Temat postu: dzieci |
|
|
Witam!
Mam 29 lat i choruje juz 16 lat, w wieku 26 urodziłam zdrowego syna w Klinice w Katowicach-Ligita. Obecnie jestem drugi raz w ciąży w 8 tygodniu i czuje sie dobrze. Wydaje mi sie że, jest to coś wspaniałego nosić pod sercem dziecko. Ja tez myslałam o adobcji ale stwierdziłam że spróbuje urodzic, jesli by sie niepowiodło to może wtedy bym sie zdecydowała na adobcje. Wieże że drugie tez bedzie zdrowe. A jesli chodzi o slerodermie to mam siostre chora na ta chorobe i też ma 3 dzieci zdrowych 16 chłopiec, 15 chłopiec, 6 dziwczynka. Pozdrawiam wszystkiem przyszłe mamy i zycze powodzenia.
Ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 16, 2006 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Olu cieszę sie ze tak ci się udało , w Ligocie jest dobry oddział ginekologiczno połozniczy , więc dobrze trafiłas .
przejrzyj forum jest tu duzo podobnych wątków możesz tam podzielić się swoimi radościami i problemami związanymi z macierzyństwem
pomocna tutaj bedzie opcja szukaj _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 8:12 am Temat postu: |
|
|
moje gratulacje . Ja mam dwojkę łobuzow, mateusz 4,5 lat i natalka 16 miesięcy. Tylko, że ja to jakaś inna dziwna historia 8) _________________ Chron bakterie! To jedyna kultura u niektorych ludzi
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dominika Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 8:15 am Temat postu: |
|
|
gratuluję bardzo ważne być dobrej myśli i widzę, że tego akurat Ci nie brakuje ja mam rocznego Tymoteuszka i na pewno nie chcę, żeby został jedynakiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 8:49 am Temat postu: |
|
|
super gratulacje
ja nie mam żadnego - ale na co dzień opiekuję się 4 letnim braciszkiem
jak zachorowałam (miałam 16 lat) lekarka od razu mi powiedziała, że nie będę mogła mieć własnych
pozdrawiam cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 9:43 am Temat postu: |
|
|
nie sluchaj lekarki , dowiedz się sama od innych lekarzy prawie kazda z nas to słyszala a jednak sama widzisz , dzieci sie rodzą zdrowe i bez specjalnych komplikcaji , więc nie ma zdenej pewności ze nie mozesz ich mieć , czytasz forum więc widzisz sama , zobacz ile jest szczęsliwych mam maluchy urodziły się juz w czasie choroby , nie ma nic niemożliwego w naszej chorobie , nie daj sobie tego wmówic musisz miec dobrego ginekologa na okes ciązy i wybrac w maire sokojny okres w chorobie , bedziesz miała dzecko a może i wiecej . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 1:12 pm Temat postu: |
|
|
jak zachorowałam miałam 15 lat teraz mam trochę więcej i ośmioletniego pyskatego synka wszystko można tylko oczywiście pod odpowiednią opieką lekarską |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Monika dzięki za ciepłe słowa w stosownym czasie poszukam dobrego lekarza  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Jasne..dziewczyny mają racje...mnie też mówiono że niebede mogła mieć dzieci i co...mam dwoje wspaniachych zdrowych urwisów.... Córka ma 9 lat syn 8.. i dają popalic ... .choc ostatnio ...jakos grzecze były u Lidzi.....  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
oladudek Junior

|
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 9:15 pm Temat postu: dzieci |
|
|
witam ponownie!
Dzieki za ciepłe słowa, oczywiście martwie sie troche czy wszystko bedzie dobrze ale staram sie niedopuścic takiej mysli. Lekarze również odradzali mi zajścia w ciąże, ale podjełam to ryzyko i nieżałuje. Nawet po ciąży polepszyły mi sie wyniki. Całuje wszyskich pa Ola. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marta Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 24, 2006 4:11 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
nie sluchaj lekarki , dowiedz się sama od innych lekarzy prawie kazda z nas to słyszala |
Szczera prawda. JA na poczatku choroby usłyszałam „nie martw sie. Z toczniem mozna zyć, pracować, rodzic dzieci". Ale jak faktycznie zaczełam mówić na temat ciąży to=: „Nie. Trzebaby pomysleć o asopcji".
No i co zrobiłam? Zmieniałam lekarza. Teraz czuje sie fantastycznie. czasem zastanawiam sie, czy faktycznie siedziw we mnie jakiś „wilk"? Od prawie roku jestem czysta od cytostatyków, a wyniki nerek wręcz sie poprawiły. Nadciśnienie tylko troche spędza sen z powiek. Ale jak do wresnia utrzymam remisje ( a jestem tak zdterminowana, że na pewno ) to lekarka pozwoli nam „działać" Oczywiście, nie obiecywała że będzie dobrze. Nikt nam nie da takiej gwarancji. Ale czy i zdrowa kobieta może tego żądać? Wielkrotnie to mówiłam, trzeba walczyc o swoje marzenia. Bo one moga się spełnić. Ja wierzę, że jestem blisko spełnienia mojego ostatniego marzenia. Potem zaczne układac nową listę
Pozdrawiam. I jeszcze jedno. Ja uważam, że kto nie zaryzykuje ten nigdy nie wygra! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|