Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
załamana Junior

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2016 7:03 pm Temat postu: Badania genów |
|
|
Ostatnio wiele pisze się na temat badaniu genów.Czy ktoś z Was przeszedł takie badania i może co nieco napisać na ten temat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2016 7:37 pm Temat postu: Re: Badania genów |
|
|
załamana napisał: |
Ostatnio wiele pisze się na temat badaniu genów.Czy ktoś z Was przeszedł takie badania i może co nieco napisać na ten temat. |
to znaczy badanie jakich genów ?
bo badania wszystkich genów raczej się nie robi .
Robią takie badania wtedy kiedy istnieje podejrzenie konkretnej choroby , na którą choruje ktoś w rodzinie.
Np rak piersi w najbliższej rodzinie , (mama , siostra , kore zachorowały w młodym wieku )
co do tocznia bo podejrzewam że o to Ci chodzi proszę zapoznaj się z tym tematem http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=478 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 12, 2016 6:56 am Temat postu: |
|
|
Cześć
dokładnie jak pisze Monika badania takie przeprowadza się w przypadku konkretnego podejrzenia.
Ja przechodziłam badanie DNA - uszkodzenie genotypu w związku chorobą wilsona - choroba genetyczna
Badanie genów hmm |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 12, 2016 11:54 am Temat postu: |
|
|
Ja mam teraz zlecone badanie na mutację genu MTHFR, bo moja prof chce sprawdzić, czy nie będę potrzebowała dodatkowych leków przy planowaniu i samej ciąży. Ale bez tego wcale bym nie robiła tych badań, ale mojej siostrze wyszła któraś z mutacji i dlatego prof zaleciła i mnie. _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|