Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 5:18 pm Temat postu: blokada |
|
|
szukalam ale nic nie znalazlam o blokadach
czy ktos z was mial podawane? jesli tak to z jakim skutkiem? i czy ktos wie o jakis skutkach ubocznych i czy rzeczywiscie jest to tak skuteczna metoda leczenia?
szukalam na necie ale nic ciekawgo nie znalazlam
z gory dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 7:34 pm Temat postu: |
|
|
didulka sprecyzuj do czego/do jakiego stawu ta blokada ma być podawana
ja sama nie miałam, ale spotkałam kilka osób, którym to pomogło _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 6:09 pm Temat postu: |
|
|
ja mam podawane do kolana
gadalam dzis z bratem on tez to mial i nie na dlugo mu pomoglo |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:14 pm Temat postu: |
|
|
wiem ze z blokadami jest różnie. Żle podany zastrzyk może doprowadzić do zanikania mięśnia, moja mam tak miała. Miała zrobioną blokadę na łokieć i ma wyschnięty mięsień bo pierwsza była źle podana. Niestety nie pomogły one na długo . Ból szybko powrócił. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eclipse Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 4:13 pm Temat postu: |
|
|
Dostałam blokadę w odcinek L-S trzy dni temu. Ból zaczął ustępować dopiero wczoraj, ale w porównaniu do tego, co mi dolegało, czuje się zupełnie zdrowa. Lekarka uprzedziła mnie, że ten stan potrwa około dwóch tygodniu, a potem powróci ból. Ale mimo siniaków było warto. Zaproponowano mi blokadę jako alternatywę do brania sterydów na ostry rzut (choć ponadto biorę jeszcze coś innego).
Odświeżam temat, bo zastanawiam się, czy mogłabym przez te 2 tygodnie poćwiczyć, żeby trochę wzmocnić mięśnie, czy lepiej nie ryzykować? |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się,że nie powinnaś...Ja miałam blokady w łokieć i zalecono mi oszczędzanie ręki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Eclipse napisał: |
Dostałam blokadę w odcinek L-S trzy dni temu. Ból zaczął ustępować dopiero wczoraj, ale w porównaniu do tego, co mi dolegało, czuje się zupełnie zdrowa. Lekarka uprzedziła mnie, że ten stan potrwa około dwóch tygodniu, a potem powróci ból. Ale mimo siniaków było warto. Zaproponowano mi blokadę jako alternatywę do brania sterydów na ostry rzut (choć ponadto biorę jeszcze coś innego).
Odświeżam temat, bo zastanawiam się, czy mogłabym przez te 2 tygodnie poćwiczyć, żeby trochę wzmocnić mięśnie, czy lepiej nie ryzykować? |
ćwiczeń własnych nie stosowałabym na Twoim miejscu
mogę polecić wizytę u jednego z najlepszych polskich osteopatów
http://marszalek-osteopatia.pl/34812.html
warto i może pomoże na tyle, że kolejne blokady nie będą potrzebne _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eclipse Kadet

|
Wysłany: Sob Lip 20, 2013 9:41 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedzi, Dziewczyny.
Kinga - jestem od niedawna na Arechinie, więc mam cichutką nadzieję, że wraz z blokadą i kodeiną coś się rozluźni. Niemniej jednak dziękuję za namiary!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|