Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Janek87 Junior

|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 4:05 pm Temat postu: toczen,a ugryzienia owadow |
|
|
szukalem podobnego watku, ale nie znalazlem, tak wiec sam sie zapytam, a mianowicie:
jak to jest wlasnie z tymi ugryzieniami, ktos wie cos na ten temat?
mnie wczoraj uzadlila osa w prawa reke i tak mi dzisiaj napuchla i strasznie zaczelo mnie blec w łokciu w stawie i troche mniej w palcach (tej samej reki).
kilka lat temu jak jeszcze nie mialem tego tocznia nastepnego dnia po uzadleniu mialem tylko maly znak w tym miejscu, nic wiecej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 10:03 pm Temat postu: |
|
|
no wiesz,wszystko zależy od indywidualnych preferencji
toczeń może mieć też poważny wpływ na skórę;również zażywane leki...
jestes osoba alergiczną?
muszę ci powiedzieć,ze w tym roku b.dotkliwie żądlą klecanki-należą do rodziny osowatych,a ich ukąszenia należą do najbardziej przykrych w ...Europie sama mam je już w tym roku za sobą-użadliła na kości piszczelowej,myślałam,ze się wścieknę,przez 5 dni mnie noga/kość bolała...
moja córka tez oberwała-już myślałam ,że się lekarzem skończy... _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja po ukąszeniu najmniejszego owada mam bardzo silną rekację anafilaktyczną.
Kilka razy trafiłam na ostry dyżur z powodu ukąszenia przez komara. Lekarze nie mogli uwierzyć w fakt, iż rumień obejmujący całą rękę, pokrzywka i duszności są spowodowane przez ugryzienie tak małego stworzenia.
Nie wiem co się stanie, jeśli ugryzie mnie większy owad... _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Ziarenko teraz sa dostępne zestawy sos w razie ukąszenia,dotyczy to gł.jadu blonkoskrzydłych.Myślę,że powinnaś się zaopatrzyć  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Janek87 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 8:07 pm Temat postu: |
|
|
chyba nie jestem osoba alergiczna, tzn nie wiem
ale wiem jedno, ze jeszcze "przed choroba" jak uzadliła mnie osa to mialem tylko maly znaczek, a nie cos takiego jak teraz;/ prawie 2 razy wieksza mam teraz reke od drugiej :/// |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Ja przed zachorowaniem na tocznia także nie miałam reakcji anafilaktycznej na ukąszenia owadów.
Zestaw SOS. Pomyślę... _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
załamana Junior

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Przed toczniem nie mogłam opędzić się od komarów.Strasznie mnie atakowały .Moje ciało wyglądało jak jedna wielka rana.Najprawdopodbnie był to zwiastun choroby ,która mnie dopadła. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Najprawdopodbnie był to zwiastun choroby ,która mnie dopadła. |
zwiastun? na jakiej podstawie wyciągasz taki wniosek?
komarzyce atakują,kiedy ma się podwyższoną temperaturę,zdaje się też,że pociąga je nasz dwutlenek węgla ...[/code] _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
załamana Junior

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Od 2 lat tj od momentu pojawienia się choroby problem z komarami skończył się.Owszem od czasu do czasu podczas pobytu w lesie lub nad wodą ukąszą mnie a po posmarowaniu żelem nie mam żadnego znaku.Nie jest to już tak uciązliwe i bolesne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 8:56 am Temat postu: |
|
|
załamana napisał: |
Od 2 lat tj od momentu pojawienia się choroby problem z komarami skończył się.Owszem od czasu do czasu podczas pobytu w lesie lub nad wodą ukąszą mnie a po posmarowaniu żelem nie mam żadnego znaku.Nie jest to już tak uciązliwe i bolesne. |
no to C zazdroszczę
ja się nie mogę opędzić od komarów  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 10:17 am Temat postu: |
|
|
Mnie na ogół zawsze mało kąsają owady ale wszyscy mówią że gdzie komar nie siądzie to kości
I jak się dodatkowo spryskam to już mam całkowity spokój niewiem od czego to zależy
 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|