Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Instytut Reumatologii
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga1971
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 01, 2007 10:08 pm    Temat postu: Instytut Reumatologii Odpowiedz z cytatem

Hello Very Happy na forum jest to moj pierwszy raz wogule korzystanie z internetu to dla mnie nowosc.Tak wiec sory jesli cos nie tak. Mam 12 letnią corke ktora od roku w rozpoznaniu ma toczen ukladowy i od tego czasu co miesiąc jest w szpitalu. Obecnie jest na metypredzie plaquenilu doniedawna był też endoksan. Chciałabym się dowiedziec czegos na temat Instytutu reumatologi w Warszawie Chciałabym zrobic tam konsultacje. Proszę o jak najszybsze odpowiedzi to jest dla mnie bardzo ważne.uswiadomcie mnie co mam robic jak pomuc mojemu dziecku Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pią Lis 02, 2007 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj,
tu masz stronę IR: http://www.ir.ids.pl/
znajdziesz tam sporo informacji o placówce, a przede wszystkim nr telefonów, jeśli chcesz się umówić na konsultacje to chyba kolejki cię nie miną...
chyba że prywtanie, to inna sprawa, zajrzyj tu po namiary na lekarzy z IR:
dobry reumatolog z Warszawy

ale szczerze mówiąc nie wiem, którzy z tych lekarzy pracują na oddziale młodzieżowym, ja leżałam u dorosłych,
może ktoś coś jeszcze podpowie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lis 04, 2007 7:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Aga.
Napisz do mnie na priv po 10 listopada to odpowiem

Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Sob Sie 21, 2010 4:11 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
aga1971
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 5:33 pm    Temat postu: Dziex=* Odpowiedz z cytatem

Witam was Very Happy Dziex za odp. neya:) bardzo mi pomoglas,a z Toba aga skontaktuje sie przez emaila ale mojej corki:) oto on: poli14@op.pl tak jak pisalas po 10 listopada pozdrowionka Wink Slonko
P.s.8 idziemy do szpitala
P.P.S.To wszystko pisala corka Very Happy Paulina (chora na tocznia) Very Happy
Powrót do góry
Gabi
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 8:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzymaj sie Paulinko ,powodzenia i duzo zdrowia Smile
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 9:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Paulina, powodzenia na Spartańskiej, no i tatuaj tez czuj sie swobodnie Very Happy
Agitacja
Powrót do góry
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 09, 2007 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam bardzo dobre wspomnienia ze Spartańskiej Very Happy
Powrót do góry
aga1971
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lis 09, 2007 9:38 pm    Temat postu: wlosy Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie Razz. Mojej corce w ostatnim czasie zaczely wychodzic wlosy i z tego powodu jest rozpacz. Prosze napiszcie cos na ten temat. Niewiem jak mam Jej to wytlumaczyc. Czy tak bedzie caly czas? Kiedy to sie skonczy lub jak temu zapobiegac? Pozdrawiam wszystkich.
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pią Lis 09, 2007 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej,
zacznij od tego, że w toczniu to normalna sprawa i jest to przejściowe zjawisko, wiąże się z aktywnością choroby, ju z w trakcie teapii jest lepiej, a gdy choroba "przycicha" wszystko wraca do normy, więc to tylko kwestia czasu, szczerze mówiąc na wypadanie włosów nie ma cudownego lekarstwa, jedyny skuteczny sposób to walka z chorobą podstawową,

doraźne metody i rady dziewczyn, z których chyba wiekszość miała podobne objawy znajdzesz tu:

Wypadające Włosy

na przyszłość, korzystaj z naszej wyszukiwarki, mamy tu skarbnice wiedzy, wystarczy wpisać słowo żeby dobrac się do zasobów:
http://toczen.pl/forum/search.php

Ostatnio zmieniony przez nenya dnia Pią Lis 09, 2007 9:48 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 09, 2007 9:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj, sporo już było pisane na ten temat Smile Mam nadzieję, że podane tematy jakoś się przydadzą. W razie czego pytaj:

wypadanie włosów - pomocy!!!
Wypadające włosy
Skutki uboczne Endoxanu
Wypadajace wlosy

Miłej lektury. Wink
Powrót do góry
Ewela1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 10, 2007 5:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paulinko ( Very Happy -jesteś imienniczką mojej córci-lat 9...), aga..!! witam was serdecznie. Buziak .. i mam nadzieję ,ze zaklimaatyzujecie sie u nas na dobre.. Very Happy

na pogaduczy-do kawiarenki. zapraszamy !

pozdrawiam i trzymam kciuki- dajcie znać po konsutacji(koniecznie!!)-ewela Very Happy
Powrót do góry
mloda
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Lis 12, 2007 8:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej!! nazywam sie Paulina. jestem nowa na tym forum. chciałam powiedziec że ja choruję na dermatomyositis od 8 lat( mam 18) i na Spartańskiej leczę się od początku. Na oddziale dziecięcym leżałam 28 razy i szczerze mówiąc nigdy nie odczułam że to jest szpital... bardzo często jeżdżę tam jak chce z kimś porozmawiać bo wiem że tam zawsze znajdę jakąś pomoc Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 12, 2007 8:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj młoda.fajnie ze tu zawitałaś ze swoimi problemami.Sporo tu lektury może się przyda.Życzę zdrówka
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 7:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wooooooooooow! 28 razy... Ja leżałam tylko 8.
Powrót do góry
madelaine
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2014 6:38 pm    Temat postu: Instytut Reumatologii na ul. Spartańskiej w Warszawie Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie po dłuższej niobecności Smile

Już na dniach wybieram się na oddział do Instytutu a konkretnie do polikliniki reumatologii w związku z na razie wstępną diagnozą Z. Sjogrena i Z. Cogana. Mam być tam diagnozowana w kierunku tych chorób , gdyż tracę słuch z niewiadomych powodów. Chciałabym uzyskać od Was jakieś informacje na temat pobytu w tym szpitalu tzn. jakie są tam warunki, jedzenie, personel, czy jest możliwość korzystania z internetu, czy można wziąć ze sobą leki, które się na co dzień przyjmuje itd.

Jestem przerażona i szczerze mówiąc zastanawiam się czy tam wogóle iść, gdyż gdzieś przeczytałam bardzo złe opinie o tym szpitalu, które dotyczyły m.in. ogólnych warunków (że stary budynek, brudno, rozpadające się łóżka i warunki ogólnie straszne), sprzętu do badań (że stary, często się psuje), personelu (niemiłe pielęgniarki, lekarze nieangażujący się ) i że wogóle na diagnostyce długo się tam siedzi, bo wszystko się przedłuża a pacjentów mają gdzieś...Poza tym podobno niedługo mają go likwidować z powodu braku pieniędzy... CZY TO WSZYSTKO JEST PRAWDĄ ? Był może ktoś z Was tam ostatnio ? Wogóle nie wiem jak tam wytrzymam, bo ja ogólnie bardzo źle znoszę pobyt w szpitalu, do tego mam nerwicę i teraz również depresję a jak jeszcze jest tam tak, jak to ludzie opisują to nie wiem co ze mną będzie... Będę wdzięczna za pomoc i przede wszystkim za aktualne informacje, bo te powyżej są sprzed 7 lat.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: