Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kajli87 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 9:35 pm Temat postu: Czarne paski na paznokciach |
|
|
Jem arechine od 1,5 miesiaca od tygodna na paznokciu pokazały mi sie czarne paseczki. Na necie pisze, że to toksyczne działanie leku. Miał ktoś kiedyś taki przypadek ?? Może mam nie brać tej arechiny Wizyte mam dopiero w połowie lutego. _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 10:27 pm Temat postu: |
|
|
Słuchaj,a nie możesz telefonicznie skontaktować się ze swoim lekarzem?
Myślę,że to byłoby najsensowniejsze-chyba,że ktoś się "zgłosi",choć ja bym zadzwoniła... _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 10:32 pm Temat postu: |
|
|
zadzwoń do lekarza i zapytaj, sam(a) nic z lekami nie rób  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kajli87 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 10:08 pm Temat postu: |
|
|
dzięki za odpowiedzi, ale nawet nie mam do niej nr tel. a nie ma jakieś infolinii toczniowców?? jestem ciągle zabiegana nie mam czasu nawet iść do normalnego lekarza Dzięki kobietki _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem powinnaś mieć czas zadbać o siebie-to poważna choroba i lepiej niczego nie zaniedbać.  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 10:22 am Temat postu: |
|
|
kajli87 napisał: |
dzięki za odpowiedzi, ale nawet nie mam do niej nr tel. a nie ma jakieś infolinii toczniowców?? jestem ciągle zabiegana nie mam czasu nawet iść do normalnego lekarza Dzięki kobietki |
a leczyłaś się w jakiejś poradni, czy leżałaś na oddziale?
wtedy już łatwo o nr telefonu...
a nawet jak nie, to zadzwonić na jakąś reumatologię (skłamać że jest się ich pacjentem) i powiedzieć o paskach i czy to możliwe od tego leku  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kajli87 Junior

|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny już sie dowiedziałam od czego te czarne paski, Jest to toksykologiczne zatrucie organizmu przez arechine. Dowiedziałam sie od lekarza onkologa - mojego znajomego. Do mojej reumatolog do której miałam iść 15 lutego byłam dzisiaj sie przepisać na wcześniejeszy termin i okazało sie, że gdzieś wyjechała i bedzie 18 marca (tragedia) Arechine planowo mam brać do 15 lutego i nadal nie wiem czy mam brać czy przestań. Onkolog kazał mi iść do dermatologa, wiec ide 10 lutego. zobaczymy co to dalej bedzie a teraz lece spać bo nie spałam od trzech dni i padam na twarz. Buziaki :* _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 8:07 pm Temat postu: |
|
|
hmmm nie wiem co bym zrobiła, czy łykała dalej, czy odłożyła....
zobaczymy, co ten dermatolog powie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zdzisława Junior

|
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Też mam czarne paski na paznokciach, a nie biorę arechiny. Kiedyś tak sobie przytłukłam paznokieć, że zszedł, ale nowy odrósł też z czarnym paskiem...Widać taka uroda toczniowców. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|