Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ENG, kłopoty z równowagą

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 8:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chciałam się zapytać czy ktoś wie o badania ENG dostalam termin od laryngologa i mam przypuszczenie że dotyczy błędnika może ktoś o tym badaniu wie więcej Question Slonko
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 9:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej!
Bo to dotyczy mówiąc ogólnie zaburzeń równowagi. Nie będę wklejać całości, bo nawet rysunki są, ale podam link:

ENG - elektronystagmografia

Miłego dnia i dobrych wyników Very Happy

PS. Jak za mało, to mów Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 9:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robert dzieki serdeczne podstawy badania już znam i o co biega też jakbyś przypadkiem wiedział co takie badanie może wykazać.to napisz jeszcze raz dzieki za szybka wiadomość... Very Happy ..choc samego badania troche sie obawiam ze względu na wlewanie wody do ucha bo wtedy kreci mi sie w glowie i ine dolegliwosci Slonko
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 10:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj masz o zawrotach głowy - jest wzmianka o ENG, ale mało. Ale podręczniki gdzieś nawet widziałem Laughing
Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o teraz już wiem wszystko co chiałam wiedzieć naprawdę Ropbert bardzo dziękuję..mam pytanko czy to jest jakieś forum podobne do naszego jesli tak to mozesz mi dac namiary Question Slonko
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, nie wiem czy piszemy we właściwym wątku - radzej do badań by się to nadawało Laughing

PS. Adres forum (jeśli o to chodzi): http://www.erodzina.com/forum/
Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 12:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie moge sie tam zalogować...może znasz jakieś forum dotyczące zawrotów głowy i podobnych objawow..dowiedziałabym sie chetnie co tez inni maja do powiedzenia na ten temat..czyli kłopoty z rownowaga o ile takie forum istnieje Slonko
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co, nie mam teraz namiarów na coś konkretnego, ale wpisz w google.pl frazę: forum zawroty głowy - wyświetli Ci 80.800 wyników z odnośnikami do różnych forów. Wink
Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 1:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tak to jest to co chciałam dzieki za wskazówki ja nie umiem poruszać sie dobrze po internecie..ale jak ktoś wskaże gdzie to owszem.. Smile Smile Slonko Slonko
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 5:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiu ja miałam uszekdzienie błednika, to było po streptomycinum, podobno sporo osob jest uczulonych po sterpto, a wtedy to była jakas pechowa seria, bo róznego uczulenia dostało kilka osob w przeciągu paru dni
oprócz mnie miała to tez inna dziewczyba, nie wiem jak ty ? ale przy tym nie mozna wcale zachowac równowagi, nie przejdziesz po lini prostej, potykasz się o swoej nogi, zarzuca cię na boki ,masz bardzo duzy niedosłuch to koszmar,
jesli masz tak to wspólczuje, bo zawroty głowy maja rózne podłoże ale te z uszkodzenia błędnika sa okropne,
moze zniam dostaniesz się na badanie, zapisz się do neurologa, bo tutaj tez zawroty glowy sa częstą spotykane często ma to związek własnie z toczniem
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lut 03, 2007 6:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiu oby te zawroty szybko Ci się wyjaśniły i żebyś poczuła się w formie wreszcie, trzymaj się ciepło Buziak
Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lut 04, 2007 9:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do neurologa chodzę 4 lata przeszłam wszystkie badania MR..TK..EEG ale to dawno...słuch mam nawet dobry...kręci mi sie w głowie gdy szybciej przesuwa sie obraz gdy jest do góry nogami to robi mi sie niedobrze. czasem po prostu zarzuci mnie i trudno zlapać rownowage ostatnio te dolegliwości się nieco spotęgowały i przeszkadzają dlatego teraz dostałsam skiwerowanie na ENG 4 lata temu miałam VNG ale ze wzgledu na branie leków nie wyszedł wynik miarodajny..a ponieważ płaciłam i w sumie niewiele wyszło jakies tam zmiany przy draznieniu kalorycznym..to nie zrobilam powtyórnego..teraz 26-lutrgo mam ENG i jestem ciekawa czy coś wykaże..pozdrawiam wszystkich Slonko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: