Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 8:55 am Temat postu: |
|
|
chciałam się zapytać czy ktoś wie o badania ENG dostalam termin od laryngologa i mam przypuszczenie że dotyczy błędnika może ktoś o tym badaniu wie więcej  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 9:10 am Temat postu: |
|
|
Hej!
Bo to dotyczy mówiąc ogólnie zaburzeń równowagi. Nie będę wklejać całości, bo nawet rysunki są, ale podam link:
ENG - elektronystagmografia
Miłego dnia i dobrych wyników
PS. Jak za mało, to mów  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 9:24 am Temat postu: |
|
|
Robert dzieki serdeczne podstawy badania już znam i o co biega też jakbyś przypadkiem wiedział co takie badanie może wykazać.to napisz jeszcze raz dzieki za szybka wiadomość... ..choc samego badania troche sie obawiam ze względu na wlewanie wody do ucha bo wtedy kreci mi sie w glowie i ine dolegliwosci  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 10:39 am Temat postu: |
|
|
Tutaj masz o zawrotach głowy - jest wzmianka o ENG, ale mało. Ale podręczniki gdzieś nawet widziałem  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 12:09 pm Temat postu: |
|
|
o teraz już wiem wszystko co chiałam wiedzieć naprawdę Ropbert bardzo dziękuję..mam pytanko czy to jest jakieś forum podobne do naszego jesli tak to mozesz mi dac namiary  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, nie wiem czy piszemy we właściwym wątku - radzej do badań by się to nadawało
PS. Adres forum (jeśli o to chodzi): http://www.erodzina.com/forum/ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 12:30 pm Temat postu: |
|
|
nie moge sie tam zalogować...może znasz jakieś forum dotyczące zawrotów głowy i podobnych objawow..dowiedziałabym sie chetnie co tez inni maja do powiedzenia na ten temat..czyli kłopoty z rownowaga o ile takie forum istnieje  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, nie mam teraz namiarów na coś konkretnego, ale wpisz w google.pl frazę: forum zawroty głowy - wyświetli Ci 80.800 wyników z odnośnikami do różnych forów.  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 1:37 pm Temat postu: |
|
|
no tak to jest to co chciałam dzieki za wskazówki ja nie umiem poruszać sie dobrze po internecie..ale jak ktoś wskaże gdzie to owszem..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 5:00 pm Temat postu: |
|
|
kasiu ja miałam uszekdzienie błednika, to było po streptomycinum, podobno sporo osob jest uczulonych po sterpto, a wtedy to była jakas pechowa seria, bo róznego uczulenia dostało kilka osob w przeciągu paru dni
oprócz mnie miała to tez inna dziewczyba, nie wiem jak ty ? ale przy tym nie mozna wcale zachowac równowagi, nie przejdziesz po lini prostej, potykasz się o swoej nogi, zarzuca cię na boki ,masz bardzo duzy niedosłuch to koszmar,
jesli masz tak to wspólczuje, bo zawroty głowy maja rózne podłoże ale te z uszkodzenia błędnika sa okropne,
moze zniam dostaniesz się na badanie, zapisz się do neurologa, bo tutaj tez zawroty glowy sa częstą spotykane często ma to związek własnie z toczniem _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu oby te zawroty szybko Ci się wyjaśniły i żebyś poczuła się w formie wreszcie, trzymaj się ciepło  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 9:46 am Temat postu: |
|
|
do neurologa chodzę 4 lata przeszłam wszystkie badania MR..TK..EEG ale to dawno...słuch mam nawet dobry...kręci mi sie w głowie gdy szybciej przesuwa sie obraz gdy jest do góry nogami to robi mi sie niedobrze. czasem po prostu zarzuci mnie i trudno zlapać rownowage ostatnio te dolegliwości się nieco spotęgowały i przeszkadzają dlatego teraz dostałsam skiwerowanie na ENG 4 lata temu miałam VNG ale ze wzgledu na branie leków nie wyszedł wynik miarodajny..a ponieważ płaciłam i w sumie niewiele wyszło jakies tam zmiany przy draznieniu kalorycznym..to nie zrobilam powtyórnego..teraz 26-lutrgo mam ENG i jestem ciekawa czy coś wykaże..pozdrawiam wszystkich  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|