Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 8:42 am Temat postu: Zapalenie stawu żuchwy / ślinianek |
|
|
mam wielki problem. mianowicie moja mama ma zapalenie stawu żuchwy i juz druga noc nie spała. niewie co ona ma robic. czy sa jakies masci albo tabletki na to? mama byla u lekarza i powiedzial tylko tyle ze to zapalenie. nic wiecej, zadnych lekow nic. moze znacie jakies linki ze b ym mogla sobie poczytac o tym zapaleniu. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 9:01 am Temat postu: |
|
|
gusia, poczytaj może ktoś udzielił już konkretnych rad u nas:
Staw żuchwowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 9:08 am Temat postu: |
|
|
Dorzucę coś "od siebie" Może przeciwbólowe i przeciwzapalne przyniosą ulgę. Nie wiem. Albo poniższe na coś się przyda:
Cytat: |
Ciepło stanowi istotny środek łagodzący, można go stosować w postaci okładów w okolicę stawu 2-3 razy dziennie przez 10-15 minut.
Podobny efekt odnoszą zimne okłady, dodatkowo są one zalecane, gdy zaburzeniom czynnościowym stawu towarzyszy miejscowy stan zapalny. Stosować można woreczki z lodem do 8 razy dziennie. Uprzednio skórę trzeba posmarować kremem, aby zapobiec jej podrażnieniom. |
[url=http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/454_schorzenia_stawów_skroniowo.html?SISID=9a4703c9951bcc471ce9b1451459989f]źródło[/url]
Chyba, że to ma jakieś głębsze podłoże (choroby reumatyczne?)...  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 11:58 am Temat postu: |
|
|
przepraszam za klopot. mama byla u lekarza i dowiedziala sie ze lekarz sie pomylil, i ze ma zapalenie slinianek czyli swinke. co lepszego ze nikt w domu niwe mial swinki. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 12:52 pm Temat postu: |
|
|
mogła złapac wszędzie , w autobusie w kościele, nie wiadomo gdzie,mama tez bierze immunosupresanty wiec jest osłabiona, dużo nie trzeba, lekarz chyba powiedzial jej jak postępować przy śwince ? wiem,ze boli , bo moi chlopacy obaj mieli, a w wieku dorosłym niestey wszytkie choroby zakażne przechodzi sie cięzej , bedzie dobrze, za jakiś tydzien, moze troche dłużej, uważać na przeciagi ! _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 9:34 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie nic nie powiedzial. nawet nie powiedfzial ze to swinka tylko zapalenie slinianek. gdyby nie internet to nikt w domu by nie wiedzial. zadko uzywa sie nazwy zapalenie slinianek przynajmniej u nas w domu.
czytalysmy ze trzeba lerzec, wygrzewac brac leki przeciw obrzekowe i przeciw goraczkowe. lekarz przepisal jakis antybiotyk i inne leki.
do mamy chodzi pielegniarka tzn moja ciocia robic zastrzyki i mama tez jej sie pytala i potwierdzila to co wyczytalysmy.
mama prawie po scianach chodzi z bolu. leki przeciwbolowe dzialaja tylko 2 godziny a moze zjesc tylko 2 na dobe bo sa dosc mocne.
jak nie urok to czkwka _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|