Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"
 
 Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

oprogramowanie, problemy z komputerem...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Sprawy Techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sEsZeLa
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 292
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 10:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

śmiga
_________________
tym dam radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię Very Happy [J.I.S]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD


Dołączył: 04 Lip 2004
Posty: 6896
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 8:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadza się, u mnie tez śmiaga bez problemów!

hej Seszela/Anita! to ty?! gdzieś ty bytyle czasu? witaj witaj i napisz coś w Kawiarence. koniecznie! pozdro Buziak
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Sob Mar 08, 2008 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Był jakiś problem z rapidem (co mnie ciut zirytowało, bo to połowa filmu Twisted Evil ). Teraz jeszcze coś jest nie tak, bo po wpisaniu kodu i zmianie serwera wraca do poprzedniej strony. Nie zmieniając niczego zasysa.
Gdzie jest demonoid!!!!??? Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
abisynka
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 2692

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

help Very Happy
od kilku dni komuter mi spowalnia Evil or Very Mad co prawda mam trochęzaśmiecony komputer głownie muzyką
mam ok 10 gb wolnych z 55 gb na dysku C a dysk lokalnt E mam prawie cały wolny, nie umię sobie z tym poradzić w sumie jak miała tylko 5gb wolne to nieźle chodził . wyrzuciłam częś muzyki i mam 10 gb wolne ale od kilku dni się buntuje i spowalnia i wiesza się. muzyka mi zajmuje jeszcze jakieś 30 gb. kurcze niby nie ma wirusów
kurcze nie znam się na komputerach - help
_________________
"wiedzieć to znać swoje przeznaczenie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lena_89
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 398
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 8:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale w ogole spowalnia czy tylko jak przegladasz strony www?
_________________


Ostatnio zmieniony przez lena_89 dnia Nie Sie 03, 2008 2:42 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
veg8
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 1628

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 8:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Pierwsze co bym zrobił sprawdził bym procesy i ich użycie pamięci
i jesli uzycie pamieci przerasta kosć wypadało by zakonczyc co niektóre procesy.

ps. ,a i muzyka nie ma nic wspólnego do szybkości bo innaczej przy 94 GB ciężko by było cokolwiek posluchac ;p


Ostatnio zmieniony przez veg8 dnia Sob Sie 02, 2008 8:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
abisynka
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 2692

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 8:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

noi w ogóel spowalnia np jak gram w kary w pasjnsa to się wiesza a tego kiedyś nie robił Sad przy pzreglądaniu stron też długo "myśli" aż mnie szlak trafia

co do tych procesów itp - ja się na tym kompletnie nie znam Sad
_________________
"wiedzieć to znać swoje przeznaczenie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
veg8
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 1628

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alt+ctrl+delete ... i przepraszam ale nie mam juz wiecej sił na dziś by to wszystko tłumaczyć ojjj znacznie łatwiej i prościej jest pokazać kurcze bo niby co tam tłumaczyć skoro wszystko tam widać ładnie wyraźnie przejrzyście co ,gdzie, jak ,z czym ,z kim o czym o kim hih Laughing i tak żartobliwie przykład z forum jak się nie pokaże to ...Qniec Wink
dobranoc..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
abisynka
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 2692

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 9:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehe ctrl+alt+delete to znam na pamięc ze szkoły Smile ale jak to klikam ajsne reaguje ale z opóżnieniem i to wielkim i pojawiają mie sie aktywne programy zcy coś tam co jest otwarte ale tam np jest tylko jedna lub dwie zreczy otwarte i co ? wiesza się . nie wiem czy to wina pzreładowania pamięci? czy jakis paskudnik zaatakował mi kompa a norton internet security go nie wychwycił? w kwestaich komputerów jestem totalnie ziolona - apomyśleć ze w liceum byłam w klasie informatycznej (ech 10 lat temu skończyła szkółkę)
_________________
"wiedzieć to znać swoje przeznaczenie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
veg8
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 1628

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 10:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piszesz zapewne o zakładce "aplikacje" i poniżej są zadania ...
wejdz w zakładke 'Procesy" i tam masz zużycie pamieći u mnie firefox + iexplore pochłania 110 mb , używasz nortona powiadasz on tesh sporo pochłania Smile teraz widzę ,ze zapotrzebowanie jest 332MB przy niecałych 400 Smile hihi ahh przydała by się kosc 1 GB ale w kompa jak narazie nie inwestuje .

ps. zakoncz działanie nortona i sprawdz czy pomogło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
abisynka
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 2692

PostWysłany: Wto Sie 05, 2008 9:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zrobiłam wszysko co pisane i nic Evil or Very Mad
ale pzreniosłam muzyke na dysk E . teraz C ma więcej miejsca no połowa wolna - więc trochę lepij chodzi zobaczę za kilka dni jak będzie
dziękuję i pozdrawiam
_________________
"wiedzieć to znać swoje przeznaczenie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kropelka
Kadet
Kadet


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 43
Skąd: znad Wisły :)

PostWysłany: Sro Sie 06, 2008 6:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

abisynko, a może już czas aby zrobić format dysku ...A może jakiś wirus ?[/b]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Karii
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 4359

PostWysłany: Sro Sie 06, 2008 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani mam problem natury technicznej w forum.. chciałam wstawić swojego awatarka i wyskakuje mi taki oto komunikat:

Emblemat musi być typu .jpg, .gif lub .png

Zdjęcie jest na pewno w jpg bo nawet specjalnie jeszcze raz je zapisywałam w jpg i zmieniałam potem na png i.. wciaż ten sam komunikat Sad Rozmiary tez na bank ma dobre.
Wiecie może co się dzieje?[/b]
_________________
..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kropelka
Kadet
Kadet


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 43
Skąd: znad Wisły :)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 6:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karii, też tak miałam. Umieść swój avatar na serwerze, np. www.imageshack.us , link (show image to friends) umieść w polu Odnośnik do zewnętrznego emblematu. Powinno działać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 9:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Są przecież specjalnie przygotowane instrukcje w razie wątpliwości. Neutral Zapraszam do przejrzenia zasobów działu Sprawy Techniczne Arrow http://toczen.pl/forum/viewforum.php?f=6 - interesujący temat przyklejony na samej górze.

abisynka napisał:
help
od kilku dni komuter mi spowalnia

Polecam CCleaner http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1125&CCleaner+2.10.618 albo jv16 PowerTools http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=178&jv16+PowerTools+1.3.0.195
względnie Odkurzacz http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1188&Odkurzacz+11.2.0.308+Professional

Korzystam z dwóch pierwszych plus jeszcze jeden mały gadżet - ERUNT, o którym kiedyś wspominałem, z wyłączonym (!) windowsowskim przywracaniem systemu. Win XP nie instalowałem na czysto od A.D. 2004, a wszystko działa jak dotychczas bez najmniejszej chwili przestoju.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Sprawy Techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 6 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group