Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 8:58 am Temat postu: jak zapobiec |
|
|
zbliza sie wiosna a ja czuje sie codziennie strasznie zmeczona nie mam poprostu sily to pewnie przez wiosenne przesilenie mialam badania robione 2 miesiace temu i byly wporzadku moze znacie jakies sposoby na poprawe samopoczucia aby choc troszczke zmniejszyc to zmęczenie _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 9:04 am Temat postu: |
|
|
dużo osob "cierpi" z tego powodu, zmian pogody, przesileń zimowo-wiosennych
proponuję:
- wysypiać się
- odpoczywać, gdy organizm się tego domaga
- wychodzić jak najczęściej na spacery (do parku, lasu)
- tańczyć, słuchac ulubionej muzyki
- zmienić dietę więcej owoców i warzyw dużo wody mineralnej a jak lubisz to zielona herbata
to na tyle, jak coś jeszcze wymyślę i przypomnę, co mi pomaga, to dopiszę
trzymaj się
ooo
OPTYMISTYCZNIE MYŚLEĆ i DUŻO SIĘ ŚMIAĆ  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 9:37 am Temat postu: |
|
|
dzięki Bardzo Kinga napewno zastosuje sie do twoich zaleceń hi buziaczki _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 12:18 pm Temat postu: |
|
|
leniuchuj kiedy potrzeba i nie zadręczaj się leniuchowaniem-bo to też może męczyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Kawusia korzenna o poranku, rewelacja Przepis podaję gdzieś w przepisach o kawie, smacznego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 1:18 pm Temat postu: |
|
|
małe zakupy na poprawę humoru
coś pyszniutkiego zjeść i się tym rozkoszować
oglądnąć śmieszną komedię
spotkać się z przyjaciółmi
no i do niczego się zbytnio nie zmuszać  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 3:42 pm Temat postu: |
|
|
jesli jesteś zmeczon to połoz się na godzinke i jesli możesz spobuj sie zdrzemnąc to tez działa, ja bez chociazby godzinnej drzemki czuje się nie do zycia, a po niej moge zyć,
uprzyjemniaj sobie zycie małymi , zupełnie małymi przyjemnościami , zostosuj się do rad Kingi wie co mówi , zyj na luzie, jesli czegos nie zrobisz dziaj nie ucieknie, poczeka , ciesz się słoncem, ciesz sie tym co masz, pomysl ,ze są ludzie ktorzy maja gorzej, to tez działa
opymizmu na każdy dzien zyczę, a jak masz dołki i smutki tsraj się je przespac, albo porozmawiaj z osobą ktora cię rozsmieszy lub rozerwie skieruje mysli na inne tory
czytaj,  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika.kala Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Duzo odpoczywaj,spij w dzien jak potrzebujesz,spaceruj.
Ja ma podobnie.Staram sie jak najwiecej wychodzic z moim pieskiem na spacer wracam w lepszym humorze do domu i moj pies jest szczesliwszy.
Jem tez inaczej troche lzej.
Dzis lezalam w lozku do 12.Troche spalam,pozniej czytalam ksiazke pozniej znowu spalam.Robie sobie tak dni czasami.
Pozdrawiam monika kala |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 9:10 pm Temat postu: |
|
|
No więc tak: zakupy dobry obiad (co nie zawsze znaczy 'tuczący obiad'!) coś dla urody (maseczka, kąpiel w zapachowych perełkach, balsam na bazie mleka) oglądanie TV. Bomba!  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 8:51 am Temat postu: |
|
|
wiem pisze tu o tym bardzo duzo o zmeczeniu Ale ostatnio bylam u nefrologa i barałam codziennie 12,5 encortonu lekarz powiedzial ze mam brac na zmiane jednego dnia 10 mg drugiego 5 mg i tak ciagle w sumie zmniejszyl dawke srednio wychodzi 7,5 dziennie Jestem zmeczona zawsze tak do godz 13 potem to mija juz nie wiem czy to przez zmniejszenie dawki czy przez ta pogode ale w sumie wczesniej biorac 12,5 mg czułam sie tak samo _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
|