Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Beata77 Junior

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:51 pm Temat postu: wita was "słodki lupusik" - Beata77 |
|
|
WItam wszystkich forumowiczow.Mam na imie Beata mam 30 lat.Od stycznia 2003 mam rozpoznanego tocznia ukladowego.Zanim jednak zostal on wykryty przeszlam rozne badania lacznie z badaniem szpiku kostnego w lodzi na oddziale onkologicznym.Mialalm od paru lat podwyzszone ob,anemie i bole stawow,ale niestety nie bylo lekarza ktory moglby sie domyslec co mi dolega.Moja pani doktor pierwszego kkontaktu ciagle mi mowila ze takich wynikow mozna mi pozazdroscic.W 2002 roku tak bardzo zle sie czulam,ze poszlam do lekarza i powiedzialm zeby zrobila mi badanie krwi, i ob mialam wtedy 96, i pozostale wyniki ponizej normy. Poszlam do ordynatorki z oddzialu wewnetrznego u nas w Piotrkowie do prywatnego gabinetu ,i jak zobaczyla moje wyniki to odrazu skierowala mnie na oddzial.Traktowali mnie jak krolika doswiadczalnego,robiac przerozne badania,az w koncu wyslali mnie na badanie szpiku bo juz poprostu nie widzieli co mi jest,podejrzewali bialaczke.Po dwoch tygodniach byly juz wyniki szpiku i wyszedl bardzo dobrze ale co sie okazalo ze zrbili mi badanie na przeciwciala i wyszly o mianie 2560 o typie swiecenia plamistym.Trafilam na oddzial do Lodzi do szpitala Kopernikai okazalo ze sie to toczen.Dostalam odrazu encorton i arechine,przeciwbolowo ketonal.Pozniej bralam imuran.Od 2004 roku biore metypred,gdyz od encortonu bardzo puchlam.Od 2005 roku od stycznia dodatkowo lecze sie na cukrzyce typ.1.Najperw mysleli ze to posterydowa ale porobili mi na oddziale diabetologicznym wszystkie badania i okazalo sie ze to typ.1.dostaje insuline 5 razy na dobe.Od strony tocznia narazie nie jest zle,i wiem ze bedzie lepiej ,tym bardziej ze chcemy sie starac o dzidziusia.Pozdrawiam bardzo wszyskich i mysle ze bede czestym uczestnikiem rozmow. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Beatko! jak w wiekszości z nas przeszłas długa droge zanim rozponano co Ci jest dobrze ze masz to już za soba teraz to juz tylkoz górki z choroba da się zyc i to całkiem całkiem normalnie
Wiele mamy tu mam .. które urodziły zdrowe dzieci czego i tobie zycze!
Na pogaduchy zaprazamy do kawiareni!
a i jeszce netykieta to tak w ramach przypomnienia!
pozdrawiam i zapraszam do uczestniczenia w zyciu forum 3m się hej!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Beatko!
Najważniejsze to pozytywne nastawienie a takiego Ci chyba nie brakuje. Dzidzia pod kontrolą lekarską też jest możliwa. Dużo zdrówka Ci zyczę i zapraszam do częstego odwiedzania forum.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Beatko w klubie.Swoją drogę do diagnozy zaliczyłaś dość burzliwie ale już wiadomo co sie dzieje a to najważniejsze.Pomyślnego leczenia i popraw w cukrzycy.Pozdrawiam cieplutko.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 6:59 am Temat postu: |
|
|
czesc Beatko! Duzo zdrówka i radości ze starania się o maluszka!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 7:54 am Temat postu: |
|
|
witam Cię cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dori792 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 9:29 am Temat postu: |
|
|
Witaj Beatko!
Jak masz diagnozę to już połowa sukcesu.....nawet w kwestii dzidzusiowej
Najprzyjemniejsze przed Tobą....i to nie leczenie mam na myśli  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:05 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Beatko Mam małe pytanko pochodzisz z Piotrkowa Trybunalskiego czy Kujawskiego ? _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:06 am Temat postu: |
|
|
witaj to chyba standart ze robi się nam badnie szpiku kostnego szukając przyczyny choroby ,
diagnoza juz dawno za toba teraz już tylko lecznie i długa remisja , jak piszesz wynki sa dobre wiec wszytko na najlepszj drodze
zaprasazm standartowo do zapoznania się z Nietykietą i innymi watkami ktore powina znac nowa osoba
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=832 i jeszcze to
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1740 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Pozdrawiam serdzecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie!  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam cie serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 5:51 pm Temat postu: |
|
|
hello  _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata77 Junior

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczyny za mile powitanie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:24 pm Temat postu: |
|
|
ty juz dziekujesz a ja jeszcze nie witałam.. ... poczekaj chwilkę.. .. no jestem..
a więc witaj serdecznie na naszym forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|